Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015. ΜΕ ΑΠΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΑ ΛΟΓΙΑ…

ΜΕ ΑΠΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΑ ΛΟΓΙΑ…
Θα έρθουν (ίσως ήρθαν κιόλας) φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και άνθρωποι με «κύρος» κι«επιρροή» για να σου πουν τι να ψηφίσεις. Θα σου υπενθυμίσουν «υποχρεώσεις»,«χάρες» και θα σου απαριθμήσουν τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Άκουσέ τους και σκέψου.
Αν είσαι συνταξιούχος, η σύνταξή σου έχει μειωθεί στο μισό.
Αν είσαι εργαζόμενος, ο μισθός σου έχει μειωθεί στο μισό.
Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ο τζίρος σου έχει μειωθεί στο 1/3 ή περισσότερο γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να έρθει στην επιχείρησή σου.
Αν είσαι αγρότης θυμήσου ποιο ήταν το εισόδημά σου και που έχει φτάσει. Θυμήσου τι φόρους πλήρωνες και τι πληρώνεις. Θυμήσου ποιό ήταν το αφορολόγητο όριο, που τώρα έχει καταργηθεί.
Αν έχεις δικό σου σπίτι, σε έχουν καταντήσει ενοικιαστή μέσα στην ίδια σου την ιδιοκτησία.
Αν έχεις καταθέσεις στην τράπεζα, τις βλέπεις να μειώνονται διαρκώς για να καλύπτεις τα έξοδα της καθημερινότητας.
Αν έχεις παιδιά, τα βλέπεις να γυρίζουν άνεργα ή να δουλεύουν περιστασιακά, χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Για το μέλλον τους δεν μπορούν να σχεδιάσουν τίποτα.
Αν δεν μπόρεσες να πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές, έχεις μείνει χωρίς κοινωνική ασφάλιση ακόμα κι αν πλήρωνες συνέχεια για πολλά χρόνια.
Αν έχεις πάρει δάνειο από τράπεζα και δυσκολεύεσαι να πληρώνεις τις δόσεις, θα σου βγάλουν σε πλειστηριασμό ακόμα και την πρώτη κατοικία σου. Το δάνειο το πήρες όταν τα οικονομικά σου ήταν δυο και τρεις φορές καλύτερα και κανένας δεν σε προειδοποίησε για το τι επρόκειτο να συμβεί.
Αν αρρωστήσεις, θα πας σε ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί, χωρίς προσωπικό και χωρίς φάρμακα.
Αν έχεις Α.Φ.Μ. ξέρεις ότι οι φόροι που πληρώνεις έχουν αυξηθεί τραγικά και συνεχίζουν να αυξάνονται. Ξέρεις ότι ζεις και δουλεύεις (αν δεν είσαι άνεργος)μόνο για να πληρώνεις. Αν μπορείς να τα πληρώνεις όλα.
Αν έχεις μνήμη θα θυμάσαι ότι ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου αυτός που γύριζε στον κόσμο κι έλεγε ψέματα ότι η Ελλάδα ήταν ένας Τιτανικός που βούλιαζε. Έπειτα έβαλε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το μνημόνιο δίνοντας στη δημοσιότητα μαγειρεμένα, ψεύτικα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.Είναι αυτός που υποθήκευσε το μέλλον της πατρίδας μας, του λαού της και των παιδιών της σε ξένα συμφέροντα.
Αν θυμάσαι, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ακολούθησε με ενθουσιασμό αυτή την πορεία. Αυτή υλοποίησε το μνημόνιο εφαρμόζοντας τους απαραίτητους νόμους και κατάντησε την Ελλάδα στο σημερινό χάλι.
Αν φροντίζεις να ενημερώνεσαι έστω και λίγο, θα ξέρεις ότι η σημερινή κυβέρνηση υπόσχεται μόνο επιδείνωση της σημερινής κατάστασης.
Αν σου πουν ότι δεν γινόταν αλλοιώς, σου λένε ψέματα.
Ρώτησε τον εαυτό σου αν τα πράγματα είναι έτσι ή όχι και μην ανησυχείς: οποιαδήποτε χάρη κι εξυπηρέτηση σου είχαν κάνει γνωστοί και φίλοι που έχουν «κύρος» και η γνώμη τους «μετράει», τους την έχεις ξεπληρώσει με το παραπάνω, με την μείωση του εισοδήματός σου, τον εξανεμισμό των καταθέσεών σου, τη φτωχοποίησή σου και με την θυσία του μέλλοντος των παιδιών σου.
Αν είσαι πλούσιος, τραπεζίτης, ή μέλος κάποιου τραστ, αν κατέχεις μια υψηλόβαθμη ιδιωτική ή δημόσια θέση που σου επιτρέπει να «ελίσσεσαι» μέσα στον κόσμο του πλούτου, τα παραπάνω δεν σε αφορούν.
Αν δεν είσαι κάτι από τα παραπάνω, σε αφορούν άμεσα. Είναι καιρός, ίσως για πρώτη φορά, να ψηφίσεις για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου κι όχι γι άλλους.
 
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: