Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

10χρονο κορίτσι ζωσμένο με εκρηκτικά σκότωσε 19 ανθρώπους στην Νιγηρία .Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν όταν το παιδί βρισκόταν στην κατάμεστη υπαίθρια αγορά!!







Τουλάχιστον 19 άνθρωποι που αναφέρονται ως νεκροί και αρκετοί ακόμη τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σημερινού πρωτοφανούς σκληρότητας χτυπήματος στην Νιγηρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος είναι ένα 10χρονο κορίτσι το οποίο ανατίναξε εαυτόν σε μια πολυσύχναστη αγορά της πόλης Μαϊντουγκούρι, στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Μερικές ώρες αργότερα σημειώθηκε μια ακόμη έκρηξη στην περιοχή Potiskum της Νιγηρίας όταν ένα παγιδευμένο όχημα ανατινάχθηκε σκοτώνοντας δύο ακόμη ανθρώπους.

Το συγκλονιστικό περιστατικό με την δεκάχρονη βομβιστή αυτοκτονίας υποδεικνύει πως πίσω από το τυφλό χτύπημα βρίσκεται η Μπόκο Χαράμ αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κόσμου που μεταδίδουν τα ξένα μέσα το κορίτσι δεν έδειχνε ύποπτο και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γνωρίζει το μακάβριο φορτίο που έφερε στο σώμα της.

Οι πρώτες ενδείξεις της έρευνας δείχνουν πως τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν πιθανότατα με τηλεχειριστήριο την ώρα που άνδρες από την ασφάλεια στην είσοδο της αγοράς πραγματοποιούσαν σωματικό έλεγχο στο κορίτσι.


 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: