Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Με 7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ


Κενό στρατηγικής της ΝΔ διαπιστώνει η πρώτη ουσιαστικά δημοσκόπηση μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στην μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs που πραγματοποιήθηκε την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας και ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 από την ΝΔ.

Η απόσταση μεταξύ των 2 κομμάτων αυξάνεται μάλιστα κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση μας, γεγονός που σημαίνει ότι η τακτική της κινδυνολογίας δεν αποδίδει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από άλλα ερωτήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έρευνας που παρουσιάζουμε αναλυτικά στην συνέχεια.

Από τα άλλα κόμματα το Ποτάμι σημειώνει πτώση ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει αμφίπλευρες διαρροές και βρίσκεται στο όριο του 3% πριν ακόμη την εμφάνιση του κόμματος του Γ. Παπανδρέου.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και τους αναποφάσιστους το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 35,5% και η κοινοβουλευτική του δύναμη στις 149 έδρες.

Η Χρυσή Αυγή(5,7%) επανέρχεται στην τρίτη θέση μετά την υποχώρηση που σημειώνει το Ποτάμι, το οποίο χάνει ελαφρώς το προβάδισμα και από το ΚΚΕ.

Η δημοσκοπική πτώση του κόμματος του κ. Θεοδωράκη πιθανότατα οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι ότι τα φώτα της δημοσιότητας, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν στραφεί επάνω του λόγω της συμφωνίας με Μεταρρυθμιστές-Λυκούδη, στρέφονται τώρα προς το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου.

Την εκλογική απήχηση του τελευταίου θα μετρήσουμε στις επόμενες δημοσκοπήσεις του Tvxs που θα παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα, μέχρι τις εκλογές.

left.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι σιγουρα εκαναν δημοσκοπηση μεσα στην Κουμουνδουρου . Ολες οι αξιωπιστες δινουν μεχρι το ανωτερο 3 % αυτοι βρηκαν 7,5 % . Ολοι εχουν τον καυμενο τον Πανο Καμμενο {ονομα και πραμα} εξω απο την Βουλη αυτοι του δινουν και δυναμη . Αντε να δουμε κι αν λεω αν βγει ο Τσιπρας μπορει να σας διορισει και σε δημοσια θεση !!!