Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ο "καταλληλότερος" τάζει λαγούς με πετραχήλια μήπως και γλυτώσει το "Κραχ" - Γράφει ο Βέργος Πέτρος.




Τίποτα δεν του έχει βγει μέχρι στιγμής του "καταλληλότερου". Τίποτα που να του επιτρέπει να το χρησιμοποιήσει σαν σοβαρό επιχείρημα στην προεκλογική του εκστρατεία. Οπότε προσπαθεί με τα "θα", τις απατηλές υποσχέσεις, τα ψέματα, σπέρνοντας τον φόβο γι' αυτό που έρχεται, να έχει μια διαχειρίσιμη ήττα που θα του επιτρέψει να υπάρχει και να μην χαθεί την επόμενη μέρα. Τελευταίο παράδειγμα αυτά που εξήγγειλε από την Ρόδο.
Και τι δεν είπε και τι δεν υποσχέθηκε.
Περηφανεύτηκε το πως κατάφερε να μας "σώσει", δανειζόμενη η χώρα 350 δις € (ανεβάζοντας το συνολικό της χρέος στα 540 δις €), και τώρα θα πληρώνουμε μικρότερο επιτόκιο.
Δεν τον πειράζει το μη διαχειρίσιμο του επαχθούς χρέους που μας φόρτωσαν χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν τον πειράζει που η εθνική μας κυριαρχία πήγε περίπατο, δεν τον πειράζει που γίναμε προτεκτοράτο, δεν τον πειράζει που θα παραμείνουμε υπό αυστηρή επιτήρηση μέχρι να εξοφληθεί το 75% του χρέους μας τουλάχιστον, μην αυξηθεί το επιτόκιο από το 1,8% που δανειζόμαστε σήμερα τον πείραξε.
Χαρακτήρισε την περίοδο του 2013 και του 2014 ως το τουριστικό θαύμα της Ελλάδος. Δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στην προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων. Έταξε ότι η Ελλάδα θα γίνει η κορωνίδα της σύγχρονης, παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και ότι δεν θα μας λείπει τίποτα. Δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν πρόκειται να καταργηθούν. Δεσμεύτηκε και για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.
Ούτε σκέψη φυσικά να αναφέρει για τα 40 νοσοκομεία και τα 100 Κέντρα Υγείας που έκλεισαν ή  θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν σε ολόκληρη την χώρα που είναι υπογεγραμμένα στο μνημόνιο με τους δανειστές μας.
Ούτε λόγος για το E-MAIL Χαρδούβελη που αναιρεί τα πάντα με τα νέα μέτρα που εισηγούνται, μαζί και το ποσοστό του ΦΠΑ που θα επιβάλουν την δεύτερη μέρα των εκλογών, δηλ. αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό για τις διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων από 6,5% σε έως 13%, εάν εμείς οι πολίτες κάνουμε το σφάλμα του 2012 φυσικά και τους ξαναψηφίσουμε.
Θεωρεί το ξεπούλημα των αεροδρομίων επένδυση. Ότι θα έρθει λέει ο ιδιώτης επενδυτής θα βάλλει τα λεφτά του και θα το ξαναδώσει πολύ καλύτερο πίσω στο ελληνικό δημόσιο μετά από 30-40 χρόνια. Δηλ. ο ιδιώτης δεν θα αποσκοπεί στο κέρδος; Θα βάλει τα λεφτά του για να εκσυγχρονίσει τα αεροδρόμια για να τα δώσει πίσω στο κράτος; Δεν βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως με τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες και τα ΙΧ αεροδρόμια και πόσος κόσμος χάνεται ΣΥΝΕΧΏΣ, λόγω των περικοπών που επιβάλλουν στα πάντα, στο όνομα της κερδοσκοπίας; Είδαμε και τα αποτελέσματα της διαχείρισης από τους Γερμανούς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ ΦΠΑ. 500 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤ. ΧΡΕΟΣ προς το Ελληνικό δημόσιο μας άφησαν.
Μίλησε για ανάκαμψη και σταθεροποίηση της οικονομίας που πέτυχε η κυβέρνησή του. Προφανώς την οικονομία άλλου κράτους έχει στο μυαλό του ο κ. Σαμαράς.
