Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ Αντ. Σαμαρά! Αποδοκιμασίες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Ναύπλιο: Πολίτες μούτζωναν έξω από την τελετή ανακήρυξης του Αντ. Σαμαρά ως επίτιμου δημότη. - ΦΩΤΟ


Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε με πανό και συνθήματα τον Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο, όπου του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης

Σε κλίμα έντονων αποδοκιμασιών και με την προστασία ισχυρών αστυνομιών δυνάμεων έγινε η ανακήρυξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ναυπλίου.
Από το πρωί το Ναύπλιο κατακλύστηκε με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ μεγάλος αριθμός πολιτών της Αργολίδας συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος και με πανό και συνθήματα αποδοκίμασε τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και υπουργούς που τον συνόδευαν καθώς και το δήμαρχο Ναυπλίου Δημ. Κωστούρο.



Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και κατά του κ.Σαμαρά, του οποίου δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΣΟΚ!

Πριν από λίγο το συμβάν. Η GPO διεξάγει αυτές τις ώρες δημοσκόπηση (προφανώς για την Ανατροπή του Πρετεντέρη) με ερωτήσεις που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου.

Ρωτά λοιπόν η κοπέλλα από το τηλεφωνικό:

“Τι θα θέλατε να κάνει ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ”

1. Ο Παπανδρέου να φύγει από το ΠΑΣΟΚ

2. Το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση
 
και τι απαντά ο γίγας ερωτηθείς;
 
…Να μπει και το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου φυλακή!
 
Η κοπέλλα σκάει στα γέλια και απαντά: Μα δεν έχουμε τέτοια επιλογή στις ερωτήσεις…
 
Και ο πολίτης: Να βάλετε! Σίγουρα θα μαζέψει ποσοστό.
 
Και απαντά η κοπέλλα: ΤΟ ΞΕΡΩ! Όλοι αυτό μου λένε!
 
Είπατε κάτι για αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων;
 
olympiada

Προτάσεις-Φωτιά τα νέα μέτρα που απέστειλε η Αθήνα στην τρόικα

Aυτές είναι οι προτάσεις με τα νέα μέτρα που απέστειλε η Αθήνα στην τρόικα

Τι περιλαμβάνει το e- mail της Αθήνας προς την τρόικα για ΦΠΑ, μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικό

Του Κωστή Πλάντζου
 
Τις πραγματικές διαθέσεις των δανειστών, αλλά και τις δικές της αντοχές, «τεστάρει» η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού και του Γκίκα Χαρδούβελη εντός και εκτός Ελλάδος, εστάλη τελικώς στην Τρόικα το Σάββατο το τελικό «μείγμα» μέτρων που της προσφέρει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.
Οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες, αφού θα αποκαλύψουν και την πραγματική «γραμμή» των δανειστών: αν θέλουν όντως δηλαδή να επιστρέψουν στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ή αν το έχουν βάλει σκοπό να «τρενάρουν» τις διαδικασίες και να οδηγήσουν την χώρα στην παράταση του Μνημονίου - ή και ακόμα πιο έκρυθμες καταστάσεις.
 
Τι περιλαμβάνει το e- mail της Αθήνας προς την Τρόικα
Έως την τελευταία στιγμή, νέα μέτρα «μπαινοβγαίναν» διαρκώς στη λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κάνει ώρα μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει την αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% , ενώ έχει αποκλείσει πλήρως κυρίως την περίπτωση κατάργησης της έκπτωσης 30% στο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Για να τα εξισορροπήσει αυτά, προτείνει αύξηση ΦΠΑ στον Τουρισμό, από 6,5% σε 13%, όπως ίσχυε προ διετίας και αφού ο κλάδος είναι από τους ελάχιστους που παρουσιάζει άνοδο μέσα στην κρίση. Επιπλέον θα γίνουν εξοικονομήσεις σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, δημόσιο.
 
Μένει όμως να φανεί αν πείστηκαν έτσι οι δανειστές ή θα πιέσουν για ακόμα περισσότερα. Σύμφωνα με πηγες, στο «πακέτο μέτρων» που προσφέρει στην Τρόικα η κυβέρνηση για να επιστρέψει στην Αθήνα, έχουν προστεθεί τα εξής μέτρα:
1. Αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό για τις διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων από 6,5% σε έως 13%.
2. «Πάγωμα» των συντάξεων την διετία 2016-2017
3. Αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης για γεννηθέντες από το 1975 και μετά
4. Κατάργηση συντάξεων πριν τα 62 (πλήρης εφαρμογή από το 2019 με τριετή μεταβατική περίοδο)
5. Αυστηροποίηση κριτηρίων για χορήγηση ΕΚΑΣ προκειμένου να εξοικονομηθούν 80 εκατ. ευρώ.
6. Μείωση του εισαγωγικού μισθού για πρωτοδιοριζόμενους στο δημόσιο από 1/1/2015
7. Κατάργηση προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015 στο υπουργείο Οικονομικών και αντικατάσταση από μπόνους αποδοτικότητας
8. Νέα μείωση οδοιπορικών, εκτός έδρας, υπερωριών στο δημόσιο
 
Επιπλέον, αν χρειαστεί, λένε αρμόδιες πηγές, ίσως κάνει ξανά και κάποιες αλλαγές στη νέα ρύθμιση στην εφορία. Δεν θέλει όμως να πέσει κάτω από τον «μαγικό αριθμό» των 100 δόσεων που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, αλλά εξετάζει «διορθώσεις», όπως να τεθούν περιουσιακά κριτήρια και να αποκλειστούν από τις δόσεις όσοι χρωστούν μεν πολλά, αλλά έχουν να πληρώσουν. Την τύχη του μέτρου θα κρίνει η είσπραξη των φόρων του Νοεμβρίου, που ολοκληρώθηκε χθες που ήταν η τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα – και η πρώτη της εφαρμογής των ρυθμίσεων. Αν στις αρχές Δεκεμβρίου φανεί πως η ρύθμιση είχε ως συνέπεια ακόμα μεγαλύτερες απώλειες εσόδων και η «τρύπα» στις εισπράξεις φόρων ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο, τότε η Τρόικα θα επανέλθει ζητώντας κατάργηση της ρύθμισης ή επαναφέροντας ξανά θέμα κατάργησης τα έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!

Το παιδί μου πήρε κακούς βαθμούς. Τι να κάνω για να το βοηθήσω;


Δώστε του να καταλάβει ότι είναι δική του δουλειά
να τα πηγαίνει καλά με το σχολείο
Πολλοί γονείς δίνουν εξαιρετική βαρύτητα στη βαθμολογία, γιατί πιστεύουν ότι έτσι το παιδί τους θα επιβιώσει πιο εύκολα στους δύσκολους καιρούς μας.

Αν η αντίδρασή σας είναι άσχημη μόλις δείτε την καρτέλα με τους κακούς βαθμούς, τότε δεν θα μάθετε ποτέ για ποιους λόγους, το παιδί έφτασε σε αυτό το σημείο.

Τι πρέπει να κάνετε;
Διατηρείτε στενή σχέση με το παιδί.

Στηρίζετέ το με ουσιαστικό τρόπο, χωρίς υπερπροστασία.
Η «συνταγή της επιτυχίας» φαίνεται πως είναι η δημοκρατική και «ζεστή» παρουσία σας στη ζωή του παιδιού, δίπλα του, μα όχι ασφυκτικά πάνω του.
Τα παιδιά τα οποία βελτιώνουν την εικόνα που έχουν τα ίδια για το άτομό τους συνήθως βελτιώνουν και την επίδοσή τους στο σχολείο.

Αφήνετε στον έφηβό σας περιθώριο πρωτοβουλιών, εκπαιδεύετέ τον να λύνει μικροπροβλήματα, να παίρνει αποφάσεις, να κρίνει μόνος του και να διαπιστώνει ότι «μπορεί να κάνει καλά» διάφορα πράγματα, από απλά μερεμέτια μέχρι πρόχειρο μαγείρεμα ή λύση ασκήσεων.
Διερευνήστε αν το παιδί συμμετέχει στην τάξη.
Αν διαπιστώνετε ότι κρατά παθητική στάση στο μάθημα, καλό είναι να αναλογιστείτε το γιατί.
Ανταμείβετε το παιδί σας για τις καλές επιδόσεις του σε οποιοδήποτε τομέα. Να κρατάτε όμως ένα μέτρο. Αν λέτε «μπράβο» επειδή απλώς διεκπεραίωσε κάτι αναγκαίο, τότε θα πιστέψει ότι αν κάποια στιγμή βαρεθεί να κάνει τα απαραίτητα, θα χάσει απλώς το «μπράβο».

Φροντίστε ώστε το παιδί να καλλιεργήσει τα δικά του κίνητρα και τους δικούς του στοχους στη ζωή. Έχει διαφορά το να λύνει ένα πρόβλημα για να ευχαριστήσει εσάς από το να λύνει ένα πρόβλημα επειδή χαίρεται να λέει «το βρήκα»!
Δώστε του να καταλάβει ότι είναι δική του δουλειά να τα πηγαίνει καλά με το σχολείο και ότι αυτό είναι κάτι που το οφείλει στον εαυτό του ανεξάρτητα από το αν του λέει «μπράβο» ο καθηγητής ή εσείς.

Δείχνετε στο παιδί σας έμπρακτα ότι το αγαπάτε ακόμη και όταν οι βαθμοί του είναι κατώτεροι των προσδοκιών του ή των δικών σας. Η αγάπη των γονιών ή των φίλων δεν πρέπει να συνδέεται με την «επίδοση» σε οποιονδήποτε τομέα.
Διαβάζετε και εσείς οι ίδιοι, όσο πιο συχνά μπορείτε.
Αν αδυνατείτε να το κάνετε, τουλάχιστον δείχνετε στο παιδί ότι η ανώτερη παιδεία συνοδεύεται κατά κανόνα από περισσότερες απολαβές στην ενήλικη ζωή.Αλεξάνδρα Καππάτου
Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος
Πηγή
www.akappatou.gr

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ GDPR 2016

Παγώνει η περίφημη αξιολόγηση στο ΕΣΥ λόγω εκλογών (;)

Παγώνει η περίφημη αξιολόγηση στο ΕΣΥ λόγω εκλογών (;)

Και η περίφημη αξιολόγηση φαίνεται ότι μπαίνει προς ώρας στο ντουλάπι, ένεκα των επερχόμενων εκλογών, όπως εκτιμούν άνθρωποι του υγειονομικού κλάδου.
 
'Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι για το θέμα τηρείται σιγή ιχθύος, αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες, είχαν δώσει deadline προκειμένου να κατατεθούν τα φύλλα αξιολόγησης τέλος Νοεμβρίου.
 
Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή, υπάρχει σιωπή για το μείζον θέμα της αξιολόγησης στα νοσοκομεία, γεγονός που, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη, σηματοδοτεί μία περίεργη κατάσταση, η οποία είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές. Το θέμα έχει μπει για τα καλά στον πάγο αναφέρει η κυρία Παγώνη, ένα ζήτημα για το οποίο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ασκήσει τεράστια πίεση.
 
Όμως οι γιατροί από την πρώτη στιγμή, είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο άδικο και απαξιωτικό εγχείρημα το οποίο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αποτελεί μία ακόμη αφορμή για απολύσεις και δυσμενείς μετακινήσεις. Φυσικά οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό έχουν καταθέσει τα σχετικά φύλλα αξιολόγησης στην ΑΔΕΔΥ, γεγονός που σημαίνει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη.
Να σημειωθεί ότι σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία, τα Σωματεία των εργαζομένων έχουν παραλάβει τα φύλλα αξιολόγησης και τα έχουν παραδώσει ήδη στην ΑΔΕΔΥ.
 
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά από άλλα σοβαρά ζητήματα, τα οποία συνδέονται με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος, και όπου μπροστά σε αυτά, η αξιολόγηση μοιάζει με παιχνιδάκι. Είναι δε χαρακτηριστικό, το moto που κυριάρχησε στην 24ωρη απεργία της περασμένης Πέμπτης, στην οποία οι εργαζόμενοι από τον κλάδο της υγείας έστειλαν το μήνυμα: «Ανατροπή και κοινωνική εξέγερση».  Η υποστελέχωση είναι πλέον οριακή, την οποία έχουν παραδεχθεί δημόσια, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προσωπικά ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Βορίδη. Μάλιστα ο κ. Βλασταράκος επεσήμανε στον υπουργό Υγείας, ότι οι ελλείψεις στο ΕΣΥ σήμερα, ανέρχονται σε 15.000, δηλαδή 10.000 νοσηλευτές και 5.000 γιατροί.
 
Από την άλλη πλευρά, η υποχρηματοδότηση του συστήματος είναι σε δραματικά επίπεδα, ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΣΥ για την επόμενη χρονιά είναι μειωμένος κατά 22,9% γεγονός που σηματοδοτεί σοβαρό πρόβλημα περίθαλψης. Δεν είναι μυστικό, ότι σε πολλά νοσοκομεία έχουν εκπνεύσει οι προϋπολογισμοί και υπάρχει ένδεια τεράστια σε βασικά είδη κυρίως αναλώσιμα. Μετά από όλα αυτά, πώς να μην φανεί ένας απλός περίπατος η αξιολόγηση;

Το θρυλικό «Ουζερί Τσιτσάνης» στην κατοχή. Φτωχαδάκια, μαυραγορίτες και αγωνιστές έβρισκαν αγαλλίαση ακούγοντας τα άγνωστα ακόμη τραγούδια του Τσιτσάνη

Βασίλης Τσιτσάνης

Το 1941 ο Τσιτσάνης εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ζωή Σαμαρά, αλλά δυστυχώς οι νιόπαντροι δεν έζησαν ευχάριστα το μήνα του μέλιτος. Ήταν η εποχή της δυσβάσταχτης πείνας και φτώχειας που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους Γερμανούς.
Για να επιβιώσει, ο Τσιτσάνης άνοιξε το 1942 ένα μαγαζί. Σε συνεργασία με τον κουνιάδο του, Ανδρέα, αγόρασε ένα κτίριο στην οδό Παύλου Μελά, στο οποίο έδωσε το όνομα «Ουζερί Τσιτσάνης». Ήταν μικρό και λιτό. Χωρούσε μόλις 10 τραπέζια, τα οποία όμως γέμιζαν κάθε βράδυ που τραγουδούσε ο Τσιτσάνης.
 
Στο μαγαζί του σέρβιρε μόνο τυρί και ψητή σαρδέλα, τα αποθέματα το οποίων ήταν λιγοστά. Δεν μπορούσε φυσικά να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα, που ανήκαν σε πλούσιους συνεργάτες των Γερμανών και στα οποία σύχναζαν μαυραγορίτες και δοσίλογοι. Οι πελάτες αυτών των μαγαζιών έτρωγαν ψητά αρνιά, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες πέθαιναν από την πείνα. Βέβαια και στο μαγαζί του συνθέτη πέρναγαν μαυραγορίτες, αλλά και πατριώτες αντιστασιακοί. Φτωχαδάκια, ματσωμένοι αλλά και ο Ν. Μουσχουντής, ο αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλονίκης που διαδραμάτισε ύποπτο ρόλο στην υπόθεση Πολκ. Ήταν κουμπάρος του Τσιτσάνη και μέγας θαυμαστής της καλής ρεμπέτικης μουσικής. Οι Γερμανοί, ίσως επειδή δεν ήταν συνηθισμένοι στην ελληνική μουσική, δεν επισκέπτονταν το κέντρο του.

