Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΟ......


ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΛΑΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η διοίκηση της εταιρείας «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ», με την παρούσα επιστολή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως την βουλευτή του νομού Φωκίδος κα Ασπασία Μανδρέκα, για το ενδιαφέρον που επέδειξε, αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε για την αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου, αποκαθιστώντας μια αδικία σχετικά με το ύψος των  επενδύσεων,  που αφορούν τις εταιρείες οι οποίες εδρεύουν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Η οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει ένα δύσκολο περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε και η πολιτική συμβολή της κας Μανδρέκα με τις άοκνες προσπάθειές της, ήταν καθοριστική για την διαμόρφωση της ευνοϊκότερης δυνατής λύσης  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

 

ΓΑΛΑΞΙΔΙ,30.09.2014

 

 

24 βουλευτές της ΝΔ στον Καμίνη: " Τοποθέτησε τώρα τον αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

«Μη ανεκτή» χαρακτηρίζουν την όποια ολιγωρία επιδείξει ο Δήμος Αθηναίων για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας 24 βουλευτές της ΝΔ.

22 από τα καλύτερα Ελληνικά βότανα


Τι θα λέγατε αν, για να σας φτιάξει η διάθεση, πίνατε λίγο μελισσόχορτο; Το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε με το θυμάρι, αν αισθάνεστε κρυωμένοι και βήχετε, αλλά και με πολλά βότανα που μέχρι πρότινος πιστεύατε ότι προορίζονταν μόνο για τα φαγητά σας.

15 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι

 Εάν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα ζωής σας, τότε ίσως θα πρέπει να επιλέξετε ως πρωινό ρόφημα το νερό με λεμόνι: τα οφέλη για την υγεία θα είναι εντυπωσιακά!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Θ.Χ.Π ΙΤΕΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ιτέας η κα. Έλενα Κουντουρά, βουλευτής Α΄ Αθήνας και γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ, συνοδευόμενη από αποστολή της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναπτύχθηκε συζήτηση, όπου ζητήθηκαν πληροφορίες για το Ίδρυμα και την πορεία του και προσφέρθηκαν είδη σίτισης για τους τροφίμους του Θεραπευτηρίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος τους ευχαριστεί θερμά.
 
 

ΙΤΕΑ... ΚΑΛΕΣΜΑ σε Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Λυκείου Ιτέας


                                    ΚΑΛΕΣΜΑ

      Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Λυκείου Ιτέας ,

το Δ.Σ του Συλλόγου, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Δ Ιτέας, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:00μμ ,παράσταση και επίδοση της απόφασης από την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στις 26/9/2014  και αφορούσε τα άμεσα προβλήματα φοίτησης και λειτουργίας του σχολείου μας.

Είναι απαραίτητη η παρουσία  όλων μας !!!

                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ                                                         ΣΚΩΤΤΗ ΚΑΛΟΤΙΝΑ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη και ο Χριστοφορά​κος



Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την κοπάνησε στην Γερμανία με Υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη για να την γλυτώσει από το σκάνδαλο της Siemens!!!

ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι

Απ’ ‘ότι φαίνεται οι κυβερνώντες νοιώθουν « επιχειρηματίες» και πλέον κάνουν φεουδαρχικό δικαίωμα την τύχη των εργαζομένων με το να τους διαθέτουν, να τους απολύουν, προσπαθώντας μέσα από το διαίρει και βασίλευε και με κοινωνικό αυτοματισμό να τείνει προς κοινωνικό κανιβαλισμό.
Τα άβουλα όργανά τους Διευθυντικά στελέχη, προϊστάμενοι, Υπεύθυνοι τμημάτων ξέχασαν πως τούτος ο λαός στηρίχθηκε πάντα στις ανθρωποκεντρικές αξίες πολιτιστικά και όχι με βαρβαρότητα, με το να στηρίζει ο ένας τον άλλο στα δύσκολα.
 
Την ώρα αυτή της υποτιθέμενης αξιολόγησης καλείται ο καθένας αποδείξει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο. Να αποδείξει ότι μπορεί τα μνημόνια να του στέρησαν πολλά αλλά διατηρεί την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά του. Να αποδείξει πως δεν είναι γρανάζι μιας κρατικής μηχανής που δεν λειτουργεί πια, μαριονέτα στα χέρια κάποιων που του υποδεικνύουν τι να πράξει άβουλα, βάζοντας του πολλές φορές ψεύτικα διλήμματα ή εκφοβίζοντας τον.
Να ανορθώσει πια ανάστημα.
Το σωματείο εργαζομένων θέλοντας ποια να πέσουν οι μάσκες καλεί:
  • Την εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ/Σ του Γ.Ν Άμφισσας κ. Γαλάτου Νίκη να παραδώσει το φύλλο αξιολόγησης της στο Δ/Σ του Σωματείου συντασσόμενη με το 95% των εργαζομένων που αγωνίζονται και να τους στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της.
  • Τους προϊσταμένους , υπευθύνους τμημάτων να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο όπως έπραξε το 95% των εργαζομένων , να μην οδηγήσουν κανένα εργαζόμενο με την εισήγηση τους σε καμία μετακίνηση , διαθεσιμότητα ή απόλυση.
Είναι δε αυτονόητο ότι όποιος δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων οφείλει για ηθικούς λόγους να παραιτηθεί.
 
Η ώρα της ευθύνης έφτασε.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ Η S&B


Σε προχωρημένες συζητήσεις η S&B ια την πώλησή της στην ΕΛΜΙΝ.- ΚΕΡΝΕΟΣ
Σχεδόν καθημερινές οι επαφές του κου Λυμπέρη με εκπρόσωπο του κου Κυριακόπουλου
Εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων της S&B και της ΕΛΜΙΝ σχετικά με την πρόταση εξαγοράς που έχει καταθέσει η τελευταία στον κο Κυριακόπουλο. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες τις δύο προηγούμενες ημέρες ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΙΝ κος Λυμπέρης ( ο πρώτος εκ των δύο ιδιοκτητών της ΕΛΜΙΝ , ο άλλος είναι ο κος Βαρδινογιάννης ξάδελφος του μεγαλοεφοπλιστή) βρισκόταν σε συνεχείς συσκέψεις τόσο με το επιτελείο του όσο και με ανθρώπους της S&B προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή της αγοράς.
Προς το παρών το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κος Κυριακόπουλος έχει πάρει ήδη την αποφασή του και είναι οριστική να «ξεφορτωθεί» τα μεταλλεία στη Φωκίδα που θεωρεί ασύμφορα την ίδια στιγμή που ο όμιλος Μυτιληναίου έχει καταθέσει προσφορά κοντά στα 22 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ΕΛΜΙΝ μάλλον θα κινηθεί γύρω στα 30 , αφού πρώτα ελέγξει όλα τα στοιχεία που πρέπει .
Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των μετοχών της ΕΛΜΙΝ κατέχει η εταιρία Γαλλικών συμφερόντων ΚΕΡΝΕΟΣ η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή εμπλουτισμένου τσιμέντου, προϊόν που χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «χονδρό Βωξίτη», που υπάρχει μόνο στη Φωκίδα.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες. Ούτε κουβέντα ελπίδας για τον Ελληνικό λαό!

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες

Ούτε κουβέντα ελπίδας προς τον λαό, παρά μόνο... υποσχέσεις για αγώνες και νέες νίκες από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας σε μια από τις χειρότερες πολιτικές ομιλίες όλων των εποχών
Ήταν ίσως μια από τις χειρότερες ομιλίες Έλληνα πρωθυπουργού. Ένας πρωθυπουργός που απευθυνόμενος σε 6,3 εκατομμύρια του λαού του που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε ένα μέτρο ελπίδας.
 
Περιορίστηκε στις ίδιες γενικολογίες και αοριστολογίες ότι ο ίδιος και η ΝΔ κράτησαν την χώρα όρθια και εντός ευρώ. Για τα ζητήματα της ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας, των φοροελαφρύνσεων, των κόκκινων δανείων, της αποκατάστασης των αδικιών και της εξόδου της χώρας από τα δεσμά των δανειστών δεν είπε απολύτως τίποτα συγκεκριμένο.
 
Γι όλα τα παραπάνω έλεγε απλά ότι «έρχονται» γενικά και αόριστα.
«Ξέρουμε ότι ως Νεοδημοκράτες κάνουμε το καθήκον μας. Τα δύσκολα τα περάσαμε. Τα καλύτερα έρχονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι τώρα αρχίζει η ανάκαμψη. «Η παράταξη μας δεν διαιρεί, ενώνει. Όλους τους θέλουμε μαζί μας και το αποδείξαμε. Με όλους μπορούμε να συνεργαστούμε για αυτά τα ιδανικά, ακόμα και με εκείνους που συγκρουστήκαμε στο παρελθόν. Αλλά δημοκρατική παράταξη, αυτή εδώ η παράταξη είναι. Η παράταξη προόδου της χώρας, για λογαριασμό όλου του λαού, όχι των εκλεκτών, εμείς είμαστε. Επί 40 ολόκληρα χρόνια. Γι' αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ» συμπλήρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και υποσχέθηκε τις μεγαλύτερες νίκες μπροστά, που ακόμα δεν τις έχουν δει.
 
Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ασχοληθεί για άλλη μια φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως όλα δείχνουν είναι ο μόνιμος εφιάλτης του. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών του στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Είναι ολέθριο κάποιοι να υπονομεύουν τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν», είπε χαρακτηριστικά.
 
Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο αφού δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα χειροπιαστό στον ελληνικό λαό. Επί δυο χρόνια η χώρα άγεται και φέρεται εντός μνημονίων και νέων δανείων και εν μέσω ύφεσης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς περιορίζεται σε ευχολόγια ότι η ανάπτυξη «έρχεται...».
 
Είναι προφανές ότι η κατάσταση φτάνει στο τέλος... Εδώ που φτάσαμε ο λαός δεν μπορεί να χορτάσει με ευχές. Χρειάζονται και πράξεις. Η παρούσα κυβέρνηση δυστυχώς δεν μπορεί... Η χώρα όμως πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ο νοών νοείτω...

Ο θρύλος του Ιπτάμενου Ολλανδού. Τι κρύβεται πίσω από το διάσημο ναυτικό παραμύθι;

Το πλοίο του καταραμένου πλοιάρχου τριγυρνά αιώνια στις φουρτουνιασμένες θάλασσες.
 
Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα οι ναυτικοί διηγούνταν ότι κάποτε ένα πλοίο, με κυβερνήτη τον Ολλανδό βαν ντερ Ντέκεν, ταξίδευε γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Εκεί έπεσε σε μια τρομερή καταιγίδα. Ο καπετάνιος δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να αποφύγει το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Παρά τις ικεσίες του τρομοκρατημένου πληρώματος, ο Ντέκεν έδειχνε να έχει τρελαθεί και οδήγησε το πλοίο στην καρδιά της καταιγίδας. Οι ναύτες στασίασαν αλλά ο καπετάνιος πέταξε τον επικεφαλής τους στη θάλασσα. Κρατώντας σφικτά το τιμόνι συνέχισε να περιφρονεί την καταιγίδα, τραγουδώντας και βλαστημώντας τα θεία. Τότε το πλήρωμα κατέφυγε στην προσευχή η οποία δεν άργησε να εισακουστεί.
 
Ένα εκτυφλωτικό φως τύλιξε το πλοίο. Μέσα απ’ αυτό ξεπρόβαλλε η μορφή του Θεού που καταράστηκε τον βλάσφημο πλοίαρχο να περιπλανιέται αιώνια με το πλοίο του, εν μέσω καταιγίδας. Όσα πλοία θα τον συναντούσαν θα είχαν κακή τύχη, επομένως τον απέφευγαν όλοι.
Μετά την καταδίκη του Ντέκεν ο Θεός εξαφανίστηκε και μαζί του το πλήρωμα του πλοίου.
Από τότε ο Ντέκεν ταξιδεύει αιώνια ολομόναχος στο πηδάλιο του πλοίου σκορπώντας τον θάνατο σε όποιο άτυχο πλοίο βρεθεί στο δρόμο του.Φυσικά, ο εντυπωσιακός αυτός θρύλος έχει την εξήγησή του.
 
Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ναυτικών οι οποίοι εγκατέλειψαν το πλοίο τους, πιστεύοντας λανθασμένα ότι αυτό θα βυθιστεί. Πολλά σκάφη παρέμεναν ακυβέρνητα για χρόνια, έρμαια των ανέμων. Προφανώς, η συνάντηση με ένα τέτοιο ταλαιπωρημένο πλοίο προκαλούσε τη φαντασία των ναυτικών.
 
Γιατί όμως ο καταραμένος κυβερνήτης είναι Ολλανδός;
Κατά την επικρατέστερη άποψη ο μύθος προέρχεται από τη σκανδιναβική μυθολογία. Πρόκειται για τον «θρύλο του Στόττε». Σύμφωνα με αυτόν, ένας Βίκινγκ έκλεψε ένα πολύτιμο δακτυλίδι από τους θεούς και διέφυγε με το πλοίο του. Αργότερα όμως, βρέθηκε ο σκελετός του τυλιγμένος σε αιώνιες φλόγες πάνω στο κατάρτι ενός μαύρου πλοίου-φαντάσματος.
Στα μέσα του 17ου αιώνα οι Ολλανδοί έχουν δημιουργήσει μια θαλασσοκρατορία. Μαχόμενοι εναντίον των πρώην δυναστών τους Ισπανών, επεκτάθηκαν σε μακρινές ηπείρους, δημιούργησαν σημαντικές αποικίες και απέσπασαν από τους Πορτογάλους το μονοπώλιο της εμπορίας μπαχαρικών.
Λογικό ήταν λοιπόν ο αρχικός μύθος να «ολλανδοποιηθεί». Όπως ήταν φυσικό ο θρύλος του υβριστή καπετάνιου ενέπνευσε και την τέχνη. Στοιχεία από το μύθο έχει η ταινία, «Οι πειρατές της Καραϊβικής» με τον Τζόνι Ντεπ.
Πασίγνωστη είναι η όπερα του Βάγκνερ με τίτλο «Der fliegende Hollander», στην οποία ο καταραμένος πλοίαρχος έχει το δικαίωμα κάθε τέσσερα χρόνια να βγαίνει στην στεριά και να αναζητά την αγάπη μιας γυναίκας, προκειμένου να λυθεί η κατάρα. Ως τότε όμως, ο ντερ Ντέκεν θα τριγυρνά αιωνία στις φουρτουνιασμένες θάλασσες.
 
Νίκος Γιαννόπουλος - ιστορικός
 

ΑΜΦΙΣΣΑ… Όλοι στο δικαστήριο για τον καμένο ελαιώνα μας την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ 6
 
5   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   2013
Ο  ΕΛΑΙΩΝΑΣ   ΚΑΗΚΕ
  10   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013
ΠΑΡΑΠΕΜΘΗΚΕ  ΝΑ  ΔΙΚΑΣΤΕΙ
ΜΟΝΟ  ΕΝΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ
ΜΑΪΟΣ  2014  :  ΜΑΤΑΙΩΣΗ  ΛΟΓΩ  ΕΚΛΟΓΩΝ
30  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΝΕΑ  ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ
ΑΠΟ  ΝΟΕΜΒΡΗ  2013
ΜΗΝΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ  ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ
ΚΑΙ
 ΜΕΧΡΙ   ΣΗΜΕΡΑ  ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑΤΙ  ; ; ;
Ο  Λ  Ο  Ι
Σ Τ Ο    Δ Ι Κ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο
ΤΗ  ΤΡΙΤΗ  30 – 09  -  2014
    ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ   ΜΑΣ

11 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 11 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση

Δυναμική αυτοδυναμίας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της Public Issue για την "Εφημερίδα των Συντακτών", καθώς η διαφορά του από τη ΝΔ διαμορφώνεται στις 11 (!) μονάδες.
 
Όσον αφορά στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 36% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 25%, το Ποτάμι με 9,5% (το ποσοστό προκύπτει από διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου), η Χρυσή Αυγή με 7,5% το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.
Η εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 142-150, ΝΔ 61-72, το Ποτάμι 20-30, Χρυσή Αυγή 16-24, ΚΚΕ 15-20, ΠΑΣΟΚ 12-17, ΑΝΕΛ 8-13, ΔΗΜΑΡ 0.
Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη τηλεφωνικά, λίγες μέρες μετά την άνοδο Σαμαρά-Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται με διαφορά σαράντα μονάδων (64% έναντι 24%) της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά από τον Ιανουάριο του 2014 και με αυξητική τάση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Στο ερώτημα "ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας", το μεγαλύτερο ποσοστό απαντά "καμία από τις δύο" (42%), το 31% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 22% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 38% (43% τον Ιούλιο), έναντι 34% (29%) του Αλέξη Τσίπρα.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 47%, ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Αντώνης Σαμαράς με 38%, ο Φώτης Κουβέλης με 33%, ο Πάνος Καμμένος με 30%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 21% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.
Τέλος, όσον αφορά το ερώτημα για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι με το 49% να απαντά ότι "μάλλον δεν χρειάζεται" και το 46% να απαντά ότι "μάλλον χρειάζεται".
 

Όταν η φύση φυτρώνει «εκεί που δεν την σπέρνουν». Εγκαταλειμμένα έργα του ανθρώπου που φιλοξενούν φυσικά αριστουργήματα- ΦΩΤΟ

Το δέντρο καταπίνει ένα ποδήλατο στο νησί Βάσον στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Τα ανθρώπινα δημιουργήματα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά η δημιουργική δύναμη της φύσης είναι αξεπέραστη.
Απόδειξη, οι παρακάτω φωτογραφίες.


Εγκαταλειμμένη κωμόπολη ψαράδων στη Ρωσία.
Εγκαταλειμμένη κωμόπολη ψαράδων στη Ρωσία.
 
"Νεκροταφείο" αυτοκινήτων στο Βέλγιο.
«Νεκροταφείο» αυτοκινήτων στο Βέλγιο.
 
Το δέντρο καταπίνει ένα ποδήλατο στο νησί Βάσον στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.
Το δέντρο καταπίνει ένα ποδήλατο στο νησί Βάσον στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.
 
Οι ρίζες των δέντρων έχουν επεκταθεί εσωτερικό του ναού Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη.
Οι ρίζες των δέντρων έχουν επεκταθεί εσωτερικό του ναού Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη.
 
Εγκαταλειμμένη ρόδα Λούνα Παρκ σε άγνωστη τοποθεσία έχει καλυφθεί από φυτά
Εγκαταλειμμένη ρόδα Λούνα Παρκ σε άγνωστη τοποθεσία έχει καλυφθεί από φυτά
 
Εγκαταλειμμένος σταθμός τρένου στη Γεωργία.
Εγκαταλειμμένος σταθμός τρένου στη Γεωργία.
 
Εγκαταλειμμένο δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες μπορούν να σκεπαστούν με βρύα και λειχήνες.
Εγκαταλειμμένο δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες μπορούν να σκεπαστούν με βρύα και λειχήνες.
 
"Άνθησαν" οι γραμμές του τρένου στο Παρίσι.
«Άνθησαν» οι γραμμές του τρένου στο Παρίσι.
 
Ένα mall στην Μπανγκόκ μετατράπηκε σε τεράστιο ενυδρείο.
Ένα mall στην Μπανγκόκ μετατράπηκε σε τεράστιο ενυδρείο.
 
Ένα "πλωτό βάζο" στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Ένα «πλωτό βάζο» στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
 
Ρίζες δέντρου σε πεζοδρόμιο της Αμερικής.
Ρίζες δέντρου σε πεζοδρόμιο της Αμερικής.
 
Το "πιανόδεντρο" στην Καλιφόρνια
Το «πιανόδεντρο» στην Καλιφόρνια

mixanitouxronou.gr/

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡ

27-09-14

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΤΕΑ… Το κτήνος είναι εδώ!!!


Ναι, το κτήνος  χωρίς εισαγωγικά! Συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερο ένα ανθρωπόμορφο κτήνος που μέσα του πιστεύει πως με τις πράξεις του κάνει κάποιο κατόρθωμα ή ηδονίζεται επιβεβαιώνοντας τις διεστραμμένες σκέψεις του. Ένα κτήνος που με λίγο δηλητηριασμένο κρέας και παρασύροντας τα με τη δήθεν καλοσύνη του σκοτώνει αθώα σκυλάκια.
Ένα κτήνος που θα θέλαμε να ξέραμε τι είναι αυτό που σκέπτεται μετά την αποτρόπαια πράξη του. Αλήθεια κτήνος, είσαι δίπλα τους όταν αργοπεθαίνουν; Τί νοιώθεις; Τί σκέπτεται το διεστραμμένο μυαλό σου;
Για την ιστορία… Την Τέταρτη το βράδυ στο παραλιακό παρκάκι στην περιοχή του ΚΤΕΛ το κτήνος έριξε φόλες σε ένα τρία σκυλάκια τα οποία ΔΕΝ ήταν αδέσποτα. Το ένα δυστυχώς έφαγε το δηλητηριασμένα κρέας και ξεψύχησε αμέσως. Τα αλλά δυο στάθηκαν τυχερά γιατί μια κυρία τα φώναξε για να τα δει το κοριτσάκι που κρατούσε.
Χθες, Πέμπτη  βράδυ, δυο έφηβες σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Κέντρο Υγείας εντόπισαν και πέταξαν 8 με 10 κομμάτια κρέας που ήταν επιμελώς τοποθετημένα γύρω από αυτόν. Επίσης ειδοποίησαν και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.  
Άκου  κτήνος… Όπως στα παραμύθια και στον κινηματογράφο τα κτήνη πάντα σκοτώνονται,  έτσι και συ θα εντοπιστείς αργά ή γρήγορα και εκτός την τιμωρία από τη δικαιοσύνη, θα τιμωρηθείς και από την κοινωνία. Αν το καταλάβεις ή είσαι τόσο πολύ διεστραμμένη προσωπικότητα! Είσαι παράσιτο!
Φώτο αρχείου

ΑΜΦΙΠΟΛΗ... "Σε έναν μήνα τελειώνουμε"



«Σε έναν μήνα τελειώνουμε». Με τη φράση αυτή η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, οριοθέτησε το τέλος ενός ανασκαφικού έργου, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να γίνει γνωστό παγκοσμίως.

