Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΩΡΙΔΑ... Αναβάλλετα​ι για την Πέμπτη το debate

Το προγραμματισμένο για σήμερα το βράδυ debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Δωρίδας στην τηλεόραση του Lepanto αναβάλλεται.

Ανειλημμένες υποχρεώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία Δωρίδας» κ. Γεωργίου Κουλούλα δεν του επέτρεψαν να είναι παρών.

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υποψηφίων και προκειμένου οι πολίτες της Δωρίδας να έχουν συνολική άποψη για τις προτάσεις όλων των παρατάξεων το debate μετατίθεται για το βράδυ της Πέμπτης 1 Μαΐου στις 22:30.

ΙΤΕΑ... Εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο δέμα με εκρηκτικά στο Αστυνομικό Τμήμα

Ανακοινώνεται ότι εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο – ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.
Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.
Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΕΛΦΟΙ... "ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΪΟΥ



Η Ι' ΕΠΚΑ στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 διοργανώνει το Σάββατο 3 Μαϊου 2014 διάλεξη του κου Sylvain Perrot, μέλους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής με τίτλο "Στους ήχους της Πυθίας: η μουσική των Δελφών". Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθεί από τον ομιλητή με φλάουτο ο πρώτος και ο δεύτερος δελφικός ύμνος στον Απόλλωνα.

Ο Sylvain Perrot είναι τέως μαθητής της École Normale Supérieure του Παρισιού και καθηγητής αρχαίας ελληνικής και λατινικής γλώσσας. Την περίοδο αυτή εργάζεται ως επιστημονικό μέλος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής. Υποστήριξε με επιτυχία την διδακτορική του διατριβή το 2013 με θέμα τη μουσική και τους μουσικούς στους Δελφούς από την αρχαϊκή εποχή έως και την ύστερη αρχαιότητα. Δημοσίευσε 20 άρθρα σχετικά με την ιστορία και την αρχαιολογία της αρχαίας μουσικής και έχει δώσει περίπου 40 διαλέξεις στα γαλλικά και στα αγγλικά σε διεθνή συνέδρια.

"Ανώνυμοι Ρομαντικοί" από την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας



Την Κυριακή 4/5/2014 στις 21:00 η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας θα προβάλει στο Πνευματικό Κέντρο ΄Αμφισσας την ρομαντική κομεντί του Ζαν Πιέρ Αμερίς με τίτλο Ανώνυμοι Ρομαντικοί.
 
Περίληψη:
Ο Ζαν-Ρενέ διευθύνει την οικογενειακή σοκολατοποιία η οποία όμως τελευταία δεν πάει καλά. Η Ανζελίκ είναι μια ιδιαίτερα ταλαντούχα σοκολατοποιός αλλά η ανασφάλειά της έχει σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Αν και οι δύο είναι συναισθηματικά-ευάλωτες υπάρξεις, το αμοιβαίου πάθος τους για τη σοκολάτα του φέρνει κοντά. Ο Ζαν-Ρενέ και η Ανζελίκ ερωτεύονται όμως κανείς τους δεν είναι σε θέση να εκφράσει το πώς πραγματικά αισθάνεται πράγμα που στέκεται εμπόδιο στη σχέση τους...


"... μια γοητευτική κωμωδία, που σαγηνεύει με τη σεμνότητα της και που μας ταξιδεύει πίσω στην Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ" Le PARISIEN
Ρομαντική Κομεντί/ Γαλλία/ 2010/Έγχρωμο/ 80'

Τηλεοπτικό Debate Για τον Δήμο Δωρίδος σήμερα, 22:30 σtην τηλεόραση του Lepanto RTV


Δείτε ζωντανά σήμερα το βράδυ στις 22:30 στην τηλεόραση του Lepanto, το τηλεοπτικό debate των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Δωρίδος.

Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε ζωντανά την εκπομπή

 

ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ


Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ
Ένα πεζοποίημα του «Γκάμπο» όπως φώναζαν τον διάσημο συγγραφέα, θεωρείται το στερνό του αντίο προς φίλους και αγαπημένους αφού το έγραψε όταν έμαθε ότι χρειάζεται να δώσει την έσχατη των μαχών.
..... "Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόνταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου. Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ' ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ' αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται! Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη. Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους... Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολύ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ' αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω.
Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να βγαίνεις απ' την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σού 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' έβλεπα, θα έλεγα "σ' αγαπώ" και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη. Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα ΄θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.
Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις "συγνώμη", "συγχώρεσέ με", "σε παρακαλώ", "ευχαριστώ" κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ' τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα."

ΚΙΡΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "Ομάδα Φίλων Τέχνης"
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ

Συνδιοργάνωση : καλλιτεχνικό εργαστήρι Ιτέας-Δήμος Δελφών
Τετάρτη 30 Απριλίου 2014
Ωρα 19.30

Με το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "Ομάδα Φίλων της Τέχνης" Ιτέας και συμμετοχή άλλων 15Συλλόγων της Φωκίδας:
1.Mουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος το"ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ"
2.Γυμναστήριο "ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ" Ιτέας
3.Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας
4. Εκπολιτιστικός- Αθλητικός Σύλλογος Λιλαίας
5.Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίων
6.Χορευτική Ομάδα Επταλόφου (Ανω Αγόριανης)
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
8.Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος των απανταχού Γυναικών Μαριολάτας "ΒΟΙΟΝ"
9.Πολιτιστικός Σύλλογος Βουνιχώρας "Ο Βλαχοθανάσης"
10.Χορευτικό Τμήμα Αγίας Ευθυμίας
11.Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου
12.Χορευτική Ομάδα Αγίου Γεωργίου
13.Χορευτικός Όμιλος Δελφών
14.Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξιδίου
15.Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου
 
 
 
 
Ομιλία με θέμα ¨Παγκόσμια ημέρα χορού¨ από την Πρόεδρο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας κ. Νάντια Καζατζοπούλου
Χαιρετισμός από τη Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Λαϊνη-Κολλιαλή Παναγιώτα & την κ. Γώγα Μαντά Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κίρρας
Ανάγνωση του μηνύματος της ημέρας του Mourad Merzouki από την Αγάπη Γιάγκα
Δάσκαλοι χορού : Zέφη Μιχαηλίδη, , Τάκης Μήττας, Χαρά Μιχαηλίδου, Έμυ Δημητροπούλου, Γιώργος Τσιπούρας, Χρήστος Βακράκης
Ευχαριστουμε τους χορηγούς :¨ΑΡΒΑΝΙΤΑΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ,EXTRA LARGE και εθελοντικά προσφέρθηκαν
η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ¨ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ,¨ & το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΙΡΡΑΣ
 

Π. Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: Πιστώσεις 500.000 € εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη Φωκίδα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

  Άμφισσα,28 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Πιστώσεις 500.000 € εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη Φωκίδα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου κατάρτισε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2014 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι προτεινόμενες πιστώσεις για τη Φωκίδα είναι:

  1. Βελτίωση επαρχιακού δρόμου προς Διχώρι 243.180,00 € (με το ποσό αυτό ολοκληρώνεται το έργο προϋπολογισμού 1.900.000 €).

  1. Μελέτη βελτίωσης – επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. Κλήμα – Κάμπο – Ε.Π.Ο. Τείχιο – Ποτιδάνεια 56.819,92 € (με το ποσό αυτό ολοκληρώνεται η μελέτη προϋπολογισμού 420.000 €).

  1. Μελέτη Περιφερειακού δρόμου Τρικόρφου 4.000 € (μελέτη σε εξέλιξη)

  1. Μελέτη Αλιευτικού Καταφύγιου Αγίων Πάντων 33.843,85 € (προϋπολογισμού 135.000 €, προς δημοπράτηση)

  1. Μελέτη Ακτομηχανικής Προστασίας ακτών Παρνασσίδας 50.875,45 € (μελέτη σε εξέλιξη)

  1. Οριστική μελέτη και Μ.Π.Ε. βελτίωση οδού Ερατεινής – Ε.Ο. Άμφισσας Λιδορικίου, προϋπολογισμού 110.278,66 €. (ολοκληρώνεται)

                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Παρουσίαση Προγράμματος του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά»


29/4/2014

 
Πρόσκληση
 
Παρουσίαση Προγράμματος του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά»
Σας προσκαλούμε αύριο Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 13.30 το μεσημέρι στο εκλογικό μας κέντρο στη Φθιώτιδα (Διάκου 4) για την παρουσίαση του Προγράμματος του συνδυασμού μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου.
Ιφιγένειας 8α, 34100 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 84863, Fax: 22210 22845


http://apostolousterea.blogspot.gr

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της …

dorakori056-1864x1071
Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών: Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου;
Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ
Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον …οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.
Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών!
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων.
Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.
Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».
Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ.
Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας.
Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.
Έρανος για… μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ο έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το 1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ».
Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.».
Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ.
Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.

 

ΙΤΕΑ… ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Μέσα σε βιβλίο εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας σήμερα το πρωί.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκαν δυο μασούρια δυναμίτη με καλώδια και δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.
Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αποκλειστική συνέντευξη του κου Γιάννη Αγγελέτου στο Amfissaface


ε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας με το συνδυασμό " Η Στερεά σε νέα τροχιά", που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, απαντάει σε μια σειρά ζωτικών θεμάτων για την ανάπτυξη του νομού και τις προτεραιότητές του για τις προοπτικές της περιοχής.
Συνέντευξη στον Ηλία Τσίγκα
 Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο κι ο κ. Αποστόλου στη διακήρυξή του έχουν «χρωματίσει» πολιτικά τις περιφερειακές εκλογές. Βλέπετε να σας βγαίνει αυτή η επιλογή; Πώς το σχολιάζετε;

Θεωρώ ότι οι περιφερειακές εκλογές ενέχουν ένα πολιτικό μήνυμα σαφές, ούτως ή άλλως. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν ουδέτερες πολιτικές. Εμείς έχουμε ένα στόχο: Οι περιφερειακές εκλογές να συνδράμουν στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης φτώχειας, ανέχειας, λιτότητας, κλεισίματος των κοινωνικών δομών κλπ. Κερδίζοντας την περιφέρεια θα είναι για μας μια πρόβα εξουσίας για το πώς πρέπει να διοικήσουμε. Ανάλογο μήνυμα πρέπει να δοθεί και στις ευρωεκλογές. Μήνυμα ανατροπής της μερκελικής πολιτικής, γιατί διαφορετικά οδεύουμε σε μια κατάσταση που η Ευρώπη δεν πρόκειται να είναι ενωμένη.
- Μπορούν οι περιφερειακές εκλογές να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας του Νομού στις επόμενες εκλογές;
Κοιτάξτε: Αν το πολιτικό σκηνικό ανατραπεί μέσα από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σαφώς, αν διεξαχθούν σύντομα οι βουλευτικές εκλογές, θα δοθεί ένα μήνυμα και για αυτές τις εκλογές και θα μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη με καλύτερες προϋποθέσεις στο νομό.
Β. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

- Στο ψηφοδέλτιο που θα παρουσιαστεί το Σάββατο αντιπροσωπεύεται γεωγραφικά το σύνολο του Νομού;

Το ψηφοδέλτιο αυτό συγκροτήθηκε και με συζητήσεις με μη κομματικά μέλη και με ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κάποιες επαφές δεν τελεσφόρησαν. Το ψηφοδέλτιο γεωγραφικά αντιπροσωπεύει όλο το νομό. Υπάρχουν 2 άτομα από τη Δωρίδα. 1 υποψήφιο από την Ιτέα, 2 από την Άμφισσα κι 1 από το Πολύδροσο. Παράλληλα, το ψηφοδέλτιο εκφράζει και κοινωνικές δυνάμεις. Τον κατασκευαστικό κλάδο, που είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο, τον κόσμο της ανεργείας και της ημιανεργείας, χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τα παιδιά μας που εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Βγάλτε, λοιπόν, εσείς τα συμπεράσματά σας. Επιπλέον, η σύνθεσή του δείχνει ότι μπορούμε να διοικήσουμε. Περιλαμβάνονται άτομα με θητεία κι εμπειρία σε θέσεις ΟΤΑ. Το ψηφοδέλτιό μας, επομένως, δείχνει ότι και ξέρουμε και μπορούμε να διοικήσουμε.
- Παρουσιάστηκαν δυσκολίες στη στελέχωσή του; Αν ναι, ποιες ήταν αυτές;
Δυσκολίες υπήρξαν με τη λογική ότι δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε περισσότερο το ψηφοδέλτιό μας. Υπάρχουν Περιφερειακές Ενότητες , όπου το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται σε ποσοστό πάνω από 40% από μη μέλη του κόμματος. Το ίδιο γίνεται και στη Φωκίδα, αν κι όχι σ αυτό το βαθμό.
Γ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ

- Ο Νομός έχει χαρακτηριστεί μεταλλευτικός κι υψηλής προτεραιότητας στην εγκατάσταση ΑΠΕ. Διατυπώνεται με ένταση ότι αυτές οι δραστηριότητες, όπου εγκαθίστανται, εμποδίζουν άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες. Ποια η δική σας προτεραιότητα και πώς θα συγκεράσετε αυτές τις δραστηριότητες σε μια συνολική ανάπτυξη;
- Δεν μπορούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον κι ορθολογισμό στη διαχείριση των αντικρουόμενων χρήσεων. Το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης στο νομό -ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, ανοργάνωτες προσπάθειες στον τουρισμό, πεπαλαιωμένες χρήσεις στον πρωτογενή τομέα - δεν μπορεί να δώσει καμία διέξοδο στις σημερινές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να αναθεωρήσουμε το χωροταξικό, το αναφέρει και το πρόγραμμά μας. Παράλληλα, πρέπει να χωροθετήσουμε και περιοχές για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Μπορούμε σαν τοπικές κοινωνίες να αναπτύξουμε συνδυασμένες μικρές ΑΠΕ των 5 ή 6 ή 7 μέτρων. Όλα αυτά δεν μπορεί να γίνουν χωρίς να χωροθετηθούν χρήσεις. Όλες οι χρήσεις χρειάζονται, όμως, θα πρέπει ενδεικτικά για τα μεταλλεία να τηρούνται οι υπάρχοντες κανόνες.
- Αναφορικά με το χωροταξικού του τουρισμού της Φωκίδας, που αγνοεί κατ ουσίαν ακόμα και το λιμάνι της Ιτέας και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, πώς το αξιολογείτε; Τι βελτιώσεις θα διεκδικήσετε;
Οι Δελφοί είναι η ναυαρχίδα του Τουρισμού για την Περιφέρεια. Όμως δε θα αναπτυχθεί, αν δεν το συνδυάσουμε με την πρωτογενή παραγωγή. Π.χ. οι « Δρόμοι της ελιάς» με διαδρομές μέσα στον ελαιώνα. Αυτός ο προορισμός από το 1984 ως τώρα είναι συνεχώς μειούμενος. Από 1 εκ εισιτήρια έχουμε πέσει στα 400.000 εισιτήρια κι αυτό συνδυάζεται και με άλλα θέματα, π.χ. διανυκτερεύσεων. Το σύστημα όλο τα στοιχεία δείχνουν να καταρρέει.
Δ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ

- Σε συνέχεια, σε ποιους τομείς προτίθεστε να δώσετε έμφαση για την ανάπτυξη της περιοχής;
Για μας τα βασικά είναι ο τουρισμός κι η πρωτογενής παραγωγή. Αυτά πρέπει να αναπτυχθούν συνδυαστικά κι οι ντόπιοι να παίρνουν την προστιθέμενη αξία, είτε λέγεται, ενδεικτικά, ελιά ή κτηνοτροφία. Επίσης, δεν μπορεί να αναπτυχθεί με τον υπάρχοντα τρόπο το ΒΙΟ.ΠΑ. της Άμφισσας. Όχι μόνο λόγω του μεγάλου κόστους εγκατάστασης, αλλά λόγω και της έλλειψης υποδομών. Είναι ανάγκη να βάλουμε μια κατεύθυνση σ αυτό.
- Έχετε ασχοληθεί με το θέμα των ορεινών όγκων του Νομού; Αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του και κινδυνεύουν με οριστική εγκατάλειψη. Τι έχετε να προτείνετε ως Παράταξη;
Υπάρχει η λίμνη του Μόρνου. Παντού στην Ευρώπη αυτό το είδος τουρισμού είναι ανεπτυγμένο. Εδώ, οι περιοριστικοί όροι από την κοινή υπουργική απόφαση αποτελούν αιτία όχι έλξης, αλλά απώθησής του. Στον εναλλακτικό, λοιπόν, τουρισμό γενικότερα οφείλουμε να δώσουμε έμφαση. Από το Διάκο ως το Κροκύλιο. Για το θέμα του τουρισμού απαιτείται συμπόρευση Περιφέρειας-Δήμων-Επιμελητηρίου-ξενοδόχων.
- Σχετικά με την αλιεία τι παρεμβάσεις νομίζετε ότι απαιτούνται;
Ο Κορινθιακός έχει τη δυνατότητα να αποβεί σε μία ευρεία ζώνη ερασιτεχνικού ψαρέματος. Θέμα που πρέπει να δούμε είναι αυτό με τις μηχανότρατες σε μια κλειστή θάλασσα, όπως ο Κορινθιακός...
- Είστε σύμφωνος με το καθεστώς που επικρατεί στην παραλίμνια ζώνη του Μόρνου; Αν όχι, που εντοπίζετε την ανάγκη αλλαγών;
Πρόκειται για σύνθετο ζήτημα. Υπάρχει θέμα με το αποχετευτικό. Η σχετική μελέτη στοίχισε πολλά χρήματα, αλλά έχει και μεγάλο κόστος λειτουργίας. Ένα τμήμα, επομένως, αυτού θα πρέπει να το καταβάλλει η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα ο πολίτης της περιοχής στο πλαίσιο διασφάλισης του προϊόντος της. Είναι μεγάλο το θέμα αυτό κι ως τώρα η φροντίδα είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα μόνο της εταιρείας.
Ε. ΥΠΟΔΟΜΕΣ

- Είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια λιμνάζει ο οδικός άξονας Θερμοπύλες-Αντίρριο. Είναι στα σχέδιά σας;.
Το θέμα ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών. Κάποια κομμάτια θα έπρεπε να έχουν ήδη δημοπρατηθεί, π.χ. Ιτέα-Γαλαξίδι, κάποια βρίσκονται σε πιο αρχικό στάδιο. Πρόσφατα πήρε έγκριση περιβαλλοντικών όρων το τμήμα Γραβιά –Άμφισσα. Πρόκειται για οδικό δίκτυο πεπαλαιωμένο. Εμείς το έχουμε θέση ως προτεραιότητα μέσα από την Περιφέρεια. Είναι έξω από τις αρμοδιότητές μας, αλλά μπορεί η Περιφέρεια να ασκήσει ικανή πίεση προς την υλοποίησή του.
- Ποιες άλλες προτεραιότητες έχετε επισημάνει σχετικά με το λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού;
Βασικός άξονάς μας είναι η εύκολη πρόσβαση και στους ορεινούς όγκους. Θα πρέπει, όμως, να συναρθρωθεί με την καθετοποίηση των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής και μα τον τουρισμό. Είτε μιλάμε για μαρίνες ή δρόμους ή ό,τι άλλο, θα πρ΄έπει να υπηρετούν το σκοπό αυτό.
- Θα συνεχίσετε την αποπεράτωση του αρδευτικού στον ελαιώνα της Άμφισσας ή έχετε κατά νου κάποιες αλλαγές;
Το έργο, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Αλ. Μπαλταντζής ανήκει στο Υπουργείο κι η Περιφέρεια το επιβλέπει. Το μεγάλο θέμα σχετικά με αυτό είναι το νερό. Πόσο νερό θα έχουμε και σε τι τιμή θα το έχουμε. Εκεί πρέπει να δοθεί μάχη. Να έχουμε ικανές για τις ανάγκες του ελαιώνα ποσότητες νερού και σε τιμή συμφέρουσα. Τη στιγμή, ιδίως, που η ΕΥΔΑΠ ιδιωτικοποιείται.
ΣΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Kέντρα Υγείας ( Ιτέα-Λιδωρίκι) απειλούνται με κλείσιμο. Το ΓΝ Άμφισσας με υποβάθμιση. Πώς θα αντιδράσετε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ποια η θέση σας για τη διάρθρωση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή;
Είναι κατ αρχάς έξω από τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Ωστόσο, η Π.Ε. Φωκίδας δεν υπερασπίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών και των δομών. Είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα κι η δράση του ΣΥΡΙΖΑ γνωστή. Σίγουρα, χρειάζεται κάποιος εξορθολογισμός, αλλά δεν μπορεί να στέλνεις κάποιον από τον Αθανάσιο Διάκο στην Άμφισσα να γράψει φάρμακα. Εμείς θα αντισταθούμε ως περιφερειακή αρχή σε αυτό.
- Συγχωνεύσεις σχολείων: Το κόμμα σας εμφανίζεται αντίθετο σ αυτό το μέτρο. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε σε αυτή την περίπτωση;
Είμαστε σύμφωνοι με τον ορθολογισμό. Αλλά, με κάποια όρια.
- Ορθολογισμός, ωστόσο, σημαίνει και κλείσιμο σχολείων σε κάποιες περιπτώσεις κ. Αγγελέτο…
Πράγματι. Αλλά, αν δούμε τι κονδύλια δίνουμε για μεταφορικά, μήπως σε αρκετές περιπτώσεις θα συνέφερε να μείνουν ανοικτά κάποια σχολεία; Πρέπει να τεθούν κριτήρια κι όρια.
- Πάνω σε αυτό, επιμένω, εσείς ως περιφερειακή αρχή τι μπορείτε να κάνετε;
Τα σχολεία ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Θα ασκήσουμε, όμως, την αναγκαία πολιτική πίεσης προς την κατεύθυνση που περιέγραψα.
Ζ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

- Υπάρχει μείζον θέμα με την προστασία του Κορινθιακού. Σε αυτό κατατείνουν πληθώρα μελετών πανεπιστημίων και συλλογικών φορέων. Ποιες είναι οι προθέσεις σας;
Θα πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένη μορφή στο θέμα αυτό. Υπάρχουν μεταλλευτικές δραστηριότητες, απέναντι καλλιέργειες με φυτοφάρμακα. Εκεί απαιτείται μια συνεργασία 4 περιφερειών, με πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης. Δύσκολο, αλλά επιβάλλεται, γιατί η κατάσταση εκεί έχει φτάσει στα όριά της.
- Στο Νομό έχουν οριοθετηθεί 3 περιοχές του δικτύου Natura 2000, καθώς και μέρος Εθνικού Δρυμού. Ωστόσο, πλην Δρυμού, οι υπόλοιπες δεν έχουν ακόμα Φορέα Διαχείρισης. Τι προβλέπει το πρόγραμμα σας πάνω σε αυτό το καίριο θέμα;
Για το Natura, όντως, δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης, αλλά υπάρχουν διατάξεις σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι. Η Περιφέρεια πρέπει να έχει λόγο και μέσα στο χωροταξικό της να προβλέπεται ο ρόλος που της αναλογεί.
Η. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
- Κατά τα φαινόμενα, θα είστε στο β΄γύρο, με αντίπαλο τον κ. Μπακογιάννη. Από ποιες δυνάμεις, ποιους συνδυασμούς θα αναζητήσετε στήριξη;
Και σήμερα δεν απευθυνόμαστε μόνο στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά ευρύτερα στην κοινωνία. Ο πολίτης της Περιφέρειας και της Φωκίδας, που επιθυμεί να απαλλαγεί από πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, αν θέλει να αλλάξει την κατάσταση αυτή, θα μας επιλέξει. Και πιστεύω ότι ο κόσμος πια δεν ποδηγετείται από τα κόμματα.
- κ. Αγγελέτο, σας ευχαριστώ πολύ!
Κι εγώ σας ευχαριστώ!
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ... ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ



1. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΗΣ:Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Γάτος Ηλίας του Ιωάννη
2.Κασούτσα Παναγιώτα (Γιώτα) του Γεωργίου
3.Κοκκίνου- Δασκαλοπούλου Αναστασία (Σούλα) του Σπυρίδωνος
4.Κονιάκος Παναγιώτης του Αντωνίου
5.Κούκος Νικόλαος του Παναγιώτη
6.Μουζοκές Γεώργιος του Κωνσταντίνου
7.Παπαστάθη Δέσποινα (Δέσπω) του Παναγή
8.Παπούλια Σταυρούλα του Νικολάου
9.Σεγδίτσας Παναγιώτης του Δήμου
10.Στεφόπουλος Ανδρέας του Αθανασίου
11.Τσίντζηρας Ευστάθιος του Βασιλείου
12.Φαλίδα –Χρυσοβέργη Άννα του Αθανασίου

2.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Μαρματάκης Ευστάθιος του Ιωάννη
2.Σταντζούρης Νικόλαος του Βασιλείου
3.Τσονάκα Μαρία του Ιωάννη
4.Χούσου – Μαντζώρου Γεωργία του Σωτηρίου

3.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΡΑΒΙΑΣ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Κόλλιας Γεώργιος του Δημητρίου
2.Μπάκας Δημήτριος του Παναγιώτη

4.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΛΦΩΝ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Πεπωνής Δημήτριος του Παναγιώτη
2.Πέτρου Χαρίλαος του Γεωργίου
3.Βανδώρος Εμμανουήλ-Χαράλαμπος του Χριστοδημητρίου

5.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Ταμπίτσικας Γεώργιος του Ιωάννη
2.Βανδώρος Χριστοδημήτριος του Νικολάου

6.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΤΕΑΣ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Αγγελέτου Χαραλαμπία του Δημητρίου
2.Εμμανουήλ Γεώργιος του Νικολάου
3.Καϊμάρας Νικόλαος του Ηλία
4.Καλλία- Μαμάκου Μαρία του Νικολάου
5.Κωτίνας Δημήτριος του Κων/νου
6.Λύτρα – Τζίβα Κωνσταντίνα (Ντίνα) του Ευθυμίου
7.Μπεμπή Ευαγγελία του Εμμανουήλ
8.Πολίτης Θεοφάνης του Ευσταθίου
9.Σπύρο Γιωργάκη του Αλφρεντ
10.Τσακίρης Ευθύμιος του Γεωργίου

7.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΕΩΝ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Καλοθανάσης Ανδρέας του Νικολάου
2.Τραχανάς Βασίλειος του Σταμάτη

8.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ:
Υπoψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Αρβανίτης Σταύρος του Θεοδώρου
2.Λιάκου Ελπίδα του Νικολάου
3.Πανάγου Θεοδώρα του Πανάγου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ:
1.Καρλιαύτη Παντούλα του Κωνσταντίνου
2.Κλεάνθη Παρασκευή του Ευθυμίου
3.Λατίφης Γεώργιος του Αθανασίου
4.Μπακαλάκος Δημήτριος του Παναγιώτη
5.Τουρούντζη - Καραγιώργου Ελισάβετ του Ευθυμίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ:
1.Ιακωβόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου
2.Λατσούδης Ευθύμιος του ΘωμάΕλευθερίου
3.Παπαδήμα Ευθυμία του Γεωργίου
4.Στάϊκος Παναγιώτης του Κων/νου
5.Φωτόπουλος Λάμπρος του Κων/νου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΦΙΝΗΣ:
1.Μέγκου Παναγούλα του Αθανασίου
2.Μολέ Φανή του Κων/νου
3.Κώττας Θωμάς του Αργυρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ:
1. Γιάγκα Αγάπη του Δημητρίου
3. Μέγκος Αναστάσιος του Γεωργίου
4. Παλυβίδα Αικατερίνη του Γεωργίου
5. Σκώττη Καλοτίνα του Αντωνίου
6. Τάταρης Σταύρος του Γεωργίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:

Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου
1. Πετροπούλου Παρασκευή του Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα Αθανασίου Διάκου
1. Τραχανά – Αρχοντάκη Μαρία του Βασιλείου
Τοπική Κοινότητα Αποστολιάς
1.Μάνδαλος Ιωάννης του Χριστοδούλου
2.Μανούκος Γεώργιος του Ιωάννη
Τοπική Κοινότητα Βάργιανης
1. Κολίρης Ευστάθιος του Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας
1. Γκιούλος Δημήτρης του Ταξιάρχη
Τοπική Κοινότητα Γραβιάς
1.Παπαβασιλείου Βασίλειος του Θεοφάνη
Τοπική Κοινότητα Δροσοχωρίου
1.Τσίντζηρα – Καϊσαρλή Αργυρώ του Αποστόλου
Τοπική Κοινότητα Ελαιώνος
1. Γκλαβάνου Ελένη του Νικολάου
Τοπική Κοινότητα Επταλόφου
1.Αρβανίτης Θεόδωρος του Σταύρου
2.Βακράκης Παναγιώτης του Ιωάννη
3.Μούκας Ιωάννης του Ανάργυρου
Τοπική Κοινότητα Καλοσκοπής
1.Θεοχάρης Γεωργιος του Δημήτριος
2.Κολλύρη Αγγελική του Παναγιώτη
3.Χαμηλός Κων/νος του Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα Καστελλίων
1.Μακρής Παναγιώτης του Ζαχαρία
2.Παπαευθυμίου Ευάγγελος του Γεωργίου
3.Στοφόρου Μαρίνα του Κωνσταντίνου
Τοπική Κοινότητα Κίρρας
1.Κατσαγούνος Παναγιώτης του Ιωάννη
2.Τιμολέων Γιώργος του Κων/νου
Τοπική Κοινότητα Λιλαίας
1.Θεοδοσοπούλου Ζωή του Θεμιστοκλή
2.Λάζου Ανδριανή του Αθανασίου
Τοπική Κοινότητα Μαυρολιθαρίου
1.Δραγάτση Βασιλική του Ανδρέα
2.Πυργολιός Ιωάννης του Απόστολου
3.Σφαέλλος Διονύσης του Μιχαήλ
4.Τζιβάρα Κατερίνα-Μυρτώ του Ανδρέα
Τοπική κοινότητα Οινοχωρίου
1. Μπάκα –Ιατρού του Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα Πεντεορίων
1.Γεροσίδερης Ευθύμιος του Παναγιώτη
2.Θεοχάρη Παράσχω του Ευθυμίου
3.Κωστάκος Δημήτριος του Ιωάννης
Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου
1. Σκουρογιάννης Γεώργιος του Λουκά
Τοπική Κοινότητα Προσηλίου
1. Δρίβας Δημήτριος του Δρόσου
Τοπική Κοινότητα Πυράς
1. Δροσοπούλου Παναγιώτα (Νότα) του Αθανασίου
Τοπική Κοινότητα Σερνικακίου
1.Γκόλφη Γεωργία του Φίλιππου
2.Ζαχαριά Βασιλική του Ευσταθίου
Τοπική Κοινότητα Στρόμης
1. Καρκαλής Απόστολος του Γεωργίου

ΣΤΟ 14% Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αν ο Ψυχάρης, που έχει τον γιό του στο κόμμα της Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κάνει λόγο για 14%, αυτό σημαίνει ότι η πραγματικότητα είναι ... κάτω από το 10%!
Πόπη Σουφλή

σχόλιο Γ.Θ: Πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα είδωλα του πολιτικού οπαδισμού για να ελευθερωθούμε. Δεν αρκεί η εξαφάνιση του πασοκ μονάχα. Οι δυο τους, πασοκ-ΝΔ, είχαν αιχμαλωτίσει την κοινωνία μας με όπλο τον οπαδισμό. Μην το ξεχνάμε αυτό.



Aπό τον Jack Bauer
Σοκ από τις πραγματικές δημοσκοπήσεις που έχουνστα χέρια τους παράγοντες του τόπου.

Σ΄αυτές εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ακόμη και με... 10 μονάδες στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις εθνικές εκλογές.

Μιλάμε για πραγματική πανωλεθρία της ΝΔ, η οποία κατακερματίζεται καθώς
χάνει ψήφους...από παντού: Oι ακροδεξιοί- που κουβαλάει σαν φίδι στον κόρφο του το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής- πηγαίνουν στην Χρυσή Αυγή, όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, οι νέοι, επιλέγουν Το Ποτάμι, ενώ οι φιλελεύθεροι δεξιοί πάνε σε Σκυλακάκη-Τζήμερο το κόμμα των οποίων φλερτάρει με το 4%!

Η ΝΔ δεν ξεπερνάει το 14% στα πραγματικά gallop!




Έτσι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η τοποθέτηση της Ντόρας που ανέδειξε το Κουρδιστό Πορτοκάλι, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε ότι ο Σαμαράς έκανε την ΝΔ "μικρό κόμμα"!

Τόσο μικρό που κινείται ανάμεσα στο 12-14%, κάτι που γνωρίζει επακριβώς η παλαιά καραβάνα, ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος χαρακτηρίζει το εκλογικό σώμα"κινούμενη άμμο" ώστε να έχει τα νώτα του φυλαγμένα.



Άλλωστε όπως έχουμε αποκαλύψει, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 100 επίλεκτα κομμάντα του ΣΔΟΕ-βαμμένοι συριζαίοι-θα μπουκάρουν στα λογιστήρια συγκεκριμένων μηντιαρχών και δημοσκόπων.

Ο Σταύρος Ψυχάρης λοιπόν (ΒΗΜΑ), προχωράει ένα βήμα παραπέρα και κάνει θέμα τις "κινήσεις Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου".

Δηλαδή μετά την Ντόρα και ο Ψυχάρης περιμένει συντριβή της ΝΔ και κοιτάζει προς την μεριά των παραδοσιακών πολιτικών οικογενειών της χώρας.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις ακόμη κι εκείνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δίνουν με γεύση από το βατερλό της Συγγρού. Όπως παρατηρεί εύστοχα οΜπάμπης Νικόπουλος: H πανωλεθρία για τη ΝΔ δεν είναι τόσο ότι χάνει τηΜαγνησία με 7,5% (τον Ιούνιο του '12 την έχασε με 3% από το Σύριζα), αλλά το ότι όπως λένε τα Παραπολιτικά, κερδίζει την Κεντρική Μακεδονία ΜΟΝΟ με 5%, ενώ τον Ιούνιο του '12 είχε κερδίσει την περιφέρεια αυτή με μέσο όρο διαφοράς 12,99% από το Σύριζα!!! (Τα κάστρα της ΝΔ πέφτουν κι οι δεξαμενές ψήφων αδειάζουν...!)
Στην πραγματικότητα η ΝΔ οδεύει με χίλια στο πολιτικό περιθώριο ακολουθώντας το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ που θέλησε να στηρίξει το χυδαίο πελατειακό κράτος του Δημοσίου και επέλεξε το μοντέλο κρατισμού της μεταπολίτευσης σε βάρος του ιδιωτικου τομέα.

Έτσι οι αξιοπρεπείς πολίτες διαπιστώνουν ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλος διορίζουν κομματικά στελέχη και πρώην βουλευτές-ακόμη και υπέργηρους-σε κρίσιμα πόστα ενώ διατηρούν στην θέση τους Ροβέρτους Σπυρόπουλους και Ζερβούς.

Αυτός ο εμπαιγμός θα πάρει την απάντησή του στις 25 Μαίου, εκτιμά ο Ψυχάρης και τους κηδεύει ,ένα μήνα πριν, μια και ο ίδιος δεν φοβάται μην πάει φυλακή (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) σαν κάτι άλλους μηντιάρχες που τρέμει το φυλοκάρδι τους.


-->
Τα κάστρα της ΝΔ πέφτουν κι οι δεξαμενές ψήφων αδειάζουν...!
 kourdistoportocali.gr
 

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Έξαλλος ο Κασσής με Γ.Παπανδρέου: Κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ! Μας πρόδωσε όλους!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, για την παρουσία και την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.
«Ο κ. Παπανδρέου καλά είναι να έρθει και να μας τα πει αυτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Κασσής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» και πρόσθεσε: «Περιμένω ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να μας πει και ως πρώην πρωθυπουργός και ως στέλεχος πρώτης γραμμής να έρθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μας τα πει και να διαφωτίσει τους νέους βουλευτές που δεν έχουμε και καμία ευθύνη σε ό,τι είχε γίνει πριν το 2012... Για να τελειώνουμε με αυτό και να λέμε λίγες κουβέντες, το θεωρώ απαράδεκτο αυτό, και ο κ. Παπανδρέου βάλθηκε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ από αυτή που έχει ήδη κάνει. Και την πληρώνουμε...».
Ο κ. Κασσής υπαινίχθηκε, επίσης, πως ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τη ΔΗΜΑΡ. «Όλα τα στελέχη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ. Και συγκυριακά η παρουσίαση αυτού του βιβλίου της κ. Κοππά, που μέχρι χθες ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι υποψήφια της ΔΗΜΑΡ -και όχι μόνο αυτή, αλλά μια σειρά στελεχών. Και ο κ. Παπανδρέου αντί να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάναμε οι λίγοι που απομείναμε στο ΠΑΣΟΚ, βρήκε την ευκαιρία να πάει να βγάλει πολιτικό λόγο στην παρουσίαση βιβλίων...» ανέφερε.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν πρόκειται για υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν ξέρω αν είναι κλειστή ή ανοιχτή (σ.σ. προσπάθεια υπονόμευσης), αλλά η ουσία είναι ότι οι ενέργειες αυτές κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο σημερινό λίγο μικρότερο ΠΑΣΟΚ, που το έφτασαν εδώ κάποιοι και αντί να απολογηθούν αυτοί για όσα έκαναν, μας ζητάνε και τα ρέστα από την άλλη πλευρά! Είναι πολύ σκληρός ο κόσμος απέναντι στον κ. Παπανδρέου με τη στάση που κρατά, για να σας πω και τα μηνύματα του κόσμου απέναντι σ' αυτόν τον άνθρωπο, στον οποίο είχαμε πιστέψει και όμως μας πρόδωσε. Μας έχει προδώσει όλους! Είναι βαριά κουβέντα, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας και να λιβανίζουμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ευθύνη, και μας έφτασαν ως ΠΑΣΟΚ εδώ που μας έφτασαν; Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί της εμβέλειας του κ. Παπανδρέου λειτουργούν με προσωπικά γινάτια, αλλά αν ναι, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Τραβάμε το κάρο της ζωής μας και απολογούμαστε για πράγματα που δεν έχουμε ευθύνη, ιδίως οι νέοι βουλευτές-αν και εγώ είμαι παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Για ποιον να απολογηθώ; Αλλά και τι να κάνει το ΠΑΣΟΚ για ανθρώπους που έζησαν, μεγάλωσαν και μεγαλούργησαν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα κοιτάνε να το καταστρέψουν τελείως; Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Να πάνε στην ευχή της Παναγίας και να μας αφήσουν με αυτούς τους λίγους, για να μπορέσουμε να πείσουμε πραγματικά την ελληνική κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ (μπορεί)... Να πάνε στην ευχή της Παναγίας! Προς τον δρόμο της ΔΗΜΑΡ! Αυτό που επέλεξαν. Και έπρεπε ήδη (σ.σ.: να παραδώσει την έδρα του ως βουλευτής) ο κ. Παπανδρέου».