 Περνούσαν μόνο για λίγα λεπτά, να σιγουρευτούν ότι όλα κυλούσαν ήρεμα, να πιουν μια κερασμένη μπύρα και μετά έφευγαν. Άλλωστε, στη Θεσσαλονίκη η αποστολή τους ήταν να εξοντώσουν τους Έλληνες εβραϊκής καταγωγής, ανάμεσα τους και κάποιους φίλους ή γνωστούς του Τσιτσάνη.
 
tsitsanisΜέσα σε αυτό το μαγαζί, ακούστηκαν για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Τσιτσάνη, εμπνευσμένα από τις αγωνίες και τη δύσκολη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Ορισμένα από αυτά ήταν το «Μπαχτσέ Τσιφλίκι», το «Βάρκα Γιαλό», το «Λιτανεία του Μάγκα».
Τα έσοδα απ’ το μαγαζί ήταν λίγα, γι’ αυτό ο Τσιτσάνης αναγκαζόταν να τραγουδά και σε μεγαλύτερα κέντρα, που του προσέφεραν καλύτερη αμοιβή. Τις μεγάλες γιορτές, όπως την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα και τις απόκριες, ο Τσιτσάνης τις περνούσε μακριά απ’ το δικό του ουζερί.
 
Οι περιοδείες του Τσιτσάνη
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, πριν από την εισβολή των Γερμανών και την κατοχή, ο συνθέτης επισκέφθηκε με το μπουζούκι του νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονταν τραυματίες του πολέμου και τους έκανε «καντάδες». Ο συγγραφέας Τάσος Κουτσοθανάσης διηγήθηκε στη «Μηχανή του Χρόνου», ότι όταν ο Τσιτσάνης τραγουδούσε το «Φαντάρος», ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός των πληγωμένων στρατιωτών, που σηκώνονταν απ’ τα κρεβάτια να χορέψουν. Δεν ησύχαζαν, μέχρι που έμπαινε στο δωμάτιο ο αξιωματικός και τους διέταζε να επιστρέψουν στην κλίνη τους.
 
OYZERI-TSITSANHS-2Κατά την κατοχή ο Τσιτσάνης εμπνεύσθηκε τα κομμάτια που ηχογράφησε το 1946, αμέσως μετά το τέλος του πολέμου. Αλλά πριν ακόμα ηχογραφηθούν, τα τραγούδια είχαν κάνει το γύρω της χώρας και ακούγονταν παντού. Η μουσική του Τσιτσάνη μεταδίδονταν σαν ίωση. Δεν τη σταμάταγε τίποτα. Όσοι είχαν την τύχη να τον ακούσουν στη Θεσσαλονίκη, μετέφεραν τους στίχους και τη μουσική του σε πολλές περιοχές της χώρας. Όταν πια κυκλοφόρησαν το 1946, έφθασαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 
Διαβάστε την ιστορία του μαγαζιού του Τσιτσάνη και της εποχής στο βιβλίο «Ουζερί Τσιτσάνης» του Γ. Σκαμπαρδώνη.
 

ΑΜΦΙΣΣΑ... Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας για απόπειρα κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Συνελήφθη, σήμερα ( 30 -11-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ένας 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα χθες το βράδυ, ο 32χρονος διέρρηξε σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων από το εσωτερικό του οχήματος, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 32χρονο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας.

Σε ποια οικογένεια με βαρύ όνομα ανήκει αυτό το πλούσιο σπίτι του 19ου αιώνα, στην Αθήνα των 130 χιλιάδων κατοίκων;

Dragoumis Home 1890

Ο φωτογράφος που πάτησε το κλικ είναι ο Παύλος Μελάς και απαθανατίζει μέλη της οικογένειας του Στέφανου Δραγούμη στο εσωτερικό του σπιτιού τους, γύρω στο 1890.

 Έτσι καταγράφει και μια απτή εικόνα αθηναϊκού αστικού σπιτιού της εποχής. Ο καλλωπισμός του φαντάζει μάλλον βαρύς και παραφορτωμένος για τα σημερινά μέτρα.
Όχι όμως και για την εποχή του.

 Ο πληθυσμός της Αθήνας, που αριθμούσε γύρω στις 130.000 κατοίκους, ήταν ανομοιογενής. Αποτελείτο από λίγους γηγενείς Αθηναίους, τους «γκάγκαρους» όπως τους έλεγαν. Υπήρχαν οι βετεράνοι πολεμιστές του Αγώνα και εύρωστα στοιχεία του Ελληνισμού και της Διασποράς, όπως η οικογένεια Μιχαήλ Μελά.

 Υπήρχαν και ανομοιογενείς ομάδες απ΄ όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και τις οθωμανοκρατούμενες περιοχές, όπως η οικογένεια Δραγούμη, που καταγόταν από το Βογατσικί. Αυτός ο ετερογενής πληθυσμός συνέβαλε σταδιακά μετά την Επανάσταση στην εξέλιξη και ανάδειξη της πόλης των Αθηνών, σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας που ανέλαβε την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πληθυσμιακό αυτό αμάγαλμα, τα εύπορα στρώματα υιοθετούσαν πρόθυμα τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ τα αδύναμα οικονομικά παρέμεναν προσκολλημένα σε ανατολίζουσες συνήθειες.
[7 Ημέρες, εφημερίδα Καθημερινή, 22-08-2014]
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι ήταν οι Γκάγκαροι Αθηναίοι; Tι σήμαινε η ονομασία και πώς βγήκε η φράση;

mixanitouxronou.gr/

Ζητούν από Παναγιωτόπουλο να τεθεί σε αργία ο Πρόεδρος της Τ.Κ. στα Καστέλλια


Την κίνηση της σχετικής διαδικασίας υπογράφει ο Τοπικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μακρής (Πολίτες στο Προσκήνιο) και το αιτιολογικό της βασίζεται στη μη λειτουργία κατ' ουσίαν της Τοπικής Κοινότητας, όπως ορίζεται από το Άρθρο 88 του Ν. 3852/2010.
 
Ο Παν. Μακρής ζητά τη θέση σε αργία του Προέδρου της Τ.Κ. Καστελλίων, κ. Κουτρούμπα (Λαϊκή Συσπείρωση), καθώς δε συγκαλείται σε συνεδρίαση το τοπικό συμβούλιο του χωριού, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ τονίζει ότι προτίθεται, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης από πλεράς Δημάρχου Δελφών, να καταγγείλει το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση υπολειτουργίας τοπικού συμβουλίου στον Δήμο Δελφών, που, μαζί με αρκετές σε άλλες κοινότητες, είχαν περιγραφεί πρόσφατα σε σχετικό ρεπορτάζ του Amfissaface. Δείτε εδώ
 
Η επιστολή Μακρή στον Δήμαρχο Δελφών
 
Προς Δήμο Δελφών
κον Δήμαρχο Δελφών
Κοιν. Κα ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ
κων ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΣΠ., ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΔΗΜ.
ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ κου ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΡΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Άρθρο 88 του Ν. 3852/2010.
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΧΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. (2 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ).
ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ Η κα ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ (η οποία τέθηκε και υπ’ όψιν σας) ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ (19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΜΟΥ.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.
ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ζ. ΜΑΚΡΗΣ
 
Τι ορίζει το Άρθρο 88 του Ν. 3852/2010
Άρθρο 88
Σύγκληση του συμβουλίου τοπικής και δημοτικής κοινότητας
1. Το συμβούλιο της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του υποχρεωτικά τουλάχιστον μία (1) φορά το μήνα, καθώς και όταν το απαιτούν οι υποθέσεις της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας.
2. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση ή ηλεκτρονικά, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση δημοσιεύεται στο γραφείο της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.
3. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται για ποιο λόγο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.
4. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει, με γραπτή αίτηση, το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των κατοίκων της τοπικής κοινότητας. Στην αίτηση αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση του αμέσως επόμενου πλειοψηφήσαντος συμβούλου.
5. Αν ο πρόεδρος της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας παραλείπει αδικαιολόγητα επί δύο (2) συνεχείς μήνες ή δύο (2) συνεχείς φορές κατά τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων να συγκαλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα κατά την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 234 του παρόντος.
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι το τριμελές Τοπικό Συμβούλιο των Καστελλίων είχε προκύψει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όπως ορίζει ο "Καλλικράτης" για τις κοινότητες που έχουν τριμελή συμβούλια, και αποτελείται από τους:
Σπ. Κουτρούμπα, Πρόεδρο (Λαϊκή Συσπείρωση, 138 ψήφοι)
Δημ. Χουλιάρα (Ενωτική Πορεία-Ταγκαλής, 106 ψήφοι)
Παν. Μακρή (Πολίτες στο Προσκήνιο, 76 ψήφοι)
 
 

ΔΕΛΦΟΙ 1940




Άλλη μία φωτογραφία που βρήκαμε στα Συλλεκτικά.
Είναι από τους Δελφούς το 1940 και αν κάποιος γνωρίσει το σημείο να μας στείλει μερικά στοιχεία

Νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων - Καταργείται η προσωπική διαφορά - Ποιοι χάνουν και πόσα

Νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων - Καταργείται η προσωπική διαφορά - Ποιοι χάνουν και πόσα

- Συμφωνία με την Τρόικα για "ψαλίδι" στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
 - Πώς θα διαμορφωθούν οι αποδοχές των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο που θα είναι βάσει του ιδωτικού τομέα
 - Πόση είναι η προσωπική διαφορά για κάθε φορέα - Αναλυτικός πίνακας
 - Μειώνονται τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών - επιδομάτων για αποζημιώσεις, συμμετοχή σε συμβούλια, εκτός έδρας, οδοιποτικά και υπερωρίες
Νέες μειώσεις έρχονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθεί, το -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Τρόικας- "δημοσιονομικό κενό", σε συνέχεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων.
Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο 2015, μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα, τα ανώτατα όρια του ενιαίου μισθολογίου και να καθιερωθεί νέο κλιμάκιο, με αμοιβές ιδιωτικού τομέα, αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καταβάλλονται ετησίως περίπου 200 εκ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους.
Πόση είναι η προσωπική διαφορά σε κάθε φορέα
Υπ. Οικονομικών, Κεντρική Υπηρεσία 691
Ελεγκτικό Συνέδριο 636
Υπ. Ανάπτυξης 619
Ελληνική Στατιστική Αρχή 363
Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 155
Σωφρονιστικές Υπηρεσίες 132
Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) 129
Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 117
Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες 113
Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 107
Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών 107
Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας 97
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων 81
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων 80
 Συμφωνήθηκε, επίσης, να μειωθούν τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών - επιδομάτων, για αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, για εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες και οι αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που παρά τις γενικές μειώσεις, με αποφάσεις των διοικήσεων τους διατήρησαν τις αμοιβές τους εκτός των ορίων του ενιαίου μισθολογίου.
Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί ολοκληρωμένα από τον Ιανουάριο του 2016 και μόνο για τους νεοεισερχομένους από 1/1/2015 και για όλους τους υπαλλήλους 1/1/2016, προκειμένου για τους τελευταίους να συνδεθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για τους νεοεισερχομένους -ο μισθός των οποίων πέφτει από 780 σε 684 ευρώ- που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους (πχ. καθηγητές, γιατροί) η μείωση να καλυφθεί από την καταβολή επιδόματος στέγασης.
Αναλυτικά οι μισθοί για τους νεοεισερχομένους:
 - Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 684 ευρώ από 780 ευρώ
 - Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 752 ευρώ από 858 ευρώ
 - Τεχνολογικής εκπαίδευσης: 889 ευρώ από 1.037 ευρώ
 - Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: 957 ευρώ από 1.092 ευρώ
ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Φωτο-χαλάρωση..










Πώς θα αποκρύψετε ότι διαβάσατε τα μηνύματα που σας έστειλαν στο Facebook

Ίσως είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο Facebook. Το αποδεικτικό ότι διαβάσατε ένα μήνυμα πάει αμέσως στον αποστολέα και τότε, δε μπορείτε να κρυφτείτε με τίποτα. Δεν είστε μόνοι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ: ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.



Στο πλαίσιο των δράσεών της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδος πραγματοποίησε επίσκεψη και συναντήθηκε με τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα. 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
595 γυναίκες καθαρίστριες, εργαζόμενες για πάρα πολλά χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας  από 18 Σεπτεμβρίου 2013 βρίσκονται αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας και από το Μάιο του 2014,  ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΕΣ .
 Όλες ΓΥΝΑΙΚΕΣ , οι περισσότερες  πάνω από 50 χρόνων, και πολύ κοντά στη σύνταξη την οποία ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ. Μαζί τους οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες αλλά και το 27% των συμπολιτών μας. Χώρια η απλήρωτη εργασία και η εργαζόμενοι των 100-300 Ε το μήνα. Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, μέσα στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ορατά.
 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .
ΧΩΡΙΣ  ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
 ΧΩΡΙΣ  ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
Την ίδια ώρα οι εργολάβοι της καθαριότητας εισπράττουν πολλαπλάσια
Εδώ και  μήνες αυτές οι γυναίκες κρατάνε  στο Σύνταγμα τη φλόγα της ανατροπής αναμμένη.  Με καθημερινές κινητοποιήσεις, με συμπαράσταση σε όσους κλάδους και σε όσους πολίτες η απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης  εφαρμόζεται, βρίσκονται παρούσες. Με κέντρο του αγώνα  το πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών,  κάνουν ένα τιτάνιο αγώνα που αντιμετωπίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση με βία και καταστολή .
·   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ·   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ·   ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ. 
Την ίδια ώρα 500 βήματα πιο πάνω 100δες Σύριοι θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων, διαμαρτύρονται για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης . Μαζί τους μικρά παιδιά γέροι γυναίκες ασθενής.
 Ας τους δώσει η κυβέρνηση τουλάχιστον το δικαίωμα μετακίνησης  σε ευρωπαϊκές χώρες.  Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι πόροι της Ελλάδας πάνε στην καταστολή, δηλαδή στους φράχτες του Έβρου και τη Frontex, στις παράνομες επαναπροωθήσεις, στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία ουσιαστική πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη σίτιση και τη στέγαση των ανθρώπων που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα,.
Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες όμως αναλαμβάνουν και τον ρόλο της προστασίας των προσφύγων. 100δες σάντουιτς και ότι άλλο μπορούν, φτιάχνουν και μοιράζουν στο πολιορκημένο Σύνταγμα. Αυτές τις γυναίκες που πρόσφατα γνωρίσαμε στην Ιτέα  μέσα από την πρωτοπόρα δράση της κινηματογραφικής λέσχης ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.










 petrosdiver.blogspot

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΖ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ)








Προς  
την  Κοινότητα Γαλαξιδίου                                        -                                                                                        -  Συλλόγους και Σωματεία Γαλαξιδίου
                                                                                                                                       Γαλαξίδι 24 Νοεμβρίου  2014


Αγαπητοί συμπατριώτες , 

Σε συνέχεια  ενημερωτικού μου σχετικά με την ΕΕΛ  Γαλαξιδίου και την όλη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου από την εθνική βάση δεδομένων για τις ΕΕΛ όλης της χώρας , σας είχα υποσχεθεί να σας γνωρίσω , μετά από έρευνα , του τι γίνεται με την όλη διαδικασία έρευνας της ποιότητας του θαλασσινού νερού των πλαζ  Γαλαξιδίου και όχι μόνο .
Το ΥΠΕΚΑ  ( Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  ) προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών των χαρακτηρισμένων πλαζ όλης της χώρας 

Οι Έλληνες αγαπούν τις off shore...έξω πάμε καλά...!!




Πάνω από 23.000 off shore εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια σύμφωνα με «Τα Νέα».
Ειδηκότερα εντοπίστηκαν υπεράκτιες που έχουν την έδρα τους σε κράτη τα οποία δεν συνεργάζονταν μέχρι το 2012 σε φορολογικά θέματα με τις ελληνικές Αρχές. Πρόκειται για 46 φορολογικούς παραδείσους, στους 20 από τους οποίους δεν βρέθηκαν off shore που να έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Η Πτώση πετρελαίου 30% στοιχίζει στη Ρωσία 100 δισεκατομμ​ύρια δολάρια ετησίως...και μεις νομίζαμε ότι η Δύση μας αγαπάει...


Aμετάβλητη αφήνει ο ΟΠΕΚ την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στα 30.000.000 βαρέλια, μια απόφαση που είχε προεξοφλήσει η αγορά πριν από τη σύνοδο των υπουργών Πετρελαίου των 12 χωρών-μελών του οργανισμού. Μετά τις ανακοινώσεις κατέγραφε απώλειες. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχανε 2,24 δολάρια ή 3% στα 71,46 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ το μπρεντ Ιανουαρίου έκανε «βουτιά» 3,3% στα 75,18 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Τι σημαίνει το Κοσσυφοπέδιο για τους Σέρβους


Ο Κροάτης Τίτο δε φαινόταν να έχει ιδιαίτερες δυσκολίες με τις εθνότητες και με την εθνική καθαρότητα. Τέσσερα χρόνια πριν από την επίσημη αναγνώριση της ύπαρξης «μακεδονικού έθνους» με κρατική οντότητα και πρωτεύουσα τα Σκόπια (1945), είχε αναγνωρίσει και την ύπαρξη «μουσουλμανικής εθνότητας» στη Βοσνία. Μόνο που τότε κανένας δεν είχε πρόβλημα. Ήταν στα 1941, όταν η Βοσνία δόθηκε στην «ανεξάρτητη» Κροατία ως αντιπαροχή για την αφαίρεση της Δαλματίας, που πήραν οι Ιταλοί. 

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας στη Λαμία: "Οριοθετούμε τις μεταλλευτικές δραστηριότητες και στη Φωκίδα"


Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέπτυξε σήμερα στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του εναρκτήριου λακτίσματος του κόμματος των περιφερειακών συνδιασκέψεων ανά την επικράτεια.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ





Στην ενδεκαμελή Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, της οποίας προϊσταται ο Πρωθυπουργός, τοποθετήθηκε η Βουλευτής Φωκίδας, Ασπασία Μανδρέκα.
          

Ο Xαιρετισμός του υπεύθυνου του τομέα Επικοινωνίας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ που απεύθυνε στην σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ


Λαμία , 29 Νοεμβρίου  2014
                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Στερεάς Ελλάδας πήρε μέλος στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 29 Νοέμβρη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας. Με  κεντρικό εισήγηση τον  Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα.

«Εκλογές τώρα» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία

 
 
 
«Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες. Για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση. Για να εκλεγεί Πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματικά τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Λαμία.

Κάλεσμα Δημάρχου Δελφών για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία


Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Φωκίδας ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος


Αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση του Νοσοκομείου μας και γενικά των Υποδομών Υγείας του τόπου μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο!

Υποστελέχωση, εσφαλμένο οργανόγραμμα που εδώ και χρόνια δεν βελτιώνεται, αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες στις προσλήψεις ακόμη και του μη μόνιμου προσωπικού κλπ. έχουν οδηγήσει σε μια εικόνα πλήρους απαξίωσης, με το Νοσοκομείο της Άμφισσας σήμερα να λειτουργεί σχεδόν μόνο ως διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο Δήμος μας εξάντλησε κάθε μέσο ήπιας πολιτικής παρέμβασης. Στείλαμε πολλά έγγραφα, συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τους γιατρούς και το σύλλογο εργαζομένων, οργανώσαμε ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον αναπληρωτή Υπουργό και όλους τους απαραίτητους θεσμικούς εκπροσώπους, επανήλθαμε ζητώντας νέα συνάντηση όπως είχε συμφωνηθεί χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα, παρακαλέσαμε τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή…

Παρ’ όλα αυτά το Νοσοκομείο μας σήμερα καταρρέει! Η παθολογική κλινική, η καρδιά κάθε Νοσοκομείου, λόγω μιας σειράς σφαλμάτων που ξεκινάνε από το εγκληματικά δομημένο οργανόγραμμα και την αδιαφορία των υπευθύνων στις εκκλήσεις για την τροποποίησή του, έχει σήμερα φτάσει στο σημείο μηδέν... Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, αλλά πολλά ακόμη και ζωτικά.

Την ίδια δραματική κατάσταση βιώνουν και τα Κέντρα Υγείας μας και τα περιφερειακά Ιατρεία στις Κοινότητές μας. Εγκατάλειψη και απελπισία.

Ως εδώ και μη παρέκει! Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν λουκέτο στις σημαντικότερες υποδομές για τον κόσμο μας!

Απαιτούμε το στοιχειώδες για κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Να μπορούμε να φροντίζουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας και τους γονείς μας και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω της κρατικής αδιαφορίας!

Καλούμε όλη την κοινωνία μας σε αγωνιστική ετοιμότητα!

Ζητάμε άμεσα τη συνδρομή όλων των τοπικών φορέων και τη συνεργασία του Δήμου Δωρίδας στην οργάνωση Παμφωκικού Συλλαλητηρίου για να διαδηλώσουμε την οργή και την απελπισία μας και να βροντοφωνάξουμε την απαίτησή μας για άμεσες επιτέλους λύσεις!

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί μέχρι να δούμε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα!

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την Ιστορία και το μέλλον του τόπου μας!

amfissaPress

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡ.


Κ. Περιστέρη: Ενα δοκάρι κατέστρεψε το πρόσωπο της μιας Καρυάτιδας στην Αμφίπολη


Ενα δοκάρι, πιθανότατα από το επιστύλιο που βρίσκεται πίσω απο τις Καρυάτιδες, στο ταφικό μνημείο του Καστά στην Αμφίπολη, κατέστρεψε το πρόσωπο της δεξιάς Καρυάτιδας, ανέφερε, μεταξύ αλλων, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κ. Περιστέρη, κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

«Τον 3ο μ.Χ. αιώνα έγινε η καταστροφή του περιβόλου του Τύμβου Καστά από τους Ρωμαίους», τόνισε η κ. Περιστέρη.

«Βρέθηκαν ίχνη ακόμη και από έναν αρχαίο γερανό, με τον οποίον αφαιρέθηκαν κομμάτια του περιβόλου για διάφορες άλλες εργασίες, οδοποιίας κ.λπ» πρόθεσε, επισημαίνοντας ότι το τμήμα του περιβόλου που μένει ανέπαφο και έχει βρεθεί είναι περίπου 80 μέτρα, από τα 497 της συνολικής περιμέτρου.

Ακόμη κ. Περιστέρη εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο Λέων της Αμφίπολης βρισκόταν στην κορυφή του Τύμβου.

Στο χώρο του Λέοντα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, έχουμε κομμάτια που ανήκαν στην αρχική μορφή της βάσης του, τα οποία είναι όμοια με τους δόμους του περιβόλου.
«Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα του νεκρού»
Η κα Περιστέρη ολοκλήρωσε την παρουσίασή της αναφέροντας: ότι «δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος ή ποια είναι ο νεκρός».

«Όταν ο σκελετός βρίσκεται σε τέτοιες συνθήκες παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μαζί με τα χώματα, ώστε ο ανθρωπολόγος να μπορέσει να κάνει την έρευνα», τόνισε.

Τη συζήτηση συντονίζουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, και ο αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπουλίδης.


"K"

Ποια λαχανικά και όσπρια είναι υπερτροφές



Τα λαχανικά και τα όσπρια είναι οι παρεξηγημένες τροφές που συνήθως σνομπάρονται από τους μικρότερους ως βαρετές και άνοστες, πράγμα που βεβαίως καθόλου δεν ισχύει. Γιατί, αφενός όλα έχουν την νοστιμιά τους και αφετέρου υπάρχουν άπειροι μαγειρικοί συνδυασμοί (παραδείγματα αρκετά και στο pandespani) που αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες πρώτες ύλες με περισσότερη φαντασία, δημιουργώντας πολλές νόστιμες και ενδιαφέρουσες γεύσεις ώστε να αισθάνεσαι πως ανακαλύπτεις ένα καινούργιο πιάτο.

GRENOBLE : Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις




 
Την αντικατάσταση των διαφημιστικών πινακίδων με δέντρα ανακοίνωσε ο Δήμος της Γκρενόμπλ

Ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης, Γκρενόμπλ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει όλων των ειδών τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες από τους δημόσιους χώρους, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο, οπότε και θα αποσύρει και τις 364 πινακίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, μεταξύ των οποίων και 64 μεγάλου μεγέθους billboards.