Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δώδεκα σημεία θα αναπτύξει στους υποψηφίους ο Πρόεδρος την Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κ. Τεντ Γουώρθ






Θα θέσει όλα τα «καυτά» ζητήματα
Δώδεκα σημεία θα αναπτύξει στους υποψηφίους ο Πρόεδρος την Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κ. Τεντ Γουώρθ

Σε δώδεκα σημεία θα εστιάσει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας κ. Τέντ Γουώρθ, στην περίπτωση που τον προσεγγίσει κάποιος από τους υποψηφίους Βουλευτές της Φωκίδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα της πόλης.
Πάντως Πρόεδρος εστιάζει ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση αφού δυστυχώς χωρίς πιστώσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν πολλά θέματα, ακόμα και ζητήματα της καθημερινότητας.

Καθαριότητα – Κλάδεμα δέντρων: Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητα Ιτέας, είναι να διατηρεί την πόλη του καθαρή και όμορφη. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν που ανέλαβε καθήκοντα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό και το κλάδεμα των δέντρων. Μάλιστα έπειτα από δωρεά φίλων του από την Αμερική κατάφερε να προμηθεύσει την Κοινότητα με κάποια κοπτικά μηχανήματα, ενώ οι ίδιοι πρόκειται να δωρίσουν το επόμενο διάστημα ένα ειδικό πριόνι για τα μεγάλα δέντρα. Αναφορικά με τον καθαρισμό ο κ. Γουώρθ θεωρεί πως με τα πεντάμηνα της κοινωφελούς εργασίας θα λυθούν τα χέρια του Δήμου και θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο όπως ο ίδιος τόνισε στην ΩτΦ, πρόκειται για «εποχιακή» λύση αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση κι έτσι οποιοσδήποτε υποψήφιος και αν εκλεγεί βουλευτής θα πρέπει να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή την στελέχωση του Δήμου με προσωπικό.
Κάδοι: Δυστυχώς η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας, είναι μία από τις περιοχές που έχει μεγάλη έλλειψη σε κάδους. Σύμφωνα με τον κ. Τέντ Γουώρθ, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να προμηθευτεί ο Δήμος με καινούριους κάδους, αφού εκτός του ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε διάφορες γειτονιές, αρκετοί έχουν παλιώσει πλέον και έχουν χαλάσει. Επιπλέον λόγω της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει η Ιτέα πληθυσμιακά, έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ανάγκες.
Αδέσποτα: Τα αδέσποτα σκυλιά επίσης είναι ένα τεράστιο θέμα για την Ιτέα.  Εκτός από τρία άτομα που ασχολούνται καθημερινά με αυτά τα ζώα, δεν ασχολείται κανείς άλλος και σίγουρα πρέπει να αυξηθεί ο εθελοντισμός σε αυτόν τον τομέα για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γουώρθ το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σε καλό δρόμο, αφού εκτός του ότι συγκεντρώνονται τα αδέσποτα σε συγκεκριμένο χώρο, έχει σχεδόν βρεθεί λύση και για εκείνα που έχουν λίγο πιο επιθετική συμπεριφορά από τα υπόλοιπα (ο διαχωρισμός θα γίνεται για να μην βλάπτει το ένα το άλλο). Σε κάθε περίπτωση όμως η παραμονή των ζώων σε αυτούς τους χώρους είναι προσωρινή έως ότου βρεθεί οικογένεια να τα υιοθετήσει ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως και το κράτος θα πρέπει να συμβάλλει στην ορθή διαχείριση του ζητήματος.
Επέκταση νεκροταφείου: Το Κοιμητήριο της Ιτέας είναι γεγονός πως πλέον ασφυκτιά. Ήδη έχει βρεθεί θέση η οποία είναι υπό επεξεργασία για την δημιουργία νέου. Όπως είναι φυσικό όμως απαιτείται χρηματοδότηση….
Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο: Ένα άλλο σημαντικό έργο που πρέπει να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι το
 Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο, το οποίο δημιουργείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιτέας και θα στεγαστεί στο παλιό κτίριο της Κοινότητας.
Πλατεία Ιτιάς: Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα κυρίως για τα παιδιά είναι το γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Ιτιάς. Αν και οι μπασκέτες δεν έχουν μεγάλες φθορές το δάπεδο χρειάζεται αντικατάσταση.
Κολυμβητήριο: Ως γνωστόν το κολυμβητήριο της Ιτέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την θέρμανση. Όπως επεσήμανε στην ΩτΦ ο κ. Γουώρθ πρέπει απαραίτητα να γίνει αντικατάσταση του καυστήρα ο οποίος πλέον έχει παλιώσει με αποτέλεσμα να καίει πάρα πολύ και να μην αποδίδει στο βαθμό που θα μπορούσε ένας καινούριος. Σίγουρα τα χρήματα που πρέπει να δαπανηθούν είναι πολλά, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τη σπατάλη που γίνεται σήμερα το μόνο σίγουρο είναι πως συμφέρει.
Κλειστό γήπεδο: Το κλειστό γήπεδο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της πόλης τα τελευταία χρόνια. Πάγια πρόταση του προέδρου κ. Γουώρθ είναι να τοποθετηθεί μία προκάτ αίθουσα ώστε να γλιτώσει το γήπεδο από την υγρασία και τον αέρα. «Έχω απευθυνθεί κατά καιρούς σε κάποιους ανθρώπους για να γίνουν κάποιες εργασίες στο κλειστό από δωρεές. Η απάντηση που παίρνω πάντα είναι αρνητική αφού όλοι θεωρούν πως πρέπει πρώτα από όλα να λυθεί το ζήτημα της στέγης, γιατί οποιαδήποτε άλλη εργασία και αν γίνει θα πάει χαμένη, αφού και υγρασία θα μπει και ο αέρας πάλι θα είναι ανυπόφορος. Η πρότασή μου είναι να μπει προκάτ. Πρόκειται για μία βιώσιμη λύση πιστεύω. Όμως για να προχωρήσει και αυτό το ζήτημα απαιτούνται χρήματα…», τόνισε ο κ. Γουώρθ.
Πόσιμο νερό: «Το βασικότερο αγαθό για μία πόλη είναι φυσικά το νερό αφού στην ουσία η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό. Η Ιτέα έχει την ευλογία να έχει φυσικές πηγές τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινότητας επισημαίνοντας πως πρέπει τόσο να γίνει αντικατάσταση των σωλήνων όσο και να συνδεθούν οι πηγές με το δίκτυο ύδρευσης.
Βιολογικός: Ο κ. Γουώρθ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας, τονίζοντας που χρήζει αναβάθμισης. Σίγουρα πρόκειται για ένα έργο υψηλού κόστους, πρέπει όμως να διευθετηθεί γιατί δεν λειτουργεί σωστά.
Μαρίνα: Η Μαρίνα της Ιτέας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια την περιοχή.  Ο κ. Γουώρθ εμμένει στην άποψή του ότι πρέπει να δοθεί προς εκμετάλλευση σε ντόπιο, ενώ ξεκαθαρίζει πως κατά την άποψή του υπάρχουν άτομα που να κατάγονται ή να κατοικούν στην Ιτέα ή την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας τα οποία μπορούν να την αναλάβουν και να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας της. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζονται κίνητρα.
Λαϊκή Αγορά: Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα της Ιτέας είναι η θέση της Λαϊκής Αγοράς. Με να μονιμοποιηθεί σε συγκεκριμένη θέση, ο κ. Γουώρθ προτείνει να μείνει ως έχει αλλά να μην χρησιμοποιούνται οι πλάγιες οδοί,  οι οποίες ουσιαστικά ενοχλούν τους περιοίκους ενώ παράλληλα θα πρέπει να «τραβηχτεί» πιο πάνω για να μην βρίσκεται μπροστά από επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα κτίρια. 

orafok

Δεν υπάρχουν σχόλια: