Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ !!!!!! AKΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Α Κ Υ Ρ Ω Σ Η Σ 
ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ  ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

1 & 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ

Το μουσικό μέρος του διήμερου φεστιβάλ «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» στην παραλία ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ στην Κίρρα δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε ανακοινωθεί για τις 1 και 2 Αυγούστου 2014.

Η ακύρωση οφείλεται σε αδυναμία εξασφάλισης της κατάλληλης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που απαιτείται για την λειτουργία των μηχανημάτων του ήχου και η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση.

 Τα δύο προηγούμενα χρόνια η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για το διήμερο ήταν μέρος της υποστήριξης του Δήμου Δελφών μέσω της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας και το ίδιο αιτηθήκαμε και φέτος, ακολουθώντας για τρίτη χρονιά την ίδια διαδικασία. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε ακριβώς, φέτος δεν κατέστη δυνατό, να παρασχεθεί αυτή η απαραίτητη υποδομή.

Το απογευματινό μέρος του Φεστιβάλ (15:00 μέχρι 18:00) που αφορά στην γνωριμία όσων ενδιαφέρονται με τον υποβρύχιο κόσμο στην διπλανή πλάζ «ΒΡΑΧΑΚΙΑ» θα υλοποιηθεί και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων φιαλών αέρα, όποιος επιθυμεί μπορεί παρουσία εκπαιδευτή και με εξοπλισμό του Συλλόγου «Κρισσαίος» να έχει μία σύντομη γνωριμία με τον βυθό της παραλίας.

http://krissaiosdive.blogspot.gr/2014/07/3-1.html

Ζητούμε συγνώμη σε όσους διαμορφώσατε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, βασιζόμενοι στο Φεστιβάλ και ευχόμαστε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Από τους διοργανωτές

ΚΑΡΤΕΡΙΑ

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΚΙΡΡΑ»

ΜΕ ΣΚΑΡΙΜΠΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΛΗ και «ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ» Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ


Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιτέας του Δήμου Δελφών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Future Library του Ιδρύματος  Σταύρου Νιάρχου υλοποιεί τη δράση << Προώθηση της Ανάγνωσης , της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας >>

( Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2014) .

Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου μπορούν την Πέμπτη 31 Ιουλίου και την Παρασκευή 1 Αυγούστου να επισκεφτούν  την βιβλιοθήκη μας από τις 10:00 έως 12:00 προκειμένου να
γνωριστούμε από κοντά , να ζωγραφίσουμε , να αυτοσχεδιάσουμε , να κατασκευάσουμε , να τραγουδήσουμε , να παίξουμε και να μιλήσουμε για τους αντίθετους κόσμους.

 Ο μικρός πρίγκιπας σας περιμένει ..................

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2265350117

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΚΙΡΡΑ 1 & 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου  ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»







Για  3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε
το ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»
 στην παραλία ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ  στην ΚΙΡΡΑ.

Για τους νέους όλων των ηλικιών , δυο βραδιές δίπλα στο ποτάμι , με μουσική  για όλα τα γούστα  και από νωρίς και τις δυο μέρες (από τις 15:00  έως 18:00)  γνωριμία με τον υποβρύχιο κόσμο  στη διπλανή  πλαζ «ΒΡΑΧΑΚΙΑ».

Φέρτε μαζί  το μαγιό σας και  καλή διάθεση  και θα περάσουμε όλοι καλά!!!!


Μουσική θα παίξουν  :

1η μέρα :  Παρασκευή   1-8-2014    (έναρξη περίπου  21:30)


- FLAT OUT
- Salvador Ruta Pirata

2η  μέρα  : Σάββατο    2-8-2014          (έναρξη περίπου  21:30)

Α’  μέρος  

  - LO KRUZ

Β’  μέρος
-  Κατσουλιέρης show
-  Σκουρλέτος band


Διοργανωτές:


ΚΑΡΤΕΡΙΑ

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΚΙΡΡΑ»  

Με την υποστήριξη:

Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας

Τοπική ενότητα Κίρρας - Δήμος Δελφών

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΙΤΕΑ... ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Στη Μαρίνα Ιτέας

Παρασκευή 25/7/2014 στις 9.30μμ

Η ταινία «ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ» (2012)

 της Χαϊφά αλ Μανσούρ

Μια ανεπιτήδευτη, τρυφερή ιστορία δοσμένη με χιούμορ και συγκίνηση

 

Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία, την οποία μάλιστα σκηνοθέτησε γυναίκα και πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι. Και όλα αυτά σε μία χώρα όπου έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων εδώ και 30 χρόνια.

Η ταινία προβλήθηκε σε δεκάδες φεστιβάλ παγκόσμια και τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις (Βανκούβερ, Ντουμπάϊ, Ταλίν, Ρότερνταμ, Παλμ Σπριγκς, σαν Φρανσίσκο, Βενετία).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Αστείο και συγκινητικό. Ανακαλύψτε κάτι που μπορεί να μας κάνει χαρούμενους, ως θεατές και πολίτες του κόσμου. Wall Street Journal

Μια λιτή, ατόφια, βαθιά συγκινητική ταινία. Village Voice

Ένα κορίτσι, ένα ποδήλατο, μια μικρή επανάσταση... ένα καταπληκτικό ντεμπούτο. The Times

Είναι ένα μικρό διαμάντι σε ό,τι αφορά το ύφος και την αφήγηση, ανεξαρτήτως χώρας. The Hollywood Reporter

Μια απλή, γοητευτική, όμορφα φτιαγμένη ταινία με μια χαρισματική πρωταγωνίστρια. Variety

Θα έπρεπε να έχετε καρδιά από πέτρα, για να μη σας κερδίσει αυτή η ταινία. The Guardian

Απεικονίζοντας την κατάσταση στη Σαουδική Αραβία, στο τέλος ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει ελπίδα για πρόοδο και αλλαγή στο μέλλον. Και αυτό το κάνει με δεξιοτεχνία, με  κρυστάλλινη αφήγηση, αλλά και με χιούμορ, συναίσθημα και εξυπνάδα. The Indiewire

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η δεκάχρονη Γουάντζντα παρ’ όλο που ζει στο συντηρητικό Ριάντ, έχει αστείρευτο κέφι, είναι πολυμήχανη και συνεχώς προκαλεί τα όρια του επιτρεπτού. Είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που λαχταρά. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει όμως είναι πολλά, με σημαντικότερο το ότι στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο.

 Συνέντευξη της σκηνοθέτριας Χαϊφά αλ Μανσούρ
 
Είμαι τόσο περήφανη που γύρισα των πρώτη μεγάλου μήκους ταινία εξ’ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία. Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη, όπου ζουν πολλά κορίτσια όπως η Γουάντζα με όνειρα και δυναμικό χαρακτήρα. Αυτά τα κορίτσια μπορούν και θα καταφέρουν να ανασχηματίσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη χώρα. Είναι σημαντικό για μένα να δουλέψω με ηθοποιούς από τη Σαουδική Αραβία, να πω μια ιστορία με αυθεντικές, εγχώριες φωνές. Το γύρισμα ήταν μία καταπληκτική πολυπολιτισμική συνεργασία που έφερε κοντά δύο ταλαντούχα συνεργεία, από τη Γερμανία και τη Σαουδική Αραβία, στην καρδιά της Ριάντ. Ελπίζω η ταινία να ρίξει φως στη χώρα μου και να μιλήσει για παγκόσμια θέματα όπως η ελπίδα και η επιμονή, με το οποία μπορούν να συνδεθούν όλοι οι πολιτισμοί.
Επιλέξατε να προσεγγίσετε ένα περίπλοκο θέμα όπως η θέση των γυναικών στη Σαουδική Αραβία μέσα από μια φαινομενικά απλή ιστορία για ένα κορίτσι που θέλει ένα ποδήλατο. Γιατί;
Ήθελα να δώσω ένα ανθρώπινο πρόσωπο σε αυτή τη διαμάχη. Μια ιστορία με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να σχετιστούν και να την κατανοήσουν. Η ταινία δεν αφηγείται μια μεγάλη ιστορία, αλλά μια μικρή. Μια ιστορία για τα συναισθήματα λίγων κύριων χαρακτήρων, ενός νέου κοριτσιού και της μητέρας του, τις ζωές αυτών των χαρακτήρων μέσα στην κοινωνία. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να παρακολουθήσουν μια ταινία για να ακούσουν ένα κήρυγμα. Αυτό που θέλουν, είναι να κάνουν έναν συγκινητικό ταξίδι που θα τους εμπνεύσει. Όσο απλή κι αν φαίνεται η ιστορία, νομίζω ότι αρκετά περίπλοκα θέματα εμπλέκονται
 Πρόκειται για γυναικεία ταινία;
 Πραγματικά δεν είχα αυτή την πρόθεση. Ήθελα να κάνω μια ταινία για πράγματα που ξέρω και για τα οποία έχω εμπειρία. Μια ιστορία που μιλάει σε μένα, αλλά και στον μέσο Σαουδάραβα. Και οι άντρες και οι γυναίκες της ταινίας είναι στο ίδιο καράβι και οι δύο πιεσμένοι από το σύστημα για να συμπεριφέρονται και να αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο. Όμως ο παιδικός φίλος της Γουάντζα μοιράζεται τη χαρά και τον καημό της φίλης του, δείχνει ατόφια δείγματα σεβασμού, μοιράσματος, αγάπης. Το μέλλον, είναι ένας ανοιχτός δρόμος για να τρέξουν και τα δύο ποδήλατα μαζί.
 

Ο Σήφης o κροκόδειλος κόβει βόλτες...

Ο Σήφης κόβει βόλτες...
Υπομονή. Ουσιαστικά αυτό αποφασίστηκε από τους φορείς μέχρι νεωτέρας.

Οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει το δύσκολο -όπως αποδείχτηκε- έργο της παγίδευσης του Σήφη αποφάσισαν στην πρωινή σύσκεψη να παραμείνουν στο μέχρι στιγμής σχέδιό τους, δηλαδή αυτό των παγίδων.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης του φράγματος Βαγγέλης Μαμαγκάκης: «Θα συνεχίσουμε το σχέδιο με τις παγίδες και θα περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα. Υπάρχουν και νομικά ζητήματα που εξετάζουμε ως προς το ποιoς έχει την ευθύνη να το πιάσει και το ποιoς έχει την επίβλεψη».

www.flashnews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Άμφισσα,  24 Ιουλίου 2014
            Αριθ. Πρωτ.: 21/2014
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι,

  Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες πολλών ερωτημάτων, ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, έτσι ώστε να διασφαλισθούν και να μην παραγραφούν τα αναδρομικά που προβλέπονται από την αμετάκλητη απόφαση του Σ.Τ.Ε., λόγω επικείμενης συμπλήρωσης διετίας.
  Η ένωσή μας ευρισκόμενη σε συνεχή επικοινωνία με το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Υ. σας γνωρίζει ότι την Δευτέρα 28/07/2014 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ στην οποία αναμένεται να παρουσιασθούν από τον κ.Υπουργό οι προθέσεις της κυβέρνησης για την διαδικασία, τον τρόπο και τον χρόνο αποκατάστασης των περικοπών του μνημονίου από τον Αύγουστο του 2012.
  Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα κρίνουν και τις επόμενες κινήσεις μας. Ως εκ τούτου, κάποια έντυπα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μόνο αναστάτωση έχουν προκαλέσει, δεν προέρχονται από επίσημες πηγές και δεν τα υιοθετούμε.
  Την Δευτέρα 28/07/2014 θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ομοσπονδία μας και σε περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη προσφυγών ή αιτήσεων, η ένωσή μας θα σας ενημερώσει άμεσα και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                           Ο                                                                                           Ο
              Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                         ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος

Η μάχη που Έλληνες ιππείς «έσυραν την σπάθην» και ανάγκασαν σε υποχώρηση τους Γερμανούς

34468203

Στις 6 Απριλίου 1941, οι γερμανικές στρατιές εισέβαλαν ταυτόχρονα στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία.

Στα οχυρά της γραμμής Μεταξά συνάντησαν πεισματική αντίσταση από τις ελληνικές φρουρές.
Την ίδια στιγμή όμως, ο γιουγκοσλαβικός στρατός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και διαλύθηκε κάτω από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του γερμανικού 40ου Τεθωρακισμένου Σώματος.
Ο κρίσιμος διάδρομος Μοναστηρίου-Κοζάνης, έμεινε τελείως ακάλυπτος. Μπροστά στον διαγραφόμενο κίνδυνο, η ελληνοβρετανική ηγεσία, (στρατηγός Ουίλσον και υπ” αυτόν ο Έλληνας στρατηγός Χρ. Καράσσος) προώθησε βιαστικά δυνάμεις, για να καλύψουν το ρήγμα.
Σ’ αυτές τις δυνάμεις περιλαμβάνονταν, μια από τις καλύτερες μονάδες του Ελληνικού Στρατού, η Μεραρχία Ιππικού, υπό τον υποστράτηγο Γεώργιο Στανωτά.

Η μεραρχία είχε λάβει μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και είχε καταγράψει στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχίες, μεταξύ αυτών και τη συμμετοχή της στην διάλυση της επίλεκτης ιταλικής μεραρχίας αλπινιστών «Τζούλια». Σύντομα έφθασε στο όρος Βαρνούς, δυτικά της Φλώρινας, αποκλείοντας τον πλέον σημαντικό δρόμο, που οδηγούσε στην Κρυσταλλοπηγή, στην Κορυτσά και στην Καστοριά.
 
Η επίθεση των Γερμανών
Στις 10 Απριλίου, οι Γερμανοί διενήργησαν αναγνωριστική επίθεση. Η ελληνική αντίσταση όμως, δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν.
Την επομένη, τμήματα της 73ης γερμανικής Μεραρχίας, εξόρμησαν από την πόλη της Φλώρινας.
Πλησιάζοντας τις ελληνικές γραμμές, βλήθηκαν από τους ιππείς που είχαν αφιππεύσει και μάχονταν ως πεζοί και από το ελαφρύ και το βαρύ πυροβολικό της Μεραρχίας Ιππικού.
Η σύγκρουση γενικεύθηκε, όταν οι Γερμανοί αναπτύχθηκαν και ανταπέδωσαν τα πυρά.
 
Η ακρίβεια του πυροβολικού
Οι εύστοχες βολές των Ελλήνων πυροβολητών και η δυσκολία των Γερμανών να κινηθούν πάνω στα χιονισμένα και άγνωστα σε αυτούς υψώματα, όπου παραμόνευε ο θάνατος, δημιούργησαν γρήγορα άσχημες συνθήκες για τους επιτιθέμενους.
Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί πολέμησαν με πείσμα, προσπαθώντας να εκβιάσουν τη διάβαση. Όμως εκείνη την ημέρα αντιμετώπιζαν σκληροτράχηλους βετεράνους του Αλβανικού Μετώπου και όχι απρόθυμους Γιουγκοσλάβους στρατιώτες. Επειδή οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποια πρόοδο, διέπραξαν το σφάλμα να επικεντρώσουν την προσπάθειά τους σε μια μετωπική έφοδο πεζών κατά μήκος του δρόμου, ο οποίος όμως ήταν κάτω από το προετοιμασμένο πυρ του ελληνικού πυροβολικού. Το τελευταίο άρχισε με τη γνωστή του χειρουργική ακρίβεια να σκορπίζει τον θάνατο στους αλλόφρονες Γερμανούς.
 
Η κατάσταση χειροτέρεψε για τους επιτιθέμενους, όταν ένας ουλαμός ιππέων ελίχθηκε, ώστε να αποκόψει την οδό οπισθοχώρησης του εχθρού. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα άρματα και τα τεθωρακισμένα οχήματά τους στον βαλλόμενο στενό δρόμο. Βλέποντας τους ελληνικούς ελιγμούς και καθώς έπεφταν νεκροί, ο ένας μετά τον άλλον, από τα ελληνικά πυρά, άρχισαν να χάνουν το ηθικό τους.
images (2)
Οι διοικητές τους διέταξαν αναδίπλωση. Η ελληνική διοίκηση διέταξε άμεση αντεπίθεση. Προφανώς οι Γερμανοί να μην κατάλαβαν τι σήμαινε η διαταγή των Ελλήνων ομαδαρχών «σύρατε σπάθην».
Όταν όμως είδαν τους ιππείς να ορμούν εναντίον τους, κραδαίνοντας τα σπαθιά τους, κατάλαβαν ότι ένας δρόμος υπήρχε μόνο γι’ αυτούς, εκείνος της υποχώρησης!

Σύντομα οι οπισθοχωρούντες Γερμανοί τράπηκαν σε άτακτη φυγή προς τη Φλώρινα.
Στις παρυφές της πόλης όμως, ανασυντάχθηκαν και ενισχύθηκαν, σχηματίζοντας μια γραμμή άμυνας.
Μπροστά σε αυτή σταμάτησαν οι Έλληνες ιππείς και αναδιπλώθηκαν.
Τις δύο επόμενες ημέρες, 12 και 13 Απριλίου, οι Γερμανοί δεν τόλμησαν καν να πλησιάσουν τις ελληνικές θέσεις!
Ποιος τους εγγυάτο ότι εκεί, στις άγριες χιονισμένες πλαγιές, δεν τους περίμεναν οι «τρελοί» με τα σπαθιά στα χέρια;
Ο Ελληνογερμανικός πόλεμος τελείωσε με ήττα των Ελλήνων.
Ωστόσο η μέρα που τα άλογα κυνηγούσαν τα άρματα, έμεινε χαραγμένη στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Νίκος Γιαννόπουλος
ιστορικός
 

Τι νερό πίνει η Άμφισσα II


Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε παρουσιάσει ένα αυτοσχέδιο πείραμα σχετικά με το νερό του δικτύου της πόλης.
Δείτε εδώ. Επειδή μας το ζητήσατε, παρουσιάζουμε ένα νέο "συγκριτικό" test με το ίδιο μηχάνημα που κάνει ηλεκτρόλυση. Κατά σειρά παρουσιάζεται εμφιαλωμένο νερό, νερό από φίλτρο αξίας 40 ευρώ, νερό από την πηγή "Κατρέλη" και, τέλος, από φίλτρο αξίας 400 ευρώ.
Σε αυτό το σημείο -για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις- θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι με την ηλεκτρόλυση παίρνουμε μία πρώτη εικόνα για την ποσότητα των ιόντων -θετικών και αρνητικών- του νερού και σε πολύ μικρότερο βαθμό για το είδος τους (ανάλογα με το χρώμα που παίρνει το νερό). Η απλή παρουσίαση της αντίδρασης του νερού στην ηλεκρόλυση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικειμενικό κριτήριο της ποιότητάς του. Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις που έγιναν, το νερό στο δίκτυο ύδρευσης της Άμφισσας έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε άλατα σε σχέση με τα υπόλοιπα που εξετάστηκαν.
Δείτε το video
Το video είναι του Νίκου Αβραμίκου

O Nόμος είμαι Εγώ! Αδιαφορώ για την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της!



Ακόμη και η ψευδαίσθηση απονομής Δικαιοσύνης εξέλιπε ολοσχερώς.
Ο υπουργός ΟικονομικώνΓκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της γενικής συνέλευσης τουΣυνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αδιαφορεί για τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της σε σχέση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τα δημοσιονομικά μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται.

Γράφει σχετικά το Κουτί της Πανδώρας

Ο κυβερνητικός κυνισμός και η αμετροέπεια είναι φαινόμενα που πλέον δεν εκπλήσσουν κανέναν. Όμως χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αδιαφορεί για τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της σε σχέση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τα δημοσιονομικά μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται.

Η απίστευτη δήλωση του αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα έγινε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, με αφορμή τι άλλο; Τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια και τους ένστολους που υποχρεώνουν την κυβέρνηση να επιστρέψει αναδρομικά τις περικοπές που πραγματοποίησε το 2012.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ιοι πολιτικοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία και πρόσθεσε κυνικά ότι: «η Δικαιοσύνη έχει λόγο για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική»

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πράγμα το οποίο πάντως έχει ξανακάνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, εν αναμονή και της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους στο σύνολό της, αλλά να επιτρέψουν την εισροή ξένου κεφαλαίου για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει συνολικά τη οικονομία, ενώ έκανε λόγο και για βοήθεια από την πλευρά των τραπεζών, που ήδη έχουν χρυσοπληρωθεί για να σωθούν, από τον ελληνικό λαό.

Ο Γίκας Χαρδούβελης δήλωσε τέλος οπαδός των μνημονίων, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του ΣΕΒ ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. «Ακόμη κι αν το Δεκέμβριο τελειώσουν τα Μνημόνια, δεν μπορούμε να ξαναπάμε στα παλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

kourdistoportocali.com

logiosermis.net/

Σκάνδαλο με πολεμικό υλικό και κατά την Επανάσταση του 1821!


Σκάνδαλα με πολεμικό υλικό σήμερα (υποβρύχιε, TOR M1 κλπ) σκάνδαλα όμως και τον 19ο αι κατά την Ελληνική Επανάσταση! Ας δούμε ένα “παλληκάρι” που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος όταν ανέλαβε να παραγγείλλει δύο πολεμικά πλοία στις Η.Π.Α. για τις ανάγκες του Αγώνα.
Αλέξανδρος Κοντόσταυλος
Το 1823 Αλέξανδρος Κοντόσταυλος  ήλθε στην Ελλάδα ως εκπρόσωπος του Φιλελληνικού Κομιτάτου του Λονδίνου. Επιστρέφοντας μετά από μια διετία στην Αυστρία, συνελήφθη από τις αυστριακές αρχές ως ύποπτος και εκτοπίστηκε όπου και κατέφυγε στην Αγγλία. Από εκεί το 1826, στάλθηκε από την προσωρινή κυβέρνηση της Ελλάδας στην Αμερική για να επιβλέψει τη ναυπήγηση δύο φρεγατών. Τελικά ναυπηγήθηκε μόνο η φρεγάτα «Ελλάς», γι' αυτό και κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα. Το 1828, διορίστηκε από τον Καποδίστρια μέλος της οικονομικής επιτροπής και στάλθηκε στη Μάλτα, απ' όπου και αγόρασε από τους Ιππότες της Μάλτας τα μηχανήματα του πρώτου νομισματοκοπείου, με τα οποία κόπηκαν στην Αίγινα τα πρώτα ελληνικά νομίσματα του Φοίνικα, το Εθνικό Νομισματοκοπείο στην Αίγινα.
Επί  Όθωνα, και συγκεκριμένα την εποχή της αντιβασιλείας, κατηγορήθηκε για διαφθορά τόσο κατά τη ναυπήγηση των πλοίων όσο και κατά την αγορά του νομισματοκοπείου. Καταδικάστηκε τελικά να επιστρέψει 174.000 δραχμές. Η καταδίκη αυτή τον οδήγησε να φύγει στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου μετά την επανάληψη της δίκης αποκαταστάθηκε πλήρως. Στη συνέχεια άρχισε να πολιτεύεται στην Κάρυστο, όπου και εκλέχθηκε βουλευτής κατ' επανάληψη. Το 1855, για να αποκαταστήσει ευρύτερα τη φήμη του, δημοσίευσε το κείμενο «Περί των εν Αμερική ναυπηγηθεισών και του εν Αιγίνει νομισματοκοπείου». Επί κυβέρνησης Δημητρίου Βούλγαρη ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τις 5 Οκτωβρίου του 1855 μέχρι τις 2 Ιουλίου του 1856, και από τον Δεκέμβριο του 1856 μέχρι τον Ιούλιο του 1857, διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
 
Συνέπεια της καθυστέρησης της ναυπήγησης των πλοίων ήταν η μη ενίσχυση της άμυνας του Μεσολογγίου αλλά και η καθυστέρηση απόκτησης ατμοκίνητου στόλου.
Για την ιστορία τη φρεγάτα «Ελλάς» που τελικά κατάφερε να ναυπηγηθεί και να φτάσει στην Ελλάδα πυρπολήθηκε από τον (πατριώτη ;;;) ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένη στο ναύσταθμο στον Πόρο.
Με πληροφορίες από τη.wikipedia.

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία μας γίνονται σήμερα!


Δεν έχουν τον θεό τους. Πουθενά στον κόσμο δεν έχει ξανά γίνει αυτό. Ξεπουλάνε τεράστιες δημοσιες επιχειρήσεις σε τιμή λιγότερη των κερδών που φέρναν στα δημόσια ταμεία. Η ΔΕΗ όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ φέρναν δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη στα ταμεία. Η κακοδιαχειρηση που είχε γίνει με τις μίζες στα μηχανήματα και με τους πολλούς δημοσιους υπαλλήλους επι χρόνια ήταν δικο τους κατόρθωμα. Αυτωνών των ιδίων που σήμερα τις ξεπουλάνε. Αυτωνών που πάντα κυβερνούσαν ακομα και σήμερα. Ακόμα και τους συνδικαλιστές οι ίδιοι τους διορίσαν.

Πολύ φοβάμαι ότι έρχεται η σειρά να ξεπουληθούν και η ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΔΕΠΑ. ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΒΟ, ΕΑΒ, Ελληνικές Αλυκές, εργοστάσια μεταλλευμάτων, λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, παραλίες κ.τ.λ.

Ο ΟΤΕ που ξεπουλήθηκε έχει πλέον τις πιο ακριβές παγκωσμίος τηλεφωνικές κλήσεις και ίντερνετ…και έχουμε πολύ μικρές ταχύτητες σε σχέση με τις αλλες χώρες..
Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι λογαριασμοί του και η φορολόγηση του με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων, εργοστασίων μέχρι και της ελληνικής γής (λιμάνια, μαρίνες, παραλίες, αεροδρόμια κ.τ.λ.)… Και ο λόγος που δεν θα μειωθούν οι τιμές είναι ότι δεν υπάρχουν ανταγωνιστές γι αυτές τις επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ κ.τ.λ.) οι οποίες είναι στην ουσία μονοπώλια του δημοσίου.. Άλλωστε αυτό αποδείχθηκε με την αποτυχημένη πώληση του ΟΤΕ…

Επενδύσεις κύριε Σαμαρά δεν είναι το ξεπούλημα έτοιμων χτισμένων απο τον ελληνικό λαό δημοσίων επιχειρήσεων και ελληνικής γής που επιφέρουν κέρδη στα ταμεία του κράτους και ασφάλεια για το το μέλλον της χώρας… Αν θέλουν να επενδύσουν οι επενδυτές να χτίσουν μόνοι τους απ την αρχή τις επιχειρησεις και τα εργοστασια και οχι να τα βρίσκουν έτοιμα χτισμενα απ τον ιδρώτα και το αίμα των προγόνων μας και να πλουτίζουν εις βάρος του λαού μας και εμείς μια ζωή να ζούμε με δανεικά και να σκλαβώνουμε πολλές γενιές Ελλήνων στα χρέη….

Πολλοί λένε ότι όλο το παιχνίδι με την πώληση της ΔΕΗ γίνεται για να κουμαντάρουν οι επενδητές όλα τα φωτοβολταικά της χώρας. Η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα όλης της Ευρώπης σε ήλιο.

Αναγνώστης
 


Αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται την περιουσία του κράτους!

Αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται την περιουσία του κράτους!

Το προφίλ τους και το μερίδιο συμμετοχής στην κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων
Συνεχίζοντας την έρευνα για τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, το newsbomb.gr φέρνει σήμερα στο φως το προφίλ των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.
 
Όπως θα δείτε παρακάτω, τα περισσότερα μεγάλα έργα – αν όχι όλα – έχουν ανατεθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες...
 
Πρόκειται για τις κοινοπραξίες που ανέλαβαν να κάνουν τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την συντήρηση και την εκμετάλλευση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των αυτοκινητόδρομων της χώρας μας.
 
Αυτές οι κοινοπραξίες έχουν ιδρύσει εταιρίες για το κάθε έργο και όσον αφορά τις αυξήσεις διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι οι παρακάτω:
• ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (Ρίο - Αντίρριο)
• ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα)
• ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα)
• Νέα Οδός Α.Ε.(Αθήνα-Λαμία[Μεταμόφωση - Σκάρφεια])
• Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ.(Ράχες - Κλειδί)
 
Μέτοχοι στις εταιρίες αυτές είναι οι εξής εταιρίες:
 
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ: Πρόκειται για θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, ελληνική πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους πλην του κατασκευαστικού, όπως διαχείριση απορριμάτων, ενέργεια, εκμετάλλευση ακινήτων και άλλα. Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ θεωρείται από τους μεγαλύτερους εργολήπτες παγκοσμίως και συμμετέχει σε πολλά μεγάλα έργα και εταιρίες διαχείρισης τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός.
 
VINCI CONCESSIONS SAS: Γαλλική κατασκευαστική που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες τις Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο κα) αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά κα) με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση μεγάλων έργων υποδομών, όπως γέφυρες, αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, αεροδρόμια και άλλα.
 
J&P ΑΒΑΞ ΑΕ: Ελληνικός όμιλος επιχειρήσεων, ο οποίος δραστηριοποιείται εκτός των κατασκευών, με το Real Estate, τις προκατασκευές, τα Κέντρα τεχνικού Ελέγχου οχημάτων, την Κατασκευή- Διαχείριση και Εκμετάλλευση Parking, τη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τη Διαχείριση Έργων και Συμβάσεων, τον Εμποτισμό Ξυλείας, την Εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Ανάπτυξη Αιολικών και Φωτοβολταϊκών πάρκων κ.α.
 
ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ: Ελληνική κατασκευαστική που ανήκει στον όμιλο της J&P ΑΒΑΞ
 
CINTRA: Ισπανική κατασκευαστική με κύριο αντικείμενο την κατασκευή και διαχείριση αυτοκινητόδρομων σε πολλές χώρες του κόσμου. Ανήκει στον ισπανικό όμιλο Ferrovial.
 
GRUPO ACS: Ισπανική πολυεθνική από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δημοσίων έργων με αντικείμενο την διαχείριση και εκμετάλλευση αλλά και τις τηλεπικοινωνίες.
 
ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ελληνική εταιρία με αντικείμενο τα δημόσια έργα, το Real Estate, και την ενέργεια.
 
HOCHTIEF : Γερμανικός πολυεθνικός όμιλος με αντικείμενο την κατασκευή, την διαχείριση και εκμετάλλευση δημοσίων έργων υποδομής. Ήταν μέχρι πέρυσι ο διαχειριστής του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” και υπενθυμίζεται πως εμπλέκεται σε υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Ας δούμε τώρα και τα ποσοστά συμμετοχής της κάθε κατασκευαστικής, στο κάθε έργο.
 
ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.:
VINCI CONCESSIONS SAS 57,45%
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ 22,02%
J&P ΑΒΑΞ 12,14%
ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ 8,39%
Η Γέφυρα ΑΕ έχει σύμβαση παραχώρησης για 42 χρόνια από την κατασκευή. Η παραχώρηση ξεκίνησε από το 2004 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή και λήγει το 2046.
 
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ:
VINCI CONCESSIONS SAS 29.90%
HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH 17,00%
J&P ΑΒΑΞ 17,00%
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ 17,00%
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ 17,00%
ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ 2,10%
 
ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ:
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ 71,67%
J&P ΑΒΑΞ 15,00%
INTRAKOM HOLDINGS 13,33%
 
Νέα Οδός Α.Ε.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ 33,33%
CINTRA (GRUPPO FERROVIAL) 33,34%
GRUPPO ACS 33,33%
 
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ:
HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH 35,00%
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ 20,00%
J&P ΑΒΑΞ 16,25%
VINCI CONCESSIONS SAS 13.75%
ΑΕΓΕΚ 10,00%
ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ 5,00%
 
Είναι προφανές πως όλα τα μεγάλα έργα των ελληνικών αυτοκινητόδρομων δόθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρείες.
Σε επόμενο ρεπορτάζ θα σας αποκαλύψουμε τι έργα τελικά πραγματοποίησαν αυτές οι εταιρείες και τι πήραν έτοιμο από το ελληνικό δημόσιο και το εκμεταλλεύονται τοποθετώντας πανάκριβα διόδια...

ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΤΟ 1545



Φανταστικοί Δελφοί, ξυλογραφία, από έκδοση του Ν. GERBELIUS, 1545.
 
σ.σ. Την εικόνα δημοσίευσε η κυρία Αθανασία Ψάλτη, Προϊσταμένη της Ι΄ ΕΠΚΑ Δελφών στο facebook.

ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ... ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

Απολύσεις χωρίς όρια στο Δημόσιο


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6.500, «ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
 
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις απολύσεις στο Δημόσιο, τόσο ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων που θα βρεθούν εκτός νυμφώνος όσο και ως προς το χρονικό ορίζοντα που αυτές θα πραγματοποιηθούν.
 
Ετσι ο αριθμός των 6.500 υπαλλήλων, που εμφανιζόταν να έχει «κλειδώσει» στις συμφωνίες με την τρόικα, ξαφνικά χθες έπαψε να ισχύει και ταυτόχρονα ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν αυτές οι απολύσεις επεκτάθηκε και στην επόμενη διετία.
Προκειμένου μάλιστα όλα αυτά να αποκτήσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, χιλιάδες υπάλληλοι θα περάσουν από τη βάσανο της ενδελεχούς έρευνας πιστοποιητικών και πτυχίων, ώστε να βρεθούν ορισμένοι ακόμα και έπειτα από... δεκαετίες συνεχούς θητείας στο Δημόσιο εκτός νυμφώνος ως «επίορκοι».

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Πεινάει το 34,6% των Ελλήνων

Πεινάει το 34,6% των Ελλήνων

Δραματικά είναι τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε ό, τι αφορά στην οικονομική κατάσταση των πολιτών της χώρας.
  
Συγκεκριμένα κάτω από το όριο της φτώχειας διαβιούν 3.795.100 άτομα στην Ελλάδα, γεγονός που φέρνει την Ελλάδα στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνική Στατιστικής Αρχής που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013).

Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λετονία (36,2%).

Στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν εμπλακεί σε Μνημόνια, στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 30% των πολιτών στην Ιρλανδία, το 28,2% στην Ισπανία, το 27,1% στην Κύπρο και το 25,3% στην Πορτογαλία.

Οι πέντε χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «28», είναι η Ολλανδία (15%), η Τσεχία (15,4%), η Σουηδία (15,6%), η Φινλανδία (17,2%) και το Λουξεμβούργο (18,4%).

Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 24,8% και στην ευρωζώνη σε 23,3%.

Σημειώνεται, ότι, με βάση επίσης στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος φτώχειας αυξήθηκε σημαντικά για την Ελλάδα μετά το 2010 και το ποσοστό της σχετικής φτώχειας αυξήθηκε κατά 3,4 εκατοστιαίες μονάδες ή κατά 17,3%. Παράλληλα, το χάσμα της φτώχειας αυξήθηκε κατά 24,1%, ενώ ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες ή κατά 25,4%.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη λεύκανση δοντιών

Φωτογραφία για Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη λεύκανση δοντιών

Λένε ότι το χαμόγελο είναι το καλύτερο καλλυντικό. Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνουμε λευκότερο; Η λεύκανση δοντιών είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες στην αισθητική οδοντιατρική. Γνωρίζουμε όμως αρκετά για αυτήν; Στο flowmagazine.gr τη δοκιμάσαμε και συγκεντρώσαμε πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν προχωρήσετε στη διαδικασία!

Όπως μου εξήγησε η γιατρός, Δέσποινα Καλημερατζή, πριν ξεκινήσουμε τη λεύκανση, μία πρώτη συνάντηση είναι απαραίτητη. Στην πρώτη συνάντηση γίνεται καθαρισμός δοντιών και ο γιατρός κρατάει το ιστορικό του ασθενούς. Στην περίπτωση της χημικής λεύκανσης, που είναι και αυτή που δοκίμασα, στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο οδοντίατρος θα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να κατασκευάσει δυο ναρθηκάκια τα οποία αντιστοιχούν στην άνω και κάτω οδοντοστοιχία του ασθενή και είναι ακριβή αντίγραφα των δοντιών του!

Μετά από αυτή τη συνάντηση ασθενής και γιατρός κλείνουν επόμενο ραντεβού για λεύκανση, χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπλέον διαδικασία από την πλευρά του ασθενούς! Η γιατρός αφού, με υποδέχτηκε, λοιπόν, μου εξήγησε βήμα- βήμα ολόκληρη τη διαδικασία κάνοντάς με να αισθανθώ ιδιαίτερη ασφάλεια
Η κα. Καλημεραντζή γλυκύτατη, ευγενέστατη και με χαμόγελο, απαντούσε υπομονετικά σε κάθε απορία μου, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ιατρική πράξη, που κακά τα ψέματα, μας προκαλεί λίγο φόβο.

Σε γενικές γραμμές, κατά τη λεύκανση, χρησιμοποιούνται ειδικά οξέα, τα οποία διασπούν τις χρωστικές που υπάρχουν στο εσωτερικό του δοντιού, με αποτέλεσμα το δόντι να αποκτά την αρχική του λευκότητα. Όσο για την εμπειρία, διήρκησε περίπου μία ώρα και ήταν εντελώς ανώδυνη!

Λεύκανση δοντιών- Τη δοκιμάσαμε και μάθαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε!Στη συνέχεια η θεραπεία συνεχίζεται στο σπίτι όπου ο ασθενής φοράει τα ναρθηκάκια με το ειδικό φάρμακο της λεύκανσης για λίγες ακόμα ημέρες. Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, επομένως δεν προκαλεί αναστάτωση στη ζωή σας, ούτε βεβαίως είναι επώδυνο.

Ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς, πιθανώς να ακολουθήσουν και επόμενες συναντήσεις με τη γιατρό για επαναληπτική εφαρμογή της λεύκανσης, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρωματικό αποτέλεσμα. Βεβαίως η γιατρός συνιστά προσοχή, καθώς οι πολλές εφαρμογές πιθανώς να προκαλέσουν μόνιμη ευαισθησία των δοντιών και ενοχλήσεις.

Μετά τη λεύκανση

Τα πρώτα δυο εικοσιτετράωρα μετά τη λεύκανση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφύγετε τροφές που περιέχουν χρώμα όπως παντζάρια, κόκκινες σάλτσες κ.ο.κ.

Επίσης ροφήματα όπως τσάι, καφές και κόκκινο κρασί πρέπει να αποφευχθούν και φυσικά οι καπνιστές θα πρέπει οπωσδήποτε να απέχουν από το κάπνισμα τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες.

Είναι επίσης καλό αρχικά να προτιμήσετε μαλακές τροφές που μασώνται εύκολα για να μην καταπονούνται τα δόντια που πιθανώς να είναι ευαίσθητα αμέσως μετά τη λεύκανση.

Η γιατρός θα σας συστήσει να αγοράσετε ένα ειδικό τζελ που θα σας προστατέψει από την ευαισθησία των δοντιών.

Τέλος, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι καλό να αποφεύγετε τις τροφές που χρωματίζουν τα δόντια και φυσικά να κόψετε το κάπνισμα.

Λεύκανση δοντιών- Τη δοκιμάσαμε και μάθαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε! Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε για την λεύκανση:

Η χημική λεύκανση μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο, είτε από το σπίτι με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου. Στη δεύτερη περίπτωση ο ασθενής φοράει τους νάρθηκες για κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η διαδικασία της λεύκανσης στο σπίτι είναι πιο αργή και ολοκληρώνεται περίπου σε διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Εκτός από τη χημική λεύκανση υπάρχει η φωτοθερμική και η φωτοχημική που εφαρμόζονται με τη βοήθεια του φωτός ή με laser.

Η λεύκανση των δοντιών είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία. Οι παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες (κάτω από το 7% των ασθενών) και περιορίζονται σε ευαισθησία των δοντιών και μικρό ερεθισμό στα ούλα για διάστημα 2-3 ημερών.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η λεύκανση καλό είναι να αποφεύγεται για προληπτικούς λόγους.

Η λεύκανση δεν είναι μόνιμη. Διαρκεί περίπου 2-3 χρόνια, ανάλογα και με τις συνήθειες του κάθε ατόμου. Εάν καπνίζουμε πολύ ή είμαστε λάτρεις του καφέ, τα αποτελέσματα της λεύκανσης είναι πιθανό να διαρκέσουν λιγότερο.

Για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η λεύκανση, πρέπει τα δόντια να είναι ίσια, χωρίς κατάγματα ή ρωγμές και πολλαπλά σφραγίσματα.

Η λεύκανση αφορά μόνο φυσικά δόντια και μπορεί να γίνει σε άτομα άνω των 18 ετών.

Η λεύκανση επαναφέρει τα δόντια στο φυσικό τους χρώμα. Εάν τα δόντια μας δεν υπήρξαν ποτέ κατάλευκα, δεν πρέπει να περιμένουμε ότι μετά τη διαδικασία θα αποκτήσουμε bleach white αποχρώσεις!

Το κόστος της διαδικασίας κυμαίνεται από 150€ έως 1200€, ανάλογα με τη μέθοδο και το πρόβλημα του ασθενούς.

Εάν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς να χαρίσετε ένα πιο λευκό χαμόγελο στον εαυτό σας, με τη λεύκανση μπορείτε να το αποκτήσετε γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες!

Tromaktiko

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον εισαγγελέα ως ύποπτος για κακουργηματική απιστία ο Γιώργος Προβόπουλος!

 Η δικαιοσύνη οφείλει να αποδείξει οτι ειναι θεματοφύλακας της δημοκρατιας, της νομιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάθε εμπλεκόμενος στο πλιάτσικο του μνημονίου πρεπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά εαν θελουμε να έχουμε μέλλον ως Έθνος και ως κοινωνία. Μην υποκυψετε σε εκβιασμούς και σύσσωμος ο λαός θα σταθεί στο πλευρό σας κύριοι εισαγγελείς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
 
Για το σκάνδαλο της έγκρισης εξαγοράς της Proton Bank – το Μάρτιο του 2010 κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γιώργος Προβόπουλος. Η δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει και πραγματογνωμοσύνη στα δανεια της Proton, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και συμφωνίες της περιβόητης OMEGA όπου εμπλέκεται ο Νικος Παπανδρεου και στενός συγγενής του Ε. Βενιζέλου! Οπως ακριβως είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Λαυρεντιαδης, αντί να το ζητήσει η δικαιοσύνη!
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr οι Οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, έχουν καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τον Γιώργο Προβόπουλο, μαζί με άλλα στελέχη της ΤτΕ, προκειμένου να δώσουν τις επόμενες ημέρες έγγραφες εξηγήσεις για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
 
Το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα ορίζει τα εξής: «Όποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».
 
Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των υπευθύνων της ΤτΕ, βασίζεται στο πόρισμα που συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από έγγραφη παραγγελία του τότε Οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Από τότε και επί 14 ολόκληρους μήνες το πόρισμα Καλούδη παρέμενε “εν υπνώσει” , ενώ δικαστικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αφόρητες πιέσεις που ασκούσαν συστημικοί τραπεζίτες προς τη Δικαιοσύνη, για «να μην ανοίξει η υπόθεση»…
 
Σήμερα πάντως, οι Οικονομικοί εισαγγελείς φέρονται αποφασισμένοι να διερευνήσουν σε βάθος όλα τα στοιχεία του σκανδάλου και να μην “χαριστούν” σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται, όποια θέση και αν κατέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
- Δείτε σε ποιές περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες
- Θα πέσει ακόμα και χαλάζι
- Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα
'Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη
Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τοπικά θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Τι προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες
Παρασκευή
Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Σάββατο
Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Κυριακή
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι -απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.