 Γιατί εάν ξεκινήσουμε από τις τράπεζες που υποτίθεται ότι μόλις πέρασαν τα στρες τεστ με επιτυχία και με το που βγαίνει ο υπουργός οικονομικών και κάνει δηλώσεις, ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθεί το ρευστό απ' τα ΑΤΜ και τον κεντρικό μας τραπεζίτη κ. Στουρνάρα να κάνει ρελάνς στον Χαρδούβελη ότι εκλογές σημαίνει φυγή κεφαλαίων, δίνοντας ουσιαστικά το σήμα στα "κοράκια", θεσμικούς επενδυτές τους αποκαλούν, να σηκώσουν τα κέρδη τους. Αποτέλεσμα σε τρεις συνεδριάσεις ο δείκτης να κάνει βουτιά στο -21% και η κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου να χάσει 12,9 δισ. €. Από την άλλη οι τραπεζίτες να αρνούνται να ρίξουν ρευστό στην αγορά, παρά τα 250 δις € που έχουν ήδη ενθυλακώσει, με τον Ντράγκι να τους ετοιμάζει και νέα χρηματοδότηση, θα έχουμε μια πολλή καλή ιδέα της σταθερότητος την οποία επικαλείται ο κ. Σαμαράς.
Ας αφήσει επίσης την κοροϊδία - εμπαιγμό προς τους αγρότες και μην μιλά ο κ. Σαμαράς για το "λειτούργημα" του αγρότη, (πρώτη φορά το ακούω αυτό), γιατί θα του θυμίσω τί έχουν επιφέρει οι πολιτικές τους στον πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής τις τελευταίες 10ετίες.
Όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας, αυτή βρίσκεται μόνο στα όνειρά του.
Με ένα χρέος την περίοδο της κρίσης μη διαχειρίσιμο να έχει σκαρφαλώσει κοντά στο 178% του ΑΕΠ, με 300.000 επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού όσο όσο, με πάνω από 1.500.000 ανέργους και πάνω από 1.000.000 θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί την περίοδο της κρίσης, την αγορά εργασίας να θυμίζει μεσαίωνα, με 700.000 παιδιά να υποσιτίζονται, με 6,3 εκατ. Έλληνες να ζουν στο όριο και κάτω απ' το όριο της φτώχειας, με τις κοινωνικές παροχές στα τάρταρα, με καταχώρηση των εσόδων από ναρκωτικά και από το εμπόριο λευκής σαρκός στον επίσημο κρατικό προϋπολογισμό, με ένα κράτος μπαταχτζή να χρωστά δισ. € προς ιδιώτες και να μην πληρώνει να μειώνει παντού ασύστολα δαπάνες, με τους ιδιώτες να χρωστάνε στο κράτος και σε τράπεζες πάνω από 70 δις €, με εκατομμύρια σε ακάλυπτες επιταγές να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά, με τους δείκτες τις αναγκαστικής μετανάστευσης στα επίπεδα της 10ετίας του 50 και του 60, αυτά δεν συνιστούν ανάκαμψη κάτι άλλο είναι...
Σε εκείνο όμως που ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του ο κ. Σαμαράς, ήταν η απίστευτη υπόσχεσή του, ότι μέσα στο 2015 θα υπάρξει μείωση στον ...ΕΝΦΙΑ.
Υπόσχεται μείωση στο χειρότερο χαράτσι που έχει επιβληθεί στους Έλληνες από την εποχή της τουρκοκρατίας.
Χαράτσι που δεν μπόρεσαν να νομιμοποιήσουν και να μονιμοποιήσουν σαν ΕΕΤΗΔΕ. Χαράτσι που ξαναπροσπάθησαν να επαναφέρουν σαν ΕΕΤΑ χωρίς να το πετύχουν. Χαράτσι που κατάφεραν τελικά να το μονιμοποιήσουν αφού το ενσωμάτωσαν με το φόρο ακίνητης περιουσίας. Ένα αντισυνταγματικό και παράνομο μέτρο μας το παρουσιάζουν τώρα ως νόμιμο και μάλιστα ΘΑ μας κάνουν και έκπτωση (εάν τους το επιτρέψει η τρόικα).
Παρ' ότι κατάφεραν τελικά να μας επιβάλουν αυτό το χαράτσι το πολιτικό κόστος που εισέπραξαν και συνεχίζουν να εισπράττουν είναι και πολύ μεγάλο και δυσανάλογο των εσόδων που ανέμεναν ότι θα εισπράξουν. Για τον λόγο αυτό και γιατί θέλουν να μειώσουν έτη περαιτέρω την χρηματοδότηση των ΟΤΑ, αποφάσισαν να δώσουν τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση με ότι αυτό συνεπάγεται και αυτό θεωρούν ότι θα είναι "μια από τις πιο επαναστατικές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα".
Αυτές και πολλές ακόμη ...επιτυχίες του μας φανέρωσε ο απερχόμενος και πάντα "καταλληλότερος" κ. Σαμαράς και τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι " σε αυτές τις εκλογές δε θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Θα νικήσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία".!!! Γι' αυτό λοιπόν και εσείς μην ξεχάσετε να τον ...ψηφίσετε στις 25 του Γενάρη.
petrosdiver.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: