Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – ΕΚΛΟΓΕΣ… Ένα περίεργο δημοσίευμα!


Βρήκαμε στο facebook τα παρακάτω μηνύματα που δημοσίευσε υποψήφιος στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές. Καταγγέλλει ανοικτέ απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα αλλά και την περιουσία του.  
Ο καταγγέλλων πρέπει να γνωρίζει πως κάποιοι δεν έχουν πλέον τη δύναμη να κάνουν κακό σε κανέναν και πως οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι οι τελευταίες γραμμές άμυνας για όσους κινδυνεύουν να χάσουν ή έχασαν την εξουσία!   

Διαβάστε τα μηνύματα…
---ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ....ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ....ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ,ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.......ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝ.....
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ....ΕΓΩ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ,ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ,ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ......(ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...) ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ..... ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.... ΑΦΟΥ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.....100 ΕΥΡΩ.....!!!!!!!!!---
---ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ.........ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΩ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ).......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΑΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ.......''ΑΛΛΟΙ'''......ΧΟΝΤΡΕΝΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.....ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΕΝΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.......---

ΙΤΕΑ... ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ"


Ο Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Όμιλος Ιτέας «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» διοργανώνει σεμινάριο-ημερίδα κρητικών παραδοσιακών με τον ερευνητή -χοροδιδάσκαλο Γιάννη Μεγαλακάκη.

«..στο σεμινάριο ο ενδιαφερόμενος θα διδαχθεί χορούς από όλη την Κρήτη, αυτοσχεδιασμούς-φιγούρες, θα γνωρίσει την παραδοσιακή κρητική μουσική, τους καλλιτέχνες, τη μαντινάδα, τα μουσικά όργανα και το σημαντικότερο θα μάθει να εκφράζει τη ψυχή του μέσα από τον κρητικό χορό…»                    

                                          Γιάννης Μεγαλακάκης

Σάββατο 31 Μαϊου 2014 στην Ιτέα Φωκίδας.

Τιμή σεμιναρίου: 20 ευρώ (διδασκαλία χορών, φάκελος με την εισήγηση και τις μουσικές της διδασκαλίας, καφές και εδέσματα στη διάρκεια του σεμιναρίου).

Προαιρετική συμμετοχή σε δείπνο το βράδυ του σεμιναρίου στην ταβέρνα «Διογένης» στην Κίρρα (κόστος 10 € ) .

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου, αίθουσα «Διογένης» στην Κίρρα.

Χρόνος διεξαγωγής 4 ώρες. Έναρξη στις 4 μμ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μήττας Δημήτρης (6946334551)

                           Ντόσκουρης Δημήτρης (6944475091) Χοροδιδάσκαλοι Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου

« ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ».

«Βόμβα»: Στάση πληρωμών κήρυξε το Εθνικό Κτηματολόγιο

«Βόμβα»: Στάση πληρωμών κήρυξε το Εθνικό Κτηματολόγιο

Η εταιρεία του Κτηματολογίου κήρυξε στάση πληρωμών στους πελάτες και τους προμηθευτές της ενώ ξεκίνησαν τα λουκέτα σε κτηματολογικά γραφεία.
  
Για εικόνα πλήρους απαξίωσης και κατάρρευσης του Εθνικού Κτηματολογίου κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία του Κτηματολογίου, που μετονομάστηκε σε ΕΚΧΑ Α.Ε, έχει βαρέσει ήδη κανόνι, αφήνοντας απλήρωτους τους πελάτες και τους προμηθευτές της.
Μάλιστα αποκαλύπτεται πως κλείνουν ήδη το ένα μετά το άλλο τα κτηματολογικά της γραφεία, με αρχή στα βόρεια Προάστια της Αττικής.
Όπως δημοσιεύεται η νέα διοίκηση του Κτηματολογίου όχι απλώς είναι μετέωρη αλλά επειδή σταμάτησε να συνεδριάζει πάγωσαν κρισιμότατες αποφάσεις όπως Κτηματογραφήσεις, Δασικοί Χάρτες, ίδρυση και λειτουργία Κτηματολογικών γραφείων.
 
Ενδεικτικό της απαξίωσης είναι το ότι στο ταμείο της εταιρείας του Εθνικού Κτηματολογίου υπήρχαν 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αφαιρέθηκαν από εκεί για να συμπληρωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως το μεγάλο αυτό έργο, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού υπάρχει σοβαρότατη εμπλοκή στην χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.
 
Και όλα αυτά ενώ τα έργα του Κτηματολογίου όχι μόνο προβλέπονται από το Μνημόνιο, αλλά υπάρχει και αυστηρό χρονοδιάγραμμα!

Οι μεγαλοποιμένες μαζεύουν τώρα τα απολωλότα προβάτα στα ... μαντριά τους!

Του Γιάννη Πρεβενιού
Να μη γίνει πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι ο βασικός στόχος του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως τόνισε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί.

Ο σχολιασμός ...
Το σύστημα επανέφερε τον κ. Καρατζαφέρη ξανά με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει ως εφεδρεία για το καταρρέον πολιτικό σύστημα. Παλαιότερα τον είχα χαρακτηρίσει κωλοτούμπα λόγω της συμμετοχής του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα επαναλαμβάνω τον χαρακτηρισμό μου γιατί τον άκουσα να ανταλλάσσει “φιλοφρονήσεις” με τον αποστάτη του κόμματος του τον γνωστό κ. Άδωνη Γεωργιάδη τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν “έλουζε” από το κανάλι του με διάφορα "Γαλλικά".
Η αίσθηση μου είναι πως θα ακολουθήσει τα βήματα τον κ. Γεωργιάδη που όπως είναι γνωστό από μέγας υβριστής του κ. Σαμαρά κατάντησε ο μεγαλύτερος σφουγγοκωλάριος και γλείφτης του.
Δυστυχώς φίλες/οι το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας στην πλειονότητα του απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι είναι “υπάλληλοι” των εγχώριων ολιγαρχών, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων οι οποίοι εδώ και 40 χρόνια είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτού του δύσμοιρου τόπου!
Το σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί οι υποχθόνιοι τυφλοπόντικες προκειμένου να διατηρήσουν τα ανδρείκελα τους στην εξουσία θα επαναφέρουν ξανά στα μαντριά τους τους κατά καιρούς αποχωρήσαντες επαναστάτες του κ@λ@υ αλλά και άλλα πολιτικά ζόμπι τα οποία μάλιστα θα έχουν και ειδική αποστολή όπως ο εν λόγω κύριος ο οποίος κηρύσσει τον εαυτό του σε Τσιπρο-κυνηγό.
Επίσης θα διαλύουν κόμματα αποκλείοντας τα από τα ΜΜΕ ή εξαγοράζοντας τους βουλευτές τους αλλά και δημιουργώντας νέα τα οποία θα χρηματοδοτούν αλλά κυρίως θα διαφημίζουν σκανδαλωδώς από τις τηλεοπτικές συχνότητες που κατέχουν παρανόμως εδώ και χρόνια και για τις οποίες δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε ένα ... Ευρώ!

Υποσημείωση
Οι μεγαλο-ποιμένες αρχίζουν τώρα να μαζεύουν τα απολωλότα πρόβατα τους στις πολιτικές στάνες που έχουν εδώ και χρόνια αλλά το βέβαιο είναι ότι εμάς προορίζουν για ... σφάξιμο!!!

prevenios.blogspot.gr

Έρχονται φόροι και δημοτικά τέλη για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαιθρίους


Ερχονται φόροι και δημοτικά τέλη για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαιθρίους Τα αυθαίρετα και οι ημιυπαίθριοι που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί, θα πρέπει να καταβάλουν δημοτικά τέλη και φόρους, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ.
Η εγκύκλιος όμως προβλέπει και εξαιρέσεις αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων χώρων απο επιβαρύνσεις που μπορεί να προκύπτουν από ασφαλιστικές εισφορές υπερ του ΙΚΑ.

Οι ημερομηνίες καταλύτες για την καταβολή φόρων και τελών από τα τακτοποιημένα η νομιμοποιηθέντα αυθαίρετα έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις είναι δύο . Η μια είναι η 21η/9/2011 ενω η δεύτερη η 8/8/2013. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το ΥΠΕΚΑ μετά από ερωτήματα υπηρεσιών και πολιτών σχετικά με την επιβολή δημοτικών τελών και φόρων σε χώρους που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων που προβλέπουν και οι τέσσερις νόμοι που έχουν ψηφιστεί για την ρύθμιση αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων χώρων προβλέπουν την απαλλαγή των εν λόγω χώρων από τις ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ αλλά όχι απο δημοτικά τέλη και φόρους. Τα εν λόγω αυθαίρετα που έχουν ενταχθεί στον νόμο 4014/2011 θα πρέπει να καταβάλλουν φόρο από την 21η Σεπτεμβρίου 2011 ενώ όσοι έχουν ενταχθεί στον νόμο 4178/2013 θα πρέπει να καταβάλλουν φόρους και τέλη από 8.8.2013.

Οι επιβολές των παραπάνω επιβαρύνσεων θα είναι αναδρομικές απο τις εν λόγω ημερομηνίες ανάλογα την περίπτωση. Ειδικότερα οι αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης προ της 28.07.2011 που έχουν υπαχθεί στην αναστολή επιβολής κυρώσεων των ν. 4014/2011 και 4178/2013, δεν οφείλουν αναδρομικά φόρους και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη (όπως ύδρευσης, καθαριότητας, αποχετευτικά τέλη, κ.λ.π.). Ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής των αυθαιρέτων κατασκευών και αλλαγών χρήσης του ν. 4178/2013, είναι η ημερομηνία ισχύος του, δηλ. η 8.8.2013, ενώ για τις ολοκληρωμένες υπαγωγές αυθαιρέτων στο ν. 4014/2011, δηλαδή που έχει καταβληθεί το σύνολο του προστίμου, των σχεδίων και των δικαιολογητικών, ως χρόνος λήξης της αναδρομικής απαλλαγής είναι η ισχύς του ν. 4014/2011, δηλ. η 21.9.2011.

Οι ως άνω αναφερόμενες καταληκτικές ημερομηνίες ισχύουν και για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών για τις οποίες εκδίδεται οικοδομική άδεια νομιμοποίησης Μετά τις προαναφερόμενες καταληκτικές ημερομηνίες, τα δηλωμένα αυθαίρετα συνυπολογίζονται στην επιβολή των δημοτικών τελών και φόρων.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι κατ' εξαίρεση, δεν επιβάλλονται για το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η διατήρησή τους, μετά την τακτοποίηση τους, ο ΤΑΠ αλλά και οι τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ που προκύπτουν. Έτσι σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ σε αυθαίρετα και ημιυπαιθρίους που έχουν τακτοποιηθεί η νομιμοποιηθεί θα μπορούν να επιβάλλονται φόροι και δημοτικά τέλη

dikaiologitika.gr

Στέλιος Σχοινάς: Πώς φτάσαμε στις ριζικές ανακατατάξεις στον Δήμο Δελφών


Στέλιος Σχοινάς, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Πώς φτάσαμε στις ριζικές ανακατατάξεις στον Δήμο Δελφών
 
Το γεγονός της παραπομπής τουπρώην Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη, με βαρύτατες κατηγορίες, που βασίζονται στις τελεσίδικες αποφάσεις του Υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε αξεπέραστα προβλήματα στην ενδεχόμενη νέα κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, γι’ αυτό και αναγκάσθηκε σε παραίτηση πριν την αποπομπή του.

Η αναγκαστική αποχή του από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, έγινε αφορμή για την δημιουργία δύο νέων συνδυασμών, με επικεφαλείς δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της απελθούσας δημοτικής αρχής, τον κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, νέο Δήμαρχο Δελφών και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και τον κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας.

Ο συνδυασμός του κ. Ταγκαλή περιείχε στους κόλπους του, τους περισσότερους πρωτοκλασάτους συνεργάτες του απελθόντος Δημάρχου.

Με λίγα λόγια

Η εμμονή μου,

με τεράστιο προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό κόστος, στην ενοχή του κ. Νικολάου Φουσέκη, για την μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε, στον παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, από το τεχνικό του γραφείο, είχε ως συνέπεια την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας με άμεσο αποτέλεσμα την  αποπομπή του από το Δημαρχιακό Αξίωμα και τον παραμερισμό του μεγαλύτερου μέρους των πρώην συνεργατών του, υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του αποτυχόντος Δημάρχου κ. Ταγκαλή.

Η νέα Δημοτική Αρχή, απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, παρουσιάζει δυνατότητες πραγματικής προσφοράς στον ιστορικό μας Δήμο.

Ευχή όλων μας είναι να πετύχει στο έργο της.

Από την ίδια, όμως,  εξαρτάται αν θα οδηγήσει τον παγκόσμια γνωστό Δήμο Δελφών στον βάθρο που του αξίζει, μετατρέποντας τις ευχές όλων των δημοτών σε πραγματικότητα.

******************************

Με την σειρά μου εύχομαι στην νέα δημοτική Αρχή και στον νέο Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, καλή επιτυχία στο έργο τους.  

Ο Δήμος Δελφών, λόγω του τεράστιου ιστορικού του βάρους, είναι λογικό να έχει αυξημένες απαιτήσεις από τους Δημοτικούς του  Άρχοντες.

Απαιτήσεις, η εκπλήρωση των οποίων θα καθορίσει την επιτυχία της νεοεκλεγείσας  Δημοτικής Αρχής.

Είναι αλήθεια ότι η νέα Δημοτική Αρχή παραλαμβάνει ένα Δήμο με πολύ σοβαρά προβλήματα ηθικής τάξης. 

Είναι, επίσης, αλήθεια ότι τα προβλήματα αυτά ηθικής τάξης αφορούν διοικητικούς παράγοντες του Δήμου καιπαλαιούς συνεργάτες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Όμως αποτελεί αυτονόητο καθήκον της νέας Δημοτικής Αρχής να ξεπεράσει τους όποιους φιλικούς ή συναδελφικούς συναισθηματισμούς,  υπερασπιζόμενη το γενικό συμφέρον του ιστορικού Δήμου Δελφών, όπως αυτό καθορίζεται από τους νόμους του κράτους.

Βασική προϋπόθεση για να πετύχει κάθε νέα Αρχή, οποιασδήποτε βαθμίδας, είναι η πορεία που θα χαράξει τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, διότι οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την φυσιολογική έλλειψη σωστής οργάνωσης στο ξεκίνημα κάθε νέας Αρχής, κατά κανόνα, προσπαθούν να την παρασύρουν σε δρόμους ανομίας, ώστε να την εγκλωβίσουν για να την εκβιάζουν στο μέλλον.

Πιστεύουμε στις αρχές της δημοκρατίας, η οποία ποτέ δεν εκδικείται ενόχους αλλά τους τιμωρεί, με απόλυτο σεβασμό στους νόμους του κράτους.

            Δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί χωρίς σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες, στην απόδοση ευθυνών και στην τιμωρία των ενόχων.

            Η μέχρι σήμερα καταστρατήγηση των νόμων και των νόμιμων διαδικασιών από υπηρεσίες του Δήμου Δελφών που διαχειρίζονται, λόγω των αρμοδιοτήτων τους, ακόμη και αυτή την ίδια την οικογενειακή υπόσταση των πολιτών,πρέπει να σταματήσει άμεσα.

            Εάν η νέα Δημοτική Αρχή δεν σταματήσει την μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη τακτική των υπευθύνων του Δήμου, τακτική μη εφαρμογής των νόμων,αποφάσεων δικαστηρίων και εισαγγελικών διατάξεων, θα οδηγηθεί σε αντιδημοκρατικές ατραπούς με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία.

            Είμαι διατεθειμένος και υποχρεωμένος να αναλύσω τα όσα παραπάνω αναφέρω σε σχετική δημόσια συζήτηση. Άλλωστε δεν είμαι ο μόνος που τα γνωρίζει. Είναι πολλοί άλλοι που δεν τολμούν γιατί φοβούνται τις συνέπειες από τους θιγόμενους που δεν διστάζουν να καταχραστούν τις δημόσιες θέσεις που κατέχουν.

            Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Δελφών θα αλλάξει τις ράγες του τραίνου του Δήμου με νέες που θα χαράσσουν την σωστή πορεία, με σεβασμό στους νόμους του κράτους και στις νόμιμες διαδικασίες που απορρέουν από αυτούς.

Η υποκρισία πρέπει να εκλείψει, από την μελλοντική λειτουργία του Δήμου Δελφών, γιατί υποκρύπτει συγκάλυψη και η συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή.

Επειδή

Η εκπλήρωση του αυτονόητου καθήκοντός μου, μου επέβαλε να μην υποκύψω σε πρωτοφανείς επαγγελματικούς εκβιασμούς και να μην συμβάλλω στην  συγκάλυψη των παρανομιών που διαπράχθηκαν στονΑρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, από τους ίδιους τους θεσμικούς του φύλακες,

θεώρησα ότι η παρέμβασή μου αυτή αποτελεί αυτονόητο καθήκον μου.


*************************

Πολύ σύντομο ιστορικό της υπόθεσης:

Όπως είναι ευρύτατα γνωστό, από τον Νοέμβριο του 2007, σεβόμενος τον επιστημονικό μου ρόλο, ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και τον αντίστοιχο θεσμικό μου ρόλο, του Α’ Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας και εκπροσώπου του,  στην αναθεώρηση του ευρύτερου Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για την παραβίαση του αρχαιολογικού χώρου από κτιριακές κατασκευές τεράστιου μεγέθους που ξεπερνούσαν τα 6.000,00 μ2.

Δυστυχώς στην παραβίαση αυτή «εξέχουσα» συμμετοχή είχαν ο απελθών Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης και ο πρώην Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Καλτσής.

Τόσο η Ποινική Διαδικασία όσο και ο Διοικητικός Έλεγχος ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2007!

Η διοικητική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ολοκληρώθηκε, μετά από ασυνήθιστα  πολλαπλούς τεχνικούς ελέγχους , ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, τον Ιούνιο του 2010 και επιβεβαίωσε σε ποσοστό 100% όσα αναφέρονταν στις μηνυτήριες αναφορές μου.

Μετά την ολοκλήρωση της Διοικητικής Διαδικασίας από το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, όφειλαν οι υπεύθυνοι Διοικητικοί Παράγοντες του κράτους (Αρμόδιοι Υπουργοί) να ακολουθήσουν την Πειθαρχική Διαδικασία κατά του υπεύθυνου δημόσιου λειτουργού (Δήμαρχου Δελφών), που με ανακριβή τεχνικά στοιχεία δημιούργησε αξεπέραστο πρόβλημα, στο σημαντικότερο, ίσως, σημείο του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, πλησιέστατα στην παγκόσμια πεζοπορική διαδρομή Δελφοί – Κωρύκειο Άντρο.

Να σημειωθεί ότι το Κωρύκειο Άντρο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, τεράστιας επισκεψιμότητας.

Τελικά η εμμονή μου,

με τεράστιο προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό κόστος, στην ενοχή του κ. Νικολάου Φουσέκη, για την μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε, στον παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, από το τεχνικό του γραφείο, είχε ως συνέπεια:


1.    Την  αποπομπή του από το Δημαρχιακό Αξίωμα.

2.    Τον παραμερισμό του μεγαλύτερου μέρους των πρώην συνεργατών του, υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του αποτυχόντος Δημάρχου κ. Ταγκαλή.      

 

ΙΤΕΑ... Περιβαλλοντική εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου Ιτέας Ν. Φωκίδας στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στις 8-9 Μαΐου 2014 - ΦΩΤΟ




Η περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του  1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Ιτέας, αποτελούμενη από τριάντα μαθητές και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς Μάνου Παγωνίτσα, Μαζγαλτζίδου Δέσποινα και Σαΐτη Αποστολίνα, πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πορταριά και το Κέντρο  Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, στα  πλαίσια  του  περιβαλλοντικού  προγράμματος  που εκπονείτε την τρέχουσα χρονιά με  θέμα:  «Φωκική Γη: Στον ίσκιο σου ξανά.. Μάνα-Ελιά».

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2014, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Η ομάδα διανυκτέρευσε στην Πορταριά του Πηλίου την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκεύη το πρωί συναντήθηκε στον οικισμό Κατιχώρι, με την Υπεύθυνη Μακέλη Γραμματή και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας Γούλα Μαρία, Σπανοπούλου Αικατερίνη και επισκέφθηκε παραδοσιακό ελαιώνα. Ο κος Σκλίδης Δημήτρης, συνεργάτης του Κ.Π.Ε., συζήτησε με τα παιδιά ενώ ταυτόχρονα τους μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη της ελιάς, για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της.


Στη συνέχεια η ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση των μελών του Κ.Π.Ε. υλοποίησε πρόγραμμα σε ελαιοπερίβολο της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, ξεναγήθηκε στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο «Χατζηγιάννη» και στο Μουσείο Αγροτικής Οικονομίας.


Οι μαθητές κατανόησαν τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου στο παρελθόν σε σχέση με το σήμερα και τονίστηκε η μεγάλη σημασία αυτού του προϊόντος στην ανθρώπινη υγεία στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα πήραν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια.


Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η ομάδα αναχώρησε για την πόλη του Βόλου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούνε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!


Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη σε Πορταριά και Βόλο! Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας που πάντα ενθαρρύνει και ενισχύει οικονομικά δράσεις του σχολείου μας!


Η Υπεύθυνη εκπόνησης του Προγράμματος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αποστολίνα Σαΐτη Κλ. ΠΕ20


                                       
 
 
 

ΙΤΕΑ... Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο ο ΑΣΤΕΡΑΣ


Νέα μεγάλη νίκη για τον Αστέρα Ιτέας και το θαύμα της ανόδου στη Γ΄Εθνική είναι εφικτό.
Η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Φωκίδας νίκησε και τον Όμηρο Νεοχωρίου με 2-0 στο γήπεδο της Ιτέας παρουσία πλήθους κόσμου πριν ελάχιστα λεπτά και τώρα θα παίξει τα ρέστα του στα δύο εναπομείναντα εκτός έδρας ματς με την Αναγέννηση Άρτας και τον Αχέροντα Καναλακίου. Τα γκολ για τον Αστέρα πέτυχαν ο Δελλής (72΄) κι ο Χάιδος ( 85΄).
Αμέσως μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Αστέρα, Γιάννης Λύτρας δήλωσε στον Κώστα Παλάντζα και το Ράδιο Άμφισσα: " Ζούμε το όνειρό μας. Πάμε στο Καναλάκι να παίξουμε για τη νίκη και για τους εαυτούς μας"!
Στο άλλο ματς του ομίλου η Αναγέννηση Άρτας επιβλήθηκε με 2-1 εντός έδρας του Αχέροντα Καναλακίου.

Σαν σήμερα 29 Μαΐου 1453… Η άλωση της Κωνσταντινούπολης

Constantinople 1453.jpg
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.
Το Βυζάντιο ήταν ήδη εξασθενημένο και διαιρεμένο τους τελευταίους δύο αιώνες, σκιά της παλιάς Αυτοκρατορίας. Η Άλωση του 1204 από τους Σταυροφόρους και αργότερα, μετά την επανάκτησή της το 1261, οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από την Δύση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση. Η κατάληψη της Καλλίπολης το 1354 από τους Οθωμανούς, η οποία έφερε ορδές φανατικών μουσουλμάνων πολεμιστών στην Ευρώπη, σταδιακά κύκλωσε εδαφικά το Βυζάντιο, το οποίο έγινε το 1373 φόρου υποτελής στον Οθωμανό σουλτάνο. Έτσι, η Άλωση ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα και της αδιάκοπης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή. Οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα άνισες υπέρ των Τούρκων, σε σημείο που να μνημονεύεται από τις πηγές το τετελεσμένο της έκβασης της πολιορκίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ηρωισμό των πολιορκημένων και ιδιαίτερα του Αυτοκράτορα. Το γεγονός της πτώσης της «θεοφυλάκτου Πόλεως», άφησε βαθιά ίχνη στις πηγές της εποχής.
 
Απόρροια της Άλωσης ήταν η συνέχιση της εδαφικής προώθησης των Τούρκων. Κατά τα τέλη του 17ου αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειό της, απειλώντας την Βιέννη. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπουλη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.
 
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ιστορικό

Έρχεται "τσουνάμι" παραιτήσεων στη ΔΗΜΑΡ!

Στον απόηχο της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη
 
Η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Αμοιρίδης ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της Ε.Ε., εκείνων δηλαδή που βρίσκονται πέριξ του Φώτη Κουβέλη αφού όπως τόνισε δεν μπορεί να έχει παραιτηθεί μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος και εμείς να παραμένουμε στις θέσεις μας. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται συνέδριο το ταχύτερο που θα αποφασίσει αν θα γίνει νέο συνέδριο με το ερώτημα της εκλογής νέου προέδρου.
 

Κατά 30% μειώθηκαν οι συντάξεις στην Ελλάδα από το 2009

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα

Θετικές αναφορές για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα περιλαμβάνει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο εστιάζει στις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και στις οικογένειες τους.
Οι συντάκτες του δημοσιεύματος, επικαλούμενοι εκτιμήσεις ειδικών, αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει λάβει δραστικά μέτρα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού της συστήματος.
Αναφέρονται δε στο γεγονός ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013, στα πλαίσια των όρων της διεθνούς διάσωσής της, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης να αλλάξουν εν μία νυκτί.
Το άρθρο επισημαίνει ακόμη, ότι πολλές κυβερνήσεις προχώρησαν σε μικρές αλλαγές των ζημιογόνων συνταξιοδοτικών συστημάτων τους, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ώστε να αντικατοπτρίζουν την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ισπανία, οι άνθρωποι θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 το 2027 σε σύγκριση με μόλις πάνω από 65 φέτος.
Σύμφωνα με το Reuters το 2050 θα υπάρχουν στην Ισπανία 1,1 εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο, όταν σήμερα η αναλογία αυτή διαμορφώνεται στο 1,8 .

Την καραμέλα της ανάπτυξης ..χρησιμοποίησε και πάλι ο Σαμαράς..

Την καραμέλα της ανάπτυξης ..χρησιμοποίησε και πάλι ο Σαμαράς..
Την ανάπτυξη επικαλέστηκε για άλλη μια φορά, ως στόχο ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που είναι το υπ” αριθμόν ένα πρόβλημα και βεβαίως αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών μελών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
 
«Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το ΕΛΚ που νίκησε στις εκλογές θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και θα εργαστεί εποικοδομητικά για την επίτευξη αυτού του στόχου» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο στόχος, με μια λέξη, είναι Ανάπτυξη».

Ξαφνική κρίση στον ανασχηματισμό-παρωδία! - Δεν τα βρίσκουν Σαμαρας - Βενιζέλος

Τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός δέχεται σφοδρές πιέσεις εκ των έσω να μην υποκύψει στις απαιτήσεις για υπουργοποίηση συγκεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ - Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει η νέα κόντρα Σαμαρά και Βενιζέλου.
Αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στη συζήτηση μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου για τον ανασχηματισμό-παρωδία που ετοιμάζουν, εν πτήσει προς Βρυξέλλες, προέκυψαν σοβαρές διαφωνίες, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια ψυχρότητα, που δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει πόσες και ποιες παρενέργειες θα έχει...

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μέσω επιλεκτικών διαρροών σε συγκεκριμένα ΜΜΕ διαψεύδει τα σενάρια ανασχηματισμού και αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Οι λόγοι των διαφωνιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι:

• Η εμμονή Βενιζέλου να μπουν στην κυβέρνηση περισσότερα μέλη προερχόμενα εκ της Ελιάς ή εν πάση περιπτώσει προτάσεις του. Ο Σαμαράς έχει πρόβλημα, διότι –μεταξύ άλλων- θέλει να βολέψει αρκετά γαλάζια στελέχη αλλά και επειδή ήδη στη Ν.Δ. καταγράφονται οξύτατες αντιδράσεις, ότι ο πρωθυπουργός υποκύπτει μονίμως στους εκβιασμούς του αντιπροέδρου!

• Η απίστευτη αξίωση –όπως το Νewsbomb.gr σας έχει ενημερώσει να τοποθετηθεί ο Α. Λοβέρδος στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, κάτι που επίσης έχει ανεβάσει στα κάγκελα πάρα πολλά στελέχη της Ν.Δ.

• Η απαίτηση του Βενιζέλου να πάρει το κόμμα του το υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα να γίνει υπουργός ένας άλλος από τα δικά του παιδιά, ο Π. Κουκουλόπουλος! Ο Σαμαράς επέμεινε στην έντονη συζήτηση που είχαν, ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να βάλει επικεφαλής του υπουργείου που ασχολείται με τις εκλογές ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!

• Η διάθεση του Αντ. Σαμαρά να στείλει τον Γ. Στουρνάρα στην κρίσιμη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι που δεν δέχεται ο Βενιζέλος...

Ήδη το τεταμένο μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου κλίμα έχει δημιουργήσει μια δυστοκία στον σχεδιασμό του επικείμενου ανασχηματισμού.

Πάντως καταβάλλονται προσπάθειες να σπάσει ο πάγος μέχρι την «επίσημη» μεταξύ τους συνάντηση...

Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας» προϋπολογισμού 1.600.000,00 €.


Επί της Εθνικής οδού αμφισσας - Λαμίας (σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις, στο τμήμα από «Αη Λιώσα» μετά το πέρας οικισμού Ελαιώνα έως θέση «Πουρί» θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες):

1.      Γέφυρα Κανιανίτη, τοποθέτηση 2 πινακίδων.

2.      Γέφυρα Κανιανίτη, τοποθέτηση 350μ ανακλαστήρων στηθαίων.

3.      Α΄ κόμβος οικισμού Καστελλίων, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων τάπητα.

4.      Τοποθέτηση  πινακίδων σε συμβάλλουσες δημοτικές οδούς (περιοχής οικισμού Γραβιάς και περιοχής οικισμού Καστελλίων).

5.      Α΄ κόμβος οικισμού Γραβιάς,  επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων τάπητα.

6.      Α΄ κόμβος οικισμού Καστελλίων, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων τάπητα.

7.      Β΄ κόμβος οικισμού Γραβιάς, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων τάπητα.

8.      Κόμβος οικισμού Βάργιανης, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

9.      Κόμβος οικισμού Οινοχωρίου, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

10.  Κόμβος οικισμού Καλοσκοπής, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

11.  Κόμβος οικισμού Προσηλίου, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

12.  Κόμβος Ανεμόραχης, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

13.  Τοποθέτηση στηθαίων επί τεχνικών

14.  Κόμβος οικισμού Ελαιώνα, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

15.  Κόμβος ΚΤΕΟ, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων

16.  Κόμβος Άμφισσας, επαναδιαγράμμιση κόμβου και τοποθέτηση ανακλαστήρων.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΙΤΕΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

  1. Αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας στις θέσεις:
·         Λαρνάκι – Ιτέας

·         Ιτέα – Ναύπακτος, προς κόμβο σκουπιδιών Ιτέας

·         Μετά το Γαλαξίδι

·         Μετά τον Άγιο Βασίλη Γαλαξιδίου

·         Πριν τους Άγιους Πάντες

·         Πριν τον Πάνορμο

·         Πριν τον Άγιο Νικόλαο

·         Μετά τον Άγιο Νικόλαο

·         Σεργούλα

  1. Aντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας στη Γέφυρα Μόρνου με την αποκατάσταση της βάσης έδρασης.
  2. Τοποθέτηση  στηθαίων ασφαλείας στην περιοχή προς Τριταία.
  3. Διαγράμμιση πλήρης σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις, ενδεικτικά αναφέρουμε:

·         Ιτέα – Γαλαξίδι

·         Στροφή Ανεμοκάμπι

·         Είσοδος Αγίων Πάντων

·         Είσοδος Ερατεινής

·         Κόμβος Τολοφώνας

·         Άγιος Νικόλαος

·         Είσοδος Χανίων – Σεργούλας

  1. Σους Άγιους Πάντες (περιοχή Χαμοπάσα), θα κατασκευαστούν βάσεις στήριξης στηθαίου ασφαλείας τεχνικών έργων ικανότητας συγκράτησης.
  2. Επίστρωση με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας στις παρακάτω χιλιομετρικές θέσεις:

·         Ευθεία Γαλαξιδίου σε μήκος 200 μέτρων.

·         Περιοχή πριν τα τούνελ στους Άγιους Πάντες σε μήκος 100 μέτρων.

·         Περιοχή μετά τους Άγιους Πάντες σε μήκος 1.500 μέτρων.

·         Περιοχή πριν τον Πάνορμο σε μήκος 500 μέτρων.

·         Πριν την είσοδο Ερατεινής σε μήκος 600 μέτρων.

·         Έξοδος Ερατεινής προς Delphi Βeach σε μήκος 400 μέτρων.

·         Είσοδος Χανίων σε μήκος 100 μέτρων.

·         Περιοχή πριν το Καστράκι σε μήκος 300 μέτρων.

  1. Στην περιοχή Κλοβίνο θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης.
  2. Θα γίνει η κατασκευή οπλισμένου τοιχίου αντιστήριξης ύψους 3,00 μέτρων και μήκους 70,00 μέτρων στο Μοναστηράκι (περιοχή Προσφυγικά).
Επί του Επαρχιακού Δρόμου Ιτέας - Διστόμου στη θέση μετά την διασταύρωση προς Αη Μηνά:

  • Φρεζάρισμα/απόξεση ασφάλτου.
  • Κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης.
  • Κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης.
  • Θα γίνει διαγράμμιση σε μήκος 350μέτρων με οριζόντια σήμανση.
Επι του Επαρχιακού Δρόμου Αμυγδαλιάς, Σώταινας, Μηλέας, Στίλιασ, Περιθιώτισσασ, Ποτιδάνιας, Παλαιοξάρι, Τείχιου:

α) μετά την έξοδο του Δ.Δ ΤΕΙΧΙΟΥ προς ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙ (κατολίσθηση)

  1. Κατασκευή συρματοκιβωτίων στο ανάντη πρανές του δρόμου.
  2. Κατασκευή  στραγγιστηρίου απορροής υπογείων υδάτων. 
  3. Προβλέπεται εκσκαφή του οδοστρώματος.
  4. Κατασκευή οδοστρωσίας.
  5. Προβλέπεται διαγράμμιση του νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.
β) επί του ιδίου ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ  πριν το Παλαιοξάρι  (κατολίσθηση)

Ανατολικά του υπάρχοντος ρέματος:

  1. Εκσκαφή σε όλο το μήκος και πλάτος του οδοστρώματος μήκους περίπου 22,00μ.
  2. Κατασκευή νέου κιβοτοειδούς οχετού.
  3. Κατασκευή  συρματωκιβωτίων.
  4. Κατασκευή οδοστρωσίας.
  5. Διαγράμμιση του νέου ασφαλτικού οδοστρώματος. 
  6. Κατασκευή στραγιστηρίων και επενενδεδυμένης τάφρου. 
Δυτικά του υπάρχοντος ρέματος:

  1. Καθαίρεση του υπάρχοντος οχετού.
  2. Εκσκαφή σε όλο το μήκος και πλάτος του υπάρχοντος  οδοστρώματος.
  3. Κατασκευή συρματοκιβωτίων.
  4. Κατασκευή στραγιστηρίων και επενενδεδυμένης τάφρου.
  5. Κατασκευή οδοστρωσίας.
  6. Διαγράμμιση του νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.
Επι της Παλαιά Ε.Ο  από  ΦΡΑΓΜΑ  ΜΟΡΝΟΥ προς Ευπάλιο έως  Διασταύρωση Δ.Δ ΚΑΜΠΟΥ, σε διαφορετικές θέσεις:

α) Χ.Θ= 9+100

Παρουσιάζει καθιζήσεις  σε μήκος περίπου 80,00.μ. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση, βάση, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτοτάπητας Α.265. Θα κατασκευασθεί στραγγηστήριο,  επενενδεδυμένη τάφρο, καθώς και σωληνωτός οχετός  Φ100.μ με φρεάτιο ανάντη και τοιχίο κατάντη.

β) Χ.Θ = 11+400

Παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση μεταβλητού πάχους,  τσιμεντώστρωση, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, κατασκευή ενός σωληνωτού οχετού.

γ) Χ.Θ = 13 + 0,00

Παρουσιάζει καθιζήσεις. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση, βάση, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας,  κατασκευή στραγγιστηριού, και   επενενδεδυμένη τάφρος.

δ) Χ.Θ = 14 + 500

Απαιτείται εκσκαφή, κατασκευή επιχώματος, οδοστρωσία(υπόβαση, βάση), ασφαλτοτάπητας, στραγγηστήρι, επενενδεδυμένη τάφρος, κατασκευή νέου σωληνωτού οχετού.

ε) Χ.Θ = 14 + 700

Παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση, τσιμεντώστρωση, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

ζ)  Χ.Θ = 14 + 800

Κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης  σε μήκος  περίπου 50.μ.

η)  Χ.Θ = 19 + 600  και  Χ.Θ = 22 + 700

Παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος. Απαιτείται εκσκαφή, υπόβαση, τσιμεντόστρωση, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

θ) καθαρισμός  υπαρχόντων τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων.

ι) Χ.Θ = 7 + 900 ( ΓΈΦΥΡΑ)

θα κατασκευασθεί ασφαλτική αντιολισθηρή στρώση συνολικού μήκους περίπου 150,00.μ.

Στο έργο δόθηκε έκπτωση 49%.

                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