Η κα Περιστέρη έσπευσε παράλληλα να απαντήσει στο σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα λέγοντας: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας».

Η ίδια, πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το αν υπάρχουν νέα ευρήματα στον λεγόμενο τρίτο θάλαμο, ενώ δεν αποσαφήνισε τι βρίσκεται πίσω από τη μαρμάρινη πόρτα, πλάτους 96 εκατοστών, που εντοπίστηκε στον βόρειο τοίχο του θαλάμου.

Σε χθεσινές της δηλώσεις είχε αποκαλύψει ότι οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ολοκληρώσει την ανασκαφή στον τρίτο θάλαμο, αλλά αντιθέτως «δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες». Να σημειωθεί ότι οι θεωρίες σχετικά με το ποιος τελικά βρίσκεται εντός του τάφου ανέρχονται σε 14, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού.
 

ΝΕΡΙΤ: 26 άτομα για την ομιλία Σαμαρά! Συνολικό κόστος 16.000 €!

ΝΕΡΙΤ: 26 άτομα για την ομιλία Σαμαρά!

Έκλεισαν την ΕΡΤ για οικονομία και στέλνουν 26 άτομα για 4 μέρες στη Χαλκιδική να «καλύψουν» μια ομιλία μισής ώρας του Σαμαρά
Αυτό είναι η προσωποποίηση της κομματικής τηλεόρασης. Αφού έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ και απέλυσαν μέσα σε μια νύχτα 2.000 άτομα δήθεν για λόγους οικονομίας (προσλαμβάνοντας άλλα 2.000 άτομα στη συνέχεια), τώρα στέλνουν αποστολή «μαμούθ» για να καλύψει μια ομιλία του Σαμαρά στη Χαλκιδική.
 
Η διοίκηση της «ακομμάτιστης» ΝΕΡΙΤ που αρνήθηκε να μεταδώσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ ενέκρινε αποστολή 26 ατόμων για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Χαλκιδική ενόψει των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.
 
Είκοσι έξη άτομα τα οποία μετέβησαν από εχθές Πέμπτη στο σημείο των εκδηλώσεων, ενώ η ομιλία του Σαμαρά είναι αύριο! Κι είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί χρειαζόταν να μετακινηθούν όλοι -και οι 26- για τέσσερις ολόκληρες μέρες, για μια ομιλία μισής ώρας;
Για ποιο λόγο άραγε έπρεπε να φύγουν 2 ημέρες πριν την ομιλία και να γυρίσουν μια ημέρα μετά την ομιλία;
 
Να σημειωθεί πως αυτοί οι 26 δεν είναι οι μόνοι που θα εργαστούν για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Η ΝΕΡΙΤ έχει επιπλέον νοικιάσει ένα δορυφορικό λινκ από ιδιώτη, όπως επίσης και ιδιωτικό συνεργείο με κάμερα και ηχολήπτη.
Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τα «παραμύθια» περι οικονομιών κλίμακας της κυβέρνησης…
Δείτε τα σχετικά έγγραφα, που εγκρίνουν την αποστολή και τα αναλυτικά ποσά που αυτή θα στοιχίσει.

«Που΄σαι Θανάση». Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής στο διάσημο τραγούδι του Ζαμπέτα. Το έγραψε ο επονομαζόμενος «Τσάντας», ο αφανής στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών - VIDEO

zambetas4_ORIGINAL

«Είχα έναν παλιόφιλο, τα ίχνη του έχω χάσει
σ” ένα στέκι απόμερο, το στέκι του Θανάση
Πού “σαι Θανάση, Πού “σαι Θανάση
ήθελα να σ” αντάμωνα, η γρουσουζιά να σπάσει»


Το τραγούδι «Που ‘σαι Θανάση» , που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Ζαμπέτας στις αρχές της δεκαετίας του ’70, τραγουδιέται μέχρι σήμερα. Η επιτυχία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ερμηνευτή του, καθώς τόσο ο «Θανάσης» όσο και ο δημιουργός του, σχετίζονταν μαζί του.
Ποιος ήταν ο Θανάσης
Ο Θανάσης που αναφέρεται στο τραγούδι ήταν ένας τακτικός θαμώνας ενός μαγαζιού της οδού Πατησίων, όπου εμφανιζόταν ο Γιώργος Ζαμπέτας. Ο θαυμαστής του τραγουδιστή του έλεγε συχνά: «Ε, ρε Ζαμπέτα. Ξέρεις από πού έρχομαι για να δω το κάδρο σου;». Μετά από τις πολλές επισκέψεις ο μαέστρος τον έμαθε και όταν τον έβλεπε να μπαίνει στο μαγαζί του φώναζε, «που’ σαι Θανάση». Κάποια στιγμή ο φανατικός θαυμαστής σταμάτησε να πηγαίνει στο μαγαζί με αποτέλεσμα ο Ζαμπέτας άρχισε να μονολογεί: «που ‘σαι Θανάση». Δεν είναι γνωστό αν ο στιχουργός άκουσε τον Ζαμπέτα και έγραψε τους στίχους ή αν ο ίδιος ο μαέστρος το είχε «παραγγείλει».

Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης ή «Τσάντας» συνήθιζε να γράφει στίχους κατά παραγγελία. Το σίγουρο είναι πως το τραγούδι έφτασε στα χέρια του Ζαμπέτα αμέσως μετά τον θάνατο του στιχουργού. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο τραγουδιστής στη βιογραφία του, επιστρέφοντας από μια σειρά εμφανίσεων στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε τα άσχημα νέα για τον χαμό του φίλου του. Αμέσως πήγε στο σπίτι του για να συλλυπηθεί τη σύζυγό του. Η χήρα τον ενημέρωσε πως ο άντρας της λίγο πριν φύγει από τη ζωή, της ζήτησε να δώσει στον Ζαμπέτα τους στίχους για ένα τραγούδι. Ήταν οι στίχοι για τον Θανάση, οι οποίοι συγκίνησαν διπλά τον τραγουδιστή. Τόσο λόγω της ανάμνησης του θαυμαστή του όσο και για την απώλεια του αγαπημένου του συνεργάτη. Ο Γιώργος Ζαμπέτας περιέγραψε πως έφτασαν οι στίχοι στα χέρια του:
 

 
Ποιος ήταν ο «Τσάντας»
Πολλά τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του σαν στιχουργό, είναι πασίγνωστα. Το όνομα του, σχεδόν άγνωστο, αποδεικνύοντας πως οι δημιουργοί και ειδικά οι στιχουργοί, τις προηγούμενες δεκαετίες παρέμεναν στην αφάνεια.
«Ο πιο καλός ο μαθητής», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα», «Άναψε το τσιγάρο δως μου φωτιά», «τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει», είναι μόνο μερικά από τα διάσημα τραγούδια του. Ο στιχουργός υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Ταμβάκης», που ήταν το πατρικό της συζύγου του. Στη μουσική «πιάτσα» όμως, ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Τσάντας» που λέγεται ότι ήταν δημιούργημα του Στράτου Παγιουμτζή.
 
Ο "Τσάντας" των επιτυχιών αναγνωρίστηκε μετά θάνατον
Ο «Τσάντας» των επιτυχιών αναγνωρίστηκε μετά θάνατον. Είχε χαρακτηριστεί σαν διάσημος «άγνωστος»

Ο Βασιλειάδης συνήθιζε να κουβαλά μαζί του στα μουσικά στέκια που σύχναζε μια τσάντα που έμοιαζε με χαρτοφύλακα, μέσα στην οποία φύλαγε τους στίχους του.
Παρόλο που οι στίχοι του ήταν καλοί, ο Τσάντας ή Λόγιας, όπως ήταν το δεύτερο προσωνύμιο του, δεν είχε καταφέρει να «δικτυωθεί» και έτσι συχνά αναγκαζόταν να τους πουλάει πολύ φτηνά ή ακόμα και να τους χαρίζει, προκειμένου να γίνει γνωστός. Έχει χαρακτηριστεί σαν διάσημος «άγνωστος», ενώ μετά τον θάνατό του καταγράφηκαν σαν δικά του, περισσότερα από 1.400 τραγούδια. Ο στιχουργός Κώστας Βίρβος μάλιστα, έχει αναφέρει πως πριν από τη δική του εμφάνιση στο χώρο του τραγουδιού, οι μόνοι επαγγελματίες στιχουργοί ήταν ο Βασιλειάδης και η Ευτυχία Παπαγιανοπούλου.

Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1902 στο Τσανάκ Καλέ, ήρθε στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας και εγκαταστάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Μιλούσε πέντε γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και γι’ αυτό εργάστηκε σαν μεταφραστής. Ωστόσο, η συγγραφή στίχων ήταν η μεγάλη του αγάπη, την οποία αποφάσισε να κάνει επάγγελμα, χωρίς όμως να κερδίσει αρκετά χρήματα. Η αναγνώριση ήρθε μετά θάνατον και οι στίχοι του τραγουδιούνται ακόμα.

mixanitouxronou.gr/

Κάρτες ανεργίας: Ανανεώστε μόνοι σας, ηλεκτρονικά

Κάρτες ανεργίας: Ανανέωστε μόνη σας, ηλεκτρονικά
Αλλάζει ο τρόπος ανανέωσεις των καρτών ανεργίας για όσους είναι εγγεγραμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

Ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ θα γίνετα η ανανέωση από τον ίδιο τον εγγεγραμένο μέσω ενός μοναδικού κωδικού που του έχουν δώσει από τον ΟΑΕΔ.
Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει και το αρμόδιο υπουργείο, τα οφέλη από την ψηφιακή υπηρεσία θα είναι πολλά. Δεν είναι μόνο ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι απαλλάσσονται από το "περίμενε" και κερδίζουν χρόνο, ταυτόχρονα χιλιάδες εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ αποδεσμεύονται από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και έτσι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν "focus" στην κατάρτιση συγκροτημένων "Ατομικών Σχεδίων Δράσης "για την ένταξη ή επανένταξη των ανέργων στην απασχόληση.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι περίπου 140.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας θα συνεχίσουν να προσέρχονται αυτοπρόσωπα στις υπηρεσίες του Οργανισμού «για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.
 

ΙΤΕΑ... ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ και ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ και ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο  Σύνδεσμος Φιλολόγων Φωκίδας και η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Φωκίδας κ. Λία Παπαδάκη διοργανώνουν εκδήλωση τη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας με ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στέλιο Βιρβιδάκη. Ο καλεσμένος μας συζητά πάνω στο ερώτημα: “Γιατί να είναι κανείς ηθικός;” χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τις ταινίες «Match point»  και «Απιστίες και Αμαρτίες» του Γούντυ Άλλεν.
·        Μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος αν έχει παραβεί ακόμη και τους σημαντικότερους ηθικούς  κανόνες;
·        Aν καταφέρει κανείς να μην συλληφθεί και τιμωρηθεί όσο ζει, και ούτε καν να αποδοκιμαστεί από τον κοινωνικό του περίγυρο, γιατί να νοιάζεται για την ηθική ορθότητα των πράξεών του; 
·        Μήπως οι «κακοί», όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά φαίνεται να επιβραβεύονται και να ευημερούν;                   
·        Πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος της τύχης στη ζωή μας;
·        Μήπως είναι προτιμότερο να είναι κανείς τυχερός παρά καλός;
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα πάντα επίκαιρα ερωτήματα που θα συζητήσουμε με τον καθηγητή κ. Στέλιο Βιρβιδάκη. Θα προβληθούν αποσπάσματα από τις σχετικές ταινίες.

Σύντομες πληροφορίες για τις ταινίες:

    Η ταινία «Μatchpoint» του Γούντυ Άλλεν περιγράφει τη ραγδαία κοινωνική άνοδο του Κρις Oυίλτον, ενός νεαρού  επαγγελματία παίκτη του τένις, που κυριολεκτικά δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων.  Ο Κρις γνωρίζει  τον πλούσιο Τομ Χιούετ  και την αδελφή του  Χλόη.  Η Χλόη τον ερωτεύεται και εκείνος της προτείνει να παντρευτούν. Ο  πατέρας της  του προσφέρει δουλειά και σύντομα τον προάγει σε διευθυντική θέση.  Όμως, ο Κρις ξεκινά μια ερωτική σχέση με την Νόλα, αμερικανίδα  αρραβωνιαστικιά του Τομ. Όταν η Νόλα μένει έγκυος και του ζητά να αφήσει την Χλόη, απειλώντας ότι θα της αποκαλύψει την αλήθεια, αυτός σχεδιάζει τη δολοφονία της.
Ο τίτλος της ταινίας του Γούντυ Άλλεν «Απιστίες και αμαρτίες»  (Crimes and Misdemeanours, που στα ελληνικά θα μεταφραζόταν ακριβέστερα ως Εγκλήματα και Πταίσματα) παραπέμπει ευθέως στο γνωστό μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι,  «´Εγκλημα και Τιμωρία», χωρίς όμως οποιαδήποτε αναφορά σε «τιμωρία», εφόσον το έργο αφηγείται παράλληλες ιστορίες λιγότερο και περισσότερο σοβαρών ηθικών παραβάσεων για τις οποίες δεν επιβάλλεται καμιά κύρωση. 
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8μμ
Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αμφίπολη: Κι αν είναι μέσα ο Μέγας Αλέξανδρος; Ποιο το κακό;

Αμφίπολη: Κι αν είναι μέσα ο Αλέξανδρος; Ποιο το κακό;
Αναφέρομαι στον «ένοικο του τάφου». (Αλλη υπέροχη συμβολή της δημοσιογραφίας στο ξεχαρβάλωμα της γλώσσας, αλλά δεν είναι της ώρας...) Αν μέσα στον τάφο, θέλω να πω, βρίσκονται τα απομεινάρια της φυσικής παρουσίας του ιστορικού εκείνου προσώπου το οποίο στη ζώσα ιδεολογία του Υπαρκτού Ελληνισμού έχει περάσει ως «Μεγαλέξαντρος», τι θα σημαίνει αυτό; Θα είναι καλό ή κακό για εμάς;
 
Απαντώ αμέσως, ώστε να αποφασίσετε αν αξίζει να συνεχίσετε την ανάγνωση παρακάτω: θα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, διότι θα εκθρέψει τις φαντασιώσεις που ως έθνος έχουμε πληρώσει πανάκριβα και θα μας απομακρύνει από τον ρεαλισμό και την κατανόηση της σημασίας του ευρήματος στον λόφο με το κάπως αστείο όνομα στην αρχαία Αμφίπολη.
 
Φανταστείτε ότι αποκαλύπτεται σε ένα έκθαμβο διεθνές ακροατήριο (τεραστίων διαστάσεων μάλιστα, καθώς, εξαιτίας του Χόλιγουντ, ο Αλέξανδρος είναι γνωστός ώς και στους ράπερ...) ότι η «τελευταία κατοικία» (εξ ου και «ο ένοικος του τάφου», φαντάζομαι...) του μεγαλύτερου και θρυλικότερου κατακτητή του αρχαίου κόσμου, ίσως του μεγαλύτερου «ιστορικού ανδρός» (με την έννοια που έδιναν οι παλαιοί ιστορικοί στον όρο) είναι εδώ. Κι όχι απλώς εδώ, στην ίδια χώρα με τον Παρθενώνα, τη Μύκονο και άλλα σπουδαία μνημεία-σταθμούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην περιοχή της οποίας την ελληνικότητα αμφισβητούν οι ακατονόμαστοι γείτονες στα βόρεια: οι «Ρομασκοπιανοί»! (Αν μου επιτρέπεται να ταιριάξω τον παραδοσιακό όρο στα μέτρα της τρέχουσας πολιτικής ορθότητος...)
 
Η ανακάλυψη θα ερέθιζε ό,τι μας εμποδίζει περισσότερο να προοδεύσουμε ως χώρα: το κόμπλεξ της ιστορικά «αριστοκρατικής» καταγωγής μας, που το περιφέρουμε με τη χαρακτηριστική ευθιξία μας. Το παράπονο που προκαλείται όταν η αυτεπίγνωση που έχουμε για την ιστορική αξία μας έρχεται σε σύγκρουση με τη σχετική ασημαντότητά μας στον σύγχρονο κόσμο. Μεσοπρόθεσμα, η ανακάλυψη θα μας έκανε να νιώσουμε ακόμη πιο σπουδαίοι ως ιστορικοί κληρονόμοι και, συγχρόνως, ακόμη πιο παρακατιανοί σήμερα. Ας αφήσουμε την έξαρση της γελοιότητας που θα μας περίμενε ― φαντασθείτε, π.χ., τον Ανθιμο να απαιτεί να τελέσει αρχιερατικό τρισάγιο στον τάφο και να μην μπορεί κανείς να τον συγκρατήσει... Σε τελευταία ανάλυση, όμως, παρόμοιες εκδηλώσεις θα είναι το ευπρόσδεκτο ψυχαγωγικό κομμάτι των συνεπειών της ανακάλυψης. Παραλείπω, επίσης, τις απρόβλεπτες επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην ισορροπία ατόμων με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και οξυμένη εθνική ευαισθησία (Στ. Παπαθεμελής, Γ. Ιωαννίδης κ.ά.). Επί της ουσίας, όμως, θα ήταν ως εάν οι Σαουδάραβες έβρισκαν ακόμη ένα πετρελαϊκό κοίτασμα, που θα τους έκανε να νιώσουν ότι έχουν τον γάιδαρό τους δεμένο για ακόμη καμιά εικοσαριά χρόνια.

Μικρή παρέκβαση. Δεν είναι τυχαίο ότι, ειδικά στην Ελλάδα, ο τύπος του Σαουδάραβα πρίγκιπα των πετρελαίων έχει θέση υψηλού προτύπου στη λαϊκή φαντασία. (Η ανεπανάληπτη φάρσα με τον Τσάκα, τον σεΐχη και τον Παναθηναϊκό παιζόταν μέχρι προ δύο ετών, θυμίζω...) Τέτοιες προτιμήσεις, στις οποίες ρέπουμε και σπανίως μπορούμε να τις ελέγξουμε, είναι υπόμνηση της πολιτισμικής διχοστασίας μας: διεκδικούμε την αναγνώριση, τον σεβασμό και διάφορα άλλα προνόμια (π.χ. χαμηλά επιτόκια για κρατικό δανεισμό, ει δυνατόν μάλιστα καθόλου επιτόκια...) ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, όμως ονειρευόμαστε τους εαυτούς μας Σαουδάραβες. Να είμαστε εξασφαλισμένοι και να έχουμε όλους (ή περίπου όλους) τους άλλους γραμμένους κανονικά. Αυτό είναι το Greek dream.
 
Δέχομαι, ωστόσο, ότι υπάρχει η άλλη πλευρά σε όλα αυτά. Τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι το μικρότερο από τα οφέλη. Το σημαντικότερο θα μπορούσε να ήταν μια ώθηση στην Αρχαιολογία και τις Κλασικές Σπουδές. Μόνο και μόνο το κτίσμα που έφερε στο φως του ήλιου η ανασκαφή θα γινόταν ολόκληρο κεφάλαιο έρευνας για τα επόμενα χρόνια στην Αρχαιολογία. Αν είχαμε δε μια σταθερή κυβέρνηση με ρεαλιστική πολιτική, θα μπορούσε να αξιοποιήσει το κύμα του διεθνούς ενδιαφέροντος, ώστε να αναβαθμισθεί η χώρα ως διεθνές κέντρο αρχαιολογικών σπουδών. (Υπάρχουν, άλλωστε, οι υποδομές για κάτι τέτοιο: οι ξένες αρχαιολογικές σχολές, κατ’ αρχάς, που λειτουργούν στη χώρα με μακροχρόνια και γόνιμη παρουσία.) Γιατί να στερηθούμε αυτές τις ευκαιρίες, επειδή θα ανεβούν στα κάγκελα οι ψεκασμένοι και θα ωρύονται;

Απάντηση σίγουρη δεν έχω. Αλλά μας έχω δει, στη μέχρι τώρα ζωή μου, να σπαταλάμε δύο μοναδικές ευκαιρίες. Πρώτα, την ένταξή μας στην Ευρώπη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αντιλαμβανόμενοι τη συμμετοχή μας ως πρόσβαση σε έναν λογαριασμό για κατανάλωση. Θυμηθείτε, δε, ότι επιλέξαμε να χαραμίσουμε τις δυνατότητες της ένταξης την περίοδο την οποία θεωρούμε ως «την καλύτερη» για τη Δημοκρατία μας, στη σύντομη σύγχρονη ιστορία μας ως κράτους. Επειτα, ήταν η ευκαιρία με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Αντί να αξιοποιήσουμε ως επένδυση για το μέλλον την κολοσσιαία δαπάνη πόρων, εμείς οργανώσαμε το σούπερ πάρτι των ονείρων μας, νομίζοντας οι αθώοι ότι έτσι εντασσόμαστε κι εμείς στους «μουράτους» του κλαμπ των πλουσίων. Ακόμη αισθανόμαστε ικανοποίηση, είμαι βέβαιος, όποτε θυμόμαστε την εξαιρετική δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου στην τελετή έναρξης των Αγώνων. Αλλά δεν μας χαλάει καθόλου να βλέπουμε τα κουφάρια των ολυμπιακών έργων να σαπίζουν αναξιοποίητα.
 
Εν πάση περιπτώσει, όλα τα παραπάνω είναι ακόμη κάπως ρευστά μέσα μου και αύριο μπορεί να βλέπω τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά. Το μόνο για το οποίο δηλώνω 100% βέβαιος είναι πόσο τυχερός ήταν ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος, που έκανε την ανακάλυψή του σε μια εποχή την οποία δεν μάστιζαν η φρενίτιδα του τηλεοπτικού ανταγωνισμού, το Διαδίκτυο που συνδέει κάθε άσχετο και σχετικό και, βεβαίως, τα κοινωνικά δίκτυα...
 

Άμφισσα. Σκουπιδαριό – ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ – ΦΩΤΟ




Άμφισσα 25-9
Περνώντας σήμερα το πρωί έξω από τον δημοτικό παιδικό σταθμό στην Άμφισσα αντίκρισα ένα αποκρουστικό θέαμα. Κάδος ανακύκλωσης γεμάτος κάθε είδους σκουπίδια.  Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο δήμο που δεν φροντίζει να είναι καθαρός ο περιβάλλοντας χώρος όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, αλλά φταίμε και μείς που δεν τηρούμε τον κανονισμό των μπλε και πράσινων κάδων, για ανακύκλωση και σκουπίδια αντίστοιχα!
Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εκδύσει τον Σεπτέμβριο του 2011 (αν θυμάμαι καλά) έναν κανονισμό καθαριότητας για την προστασία του περιβάλλοντος του δήμου. Μιλούσε για πρόστιμα και συμβούλευε τους κατοίκους για το τι πρέπει να κάνουν, αλλά και για τις υποχρεώσεις του δήμου. Φυσικά δεν έγινε τίποτα!
Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον όλοι μας να αλλάξει κάτι από σήμερα. Ας ευαισθητοποιηθεί ο δήμος στην καθαριότητα και μείς από τη πλευρά μας να προσέχουμε τον τόπο που ζούμε.
Κάτοικος Άμφισσας
Υ.Γ. Το μεσημέρι που κατέβηκα στην Ιτέα όλοι οι κάδοι στα κεντρικά σημεία ήταν κλειστοί. Δηλαδή άδειοι.

Γαλάζιο σύστριγκλο

Tvxs Ανάλυση

Αγρίεψε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και προσπάθησε να κόψει τον βήχα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για τον έλεγχο της μονιμοποίησης υπαλλήλων στους ΟΤΑ. «Εγώ είπα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δε θα γίνουν απολύσεις και θέλω εργασιακή ειρήνη» ξεκαθάρισε και σημείωσε, υποτίθεται περιπαικτικά: «Στην κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου εγώ είμαι με την κ. Δούρου και αυτό που είπε ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να την εφαρμόσει.
Δεν έχει σημασία να αναλύσει κανείς την ουσία των δηλώσεων του βουλευτή Β' Αθήνας της ΝΔ και κορυφαίου υπουργού, γιατί πολιτική σημασία έχει το ύφος του και η ατμόσφαιρα που καλλιεργεί. Σαφώς προκύπτει ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί με τον αυτοπροβαλλόμενο ως μεταρρυθμιστή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον οποίο δεν έχει υπερασπιστεί μέχρι τώρα κανένα στέλεχος της ΝΔ στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο εσωτερικό της ΝΔ που ετοιμάζεται να γιορτάσει το Σάββατο στη Χαλκιδική τα 40ά της γενέθλια. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε χθες (ρ/σ Παραπολιτικά) ότι δεν θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση λόγω κοινοβουλευτικής της υποχρέωσης στο εξωτερικό. Για τον ίδιο λόγο, επειδή έλειπε στη Λωζάνη, δεν ψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ και ζήτησε την αντικατάστασή της ενώ στο μεταξύ θύμισε στον Γκίκα Χαρδούβελη ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί κατά 30% και το Δημόσιο να εξοφλήσει τα χρέη του προς τους ιδιώτες.
 
Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να ξεχάσουν την παραίτηση του πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου ο οποίος είναι και εξάδελφος του πρωθυπουργού. Αποδραματοποιούν με κάθε τρόπο το σπανιότατο στα διπλωματικά χρονικά γεγονός και δεν επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε καβγάς του πρέσβη με τον συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στο λόμπυ του ξενοδοχείου όπου διέμεινε η ελληνική αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία.
 
Ησυχία δεν βρίσκουν στη Συγγρού ούτε παραμονές του εορτασμού των 40 χρόνων της ΝΔ. Ασφαλώς και δεν είχαν προβλέψει ότι θα διχαστεί το κόμμα γύρω από τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη που ανακοίνωσε ότι θα σηκώσει τα λεφτά του από την τράπεζα αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκαν στελέχη που τον άδειασαν (Κ. Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος κα) με αποτέλεσμα και ο ίδιος να προσπαθήσει να τα μαζέψει αναγνωρίζοντας ότι «ίσως εκφράστηκε κάπως υπερβολικά».
 
Με αυτά τα δεδομένα, η εκδρομή της όλης ΝΔ στη Χαλκιδική το Σάββατο δεν διαγράφεται όπως ακριβώς την φαντάζονταν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.
 

Πανικόβλητο το σύστημα από τη «στάση πληρωμών» των πολιτών.

Προκειμένου ένα εξουσιαστικό καθεστώς να συνεχίζει να εξουσιάζει ανενόχλητο την κοινωνία, να την ελέγχει και να την εκμεταλλεύεται, θα πρέπει να έχει χρήματα να πληρώνει τους δικαστές, να πληρώνει την αστυνομία, το στρατό, τους πολιτικούς, τους ΔΥ και γενικά όλα τα στηρίγματά του. Αν δεν έχει τα χρήματα να πληρώνει συνεχώς όλους αυτούς, απλά βουλιάζει. Ένα καθεστώς λοιπόν έχει απόλυτη ανάγκη χρηματοδότησης.
 
Από τη στιγμή όμως που για το σάπιο ελληνικό καθεστώς κόπηκαν τα δανεικά από τις αγορές, οι φόροι των πολιτών είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησής του και διατήρησής του.

Μετά όμως την αναγκαστική «στάση πληρωμών» που κηρύσσουν μαζικά οι Έλληνες φορολογούμενοι(από οικονομική τους αδυναμία), και προ του κινδύνου κατάρρευσης, το εντολοδόχο πολιτικό σύστημα τρέχει τώρα πανικόβλητο να δώσει μέχρι και 100 δόσεις καταβολής των οφειλόμενων αντισυνταγματικών φόρων!!! Είναι η ύστατη προσπάθεια διάσωσης του καθεστώτος.

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, καθώς και των ασθενών, φέρεται να είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τεράστιες ευθύνες να βαρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον νυν υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον προκάτοχό του, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό.
 
Η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό –σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας- εξαγόρασε ολόκληρο το νοσοκομείο, με τίμημα-σκάνδαλο, απαλλαγμένο μάλιστα από χρέη!
 
Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε φροντίσει ελάχιστες ημέρες νωρίτερα να περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.
 
Έτσι, ο κ. Βορίδης φρόντισε ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να βάλει στο χέρι εκτός από τα κτήρια και τον εξοπλισμό, και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου.
Το «σκάνδαλο Ντυνάν» αποτελεί πλέον μια υπόθεση-πιλότο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα ακολουθήσουν και ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων να περάσει στα χέρια ιδιωτών, ακριβώς όπως το... σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους...
Το newsbomb.gr θα ρίξει φως σε όλες τις πλευρές της υπόθεσης, με συνεχή αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, τα οποία θα συγκλονίσουν και θα προκαλέσουν και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης...

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ

26-09-14

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ



Στον πολύπαθο Δήμο Δελφών, εντελώς «συμπτωματικά» και επί δεκαετίες ότι θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη δεν «προχώραγε». Αιρετοί και Διοίκηση υπό την εποπτεία των αιρετών τα έβρισκαν όλα δύσκολα έως αδύνατα όταν ένα έργο θα μπορούσε να φέρει μία καλύτερη μέρα για όλους.
 Όλα τα τεχνικά προγράμματα και εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν σε έργα εσωτερικής κατανάλωσης ανύπαρκτων κατοίκων. Σε δρόμους που οδηγούν στο πουθενά και σε πλατείες που χρησιμοποιούνται από αδέσποτα μιας και τα περισσότερα χωριά έχουν ερημώσει από την φτώχια και την ανεργία. Για αυτά τα έργα όλα ήταν δυνατά. Σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, «καταραμένες» σε συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την γη των Δελφών όλα γινόντουσαν και ανάπτυξη υπήρξε και ο πληθυσμός αυξήθηκε. Εδώ η ερήμωση δεν έτυχε, πέτυχε!!
Μαζί με όλα τα άλλα αδύνατα και η δημιουργία καταδυτικών πάρκων. Προ δεκαετίας με μία ματιά στην διεθνή πραγματικότητα και στην προοπτική των πραγμάτων, προέκυπτε ότι τα επόμενα χρόνια αυτό θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αύξησης της ανταγωνιστικότητας μεταξύ τουριστικών προορισμών. Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Χρηματοδότησαν τα επόμενα χρόνια τέτοια έργα, ο Νομός Φωκίδας και μετέπειτα Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας δεν κατόρθωσαν ποτέ να υλοποιήσουν κάτι τέτοιο και δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν κατάλαβα» δεν έχουν. Μέλη και Προεδρείο του Συλλόγου δυτών και αυτοδυτών του Νομού Φωκίδας «Κρισσαίος» προσπάθησαν από το 2006 μέχρι σήμερα να προωθήσουν στην θάλασσα των Δελφών την δημιουργία ενός καταδυτικού πάρκου. Ήρθαν σε επαφή με την επιστημονική κοινότητα, ταξίδεψαν επί τούτου, ενημερώθηκαν όσο μπορούσαν από μόνοι τους, προσέφεραν πολύ χρόνο, χρήματα υπομονή και επιμονή και προώθησαν απ’ αρχής την ιδέα στον αρμόδιο κάθε φορά ΟΤΑ. Επιπλέον συναντήσεις και χρόνος να λένε τα ίδια και τα ίδια. Ο κύκλος ανά περίοδο ήταν ο ίδιος. Θετική αρχική υποδοχή, αδράνεια και χρονοτριβή στην συνέχεια, προφάσεις για κολλήματα που στον τόπο μας το καθιστούσαν αδύνατο ενώ παντού αλλού επιτρεπόταν και αφού οι απλοί πολίτες γινόντουσαν ειδικοί και αποδείκνυαν στους αρμόδιους του Υπηρεσιών ότι δεν υπήρχε πρόβλημα σε αυτό ή το άλλο σημείο, είχε περάσει η θητεία των αιρετών και πάλι από την αρχή με τους νέους που «συμπτωματικά» ήταν μία από τα ίδια.
Δεδομένου ότι το πάρκο από την κατασκευή του μέχρι να αναπτυχθεί η θαλάσσια ζωή σε σημείο να είναι επισκέψιμο θέλει κάποια χρόνια, εάν τότε είχε νοιαστεί κάποιος θα είμαστε εδώ και χρόνια πρωτοπόροι. Κάτοικοι υπήρξαν που νοιάστηκαν οπότε για μία ακόμα φορά προσδιορίζεται πολύ εύκολα ποιοι ήταν αυτοί που έθαψαν και αυτή την προοπτική. Το γιατί συνέβη αυτό το έχουμε όλοι καταλάβει (όσοι δεν πιστεύουν στα μάγια και τα μυστήρια). Τώρα σε μία νέα αλλά πολύ σοβαρή και κρίσιμη θητεία αιρετών είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη της επανάληψης. Κυρίως τώρα που σε όλη την Ελλάδα ξύπνησαν και θέλουν το ίδιο για τον τόπο τους σε σημείο να ληφθούν μέτρα από την Κυβέρνηση για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει αν μετά από αυτό, γεμίσει η Ελλάδα καταδυτικά Πάρκα και εδώ παραμείνουμε στο «σκοτάδι».
Από tanea.gr
  
Το πράσινο φως για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων δίνεται από την κυβέρνηση. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η ενίσχυση του τουρισμού με ένα νέο προϊόν αλλά και
η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στα σχέδια νόμου για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα, ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως Καταδυτικό Πάρκο συνδέεται με την αειφορο ανάπτυξη σε συνδυασμό με την προσέλκυση αυτοδυτων, ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανωμένων τουριστικών υποδομών στο χώρο.
‘Όπως προβλέπεται από την τροπολογία, το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας του Καταδυτικού Πάρκου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από δυο τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο βάθος –εντός των ορίων του πάρκου- δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 50 μέτρα.
Επιπλέον, απαγορεύεται η οριοθέτηση των Καταδυτικών Πάρκων σε απόσταση μικρότερη των τριών ναυτικών μιλίων από κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους.
Εντός του Καταδυτικού Πάρκου απαγορεύεται η αγκυροβόλια και κάθε μορφή αλιείας, ακόμη και της υποβρύχιας αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα που παρακωλύει τις καταδύσεις ή τη διαχείριση του Πάρκου. Επιτρέπεται η πόντιση πλοίων για την ανάπτυξη των ναυαγιοκαταδυσεων.
..................................»
Και εμείς εδώ στον Δήμο Δελφών είχαμε όλο το καλοκαίρι του 2011 στο λιμάνι των Δελφών ένα σαπιοκάραβο να υποβαθμίζει την βιτρίνα όλης της περιοχής και στην πρόταση να το πάρει ο Δήμος και αφού ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπεται (αφαίρεση καυσίμων, λαδιών πλαστικών κ.λ.π.) να το ποντίσει για την δημιουργία «ναυαγίου» για καταδύσεις, οι αρμόδιοι έβλεπαν το αδύνατο για μία ακόμα φορά.