Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

Το Λαρνάκι κυριαρχεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.



Τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.
Ξεχωρίζει το θέμα της γνωμοδότησης για την παράταση ισχύος δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Ιτέας από την εταιρέια "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες". Το ίδιο θέμα συζητήθηκε ήδη 29/1 στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας. 

Λογικά το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποδεχθεί την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, όπως έχει κάνει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι και το πρώτο σοβαρό "crash test" της νέας δημοτικής αρχής σε ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου, από το οποίο θα διαφανεί σε μεγάλο βαθμό ποιά είναι η θέση της σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η περιοχή.
Μικρότερης σημασίας, αλλά με έντονο ενδιαφέρον και το προτελευταίο θέμα που έχει να κάνει με το ζήτημα της κυριότητας των βοσκήσιμων γαιών της Δ.Ε. Δεσφίνας. Όπως είναι γνωστό, στην εν λόγω περιοχή υπάρχει ήδη το πρόβλημα της σύγκρουσης δραστηριοτήτων μεταξύ κτηνοτροφίας και ΑΠΕ. Την Δευτέρα όμως συζητέιται κάτι εντελώς διαφορετικό, και αυτό είναι η άμεση εμπλοκή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και ο παραγκονισμός του Δήμου, στην κατανομή των βοσκοτόπων.
Άλλα θέματα που παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού (5), η ψήφιση του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου (17) και η έγκριση πίστωσης για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις (7) κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το μέγεθός της.
Αναλυτικά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου:
ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δελφών,  3) κ.κ. Προέδρους Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Δελφών.
4)Υπαλλήλους Δήμου, εισηγητές θεμάτων
ΚΟΙΝ.: α) Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλ.Κωστοπαναγιώτου, β) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Κων/νο Μίχο, γ) Γεν. Γραμματέα Δήμου
Παρακαλούμε όπως στις 2 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην ισόγεια αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, πλατεία  Ησαϊα, σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα:
1. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για επείγουσες ανάγκες στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών).
2. Κατανομή πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης. (Εισηγητής: κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών).
3. Αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και αντίστοιχη αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής: κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών).
4. Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης οικ. έτους 2014. (Εισηγητής: κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών).
5. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής: κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών).
6. Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου στην Επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών για το έτος 2014. (Εισηγητής: κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών).
7. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Δελφών. (Εισηγητής: κ. Νεκτάριος Μίχος, Αντιδήμαρχος).
8. Διαγραφές τελών ύδρευσης & αποχέτευσης. (Εισηγητής: κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών).
9. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2015 του Δημ. Ιδρύματος "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Ο ΕΥΣΤ. ΜΑΝΑΙΟΣ".(Εισηγητής: κ. Βάσω Περδίκη, δημ. υπάλληλος Δ.Ε. Δεσφίνας).
10. Έγκριση παράτασης προθεσμίας της πράξης με τίτλο "ΑΠΟΚ/ΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" με κωδ. MIS 447983. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών).
11. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εργασιών στο έργο "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΒΡΥΣΗΣ Τ.Κ. ΕΛΑΙΩΝΑ". (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών).
12. Έγκριση 3ου ΑΠΕ & 3ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ" MIS 216753. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών).
13. Μεταβολές σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015 - 2016. (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Τσονάκας, Δημ. Σύμβουλος).
14. Συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος κατά το άρθρο 70 του Ν.3852/2010 (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
15. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή δύο συμβάσεων του προγράμματος "ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ετών 2012 - 2015". (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
16. Διόρθωση κτηματολογικού πίνακα - χωρική μεταβολή επί ακινήτου ιδιοκτησίας κ. Αριστείδη Παπαλάϊου. (Εισάγεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) (Εισηγητής: κ. Aνδρέας Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχος.)
17. Ψήφιση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δήμου Δελφών για το έτος 2015. (Εισηγήτρια κ. Έλλη Ρομβοτσάνου, Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής)
18. Πρόταση εγκατάστασης δωρεάν τουριστικής εφαρμογής μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας URBOTOUR για τουριστικά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος στον Δήμο Δελφών. (Εισηγήτρια κ. Έλλη Ρομβοτσάνου, Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής)
19. Λήψη απόφασης για άσκηση ενδίκων μέσων και ορισμός δικηγόρου βάσει του άρθρου 103 παρ. 4 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ) ο οποίος θα εξετάσει την υπ. αρ. 956/1990 απόφαση του Αρείου Πάγου, που αποφαίνεται επί του ζητήματος της κυριότητας των βοσκήσιμων γαιών της ΔΕ Δεσφίνας, κατά της με αρ. πρωτ. 22172/12.12.2014 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. (Εισηγητής: κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχος).
20. Διατύπωση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών  προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας σχετικά με το θέμα «Απόψεις για την παράταση ισχύος του δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της Χερσαίας Ζώνης  Λιμένα Ιτέας (Σκάλες φόρτωσης) από την «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.». (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

Η  Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΛΑΛΑ - ΤΣΑΚΙΡΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πιο σοβαρο θεμα παλι τελευταιο το εβαλε ο δημαρχος, φυσικα για να μην παραστει κανενας

Ανώνυμος είπε...

Ας σκεφτεί ο Δήμαρχος Δελφων τί σημαίνουν ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ σε Οικονομικό, Πολιτιστικό και Ποιοτικό Επίπεδο Ζωής γιά τους Κατοίκους που εκπροσωπεί. Η περιοχή των ΔΕΛΦΩΝ αποτελλλεί γιά πολλούς από ΕΜΑΣ ένα άκοπο "ΔΙΑΜΑΝΤΙ"(πολύ μικρότερης αξίας). Ας μην το ξεπουλήσεις Κε Δήμαρχε γιά ΚΑΡΒΟΥΝΟ.Ας βρεθεί τρόπος καλύτερης συνύπαρξης με τον Βωξίτη και ας Προχωρήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ Τουριστικής Ανάπτυξης .Ετσι θα αυξηθεί ο πληθυσμός του Νομού και τα έσοδά του, διαφορετικά ό τόπος θα ερημώσει και μια ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΟΝΗ θα καλύψει τον ΟΜΦΑΛΟ της Γης.(Από τα καλύτερα μικροκλίματα γιά να κατοικήσουν άνθρωποι).Κάτοικοι & Φίλοι της Φωκίδας Βοηθήστε να "κόψουμε το ακατέργαστο ΔΙΑΜΑΝΤΙ" που λέγετε ΔΕΛΦΟΙ γιά την Ευημερία των Κατοίκων της και του Ελληνικού Πολιτισμού.(Αυτό το τελευταίο δεν θα το άφηνα να το επηρρεάζουν μεταλλεία).ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (γιά το καλό των κατοίκων) ΔΗΜΑΡΧΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΑΝΟΥΔΟΣ {εκτος τα ψεμματα} ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ : ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ {ΠΟΛΛΑ} ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ . ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ , ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ? ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΩΞΙΤΗ. ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;; ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ! ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ! ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

Σας καταλαβαινω απολυτα κ. Σανουδο κι εσας και τον αλλο υπαλληλο της εταιρειας που μας τα ειπε ολα ροδινα . Καταλαβαινω οτι αν δεν πεισετε τους τοπικους αρχοντες κινδυναυει η θεση σας και οι παχυλοτατοι μισθοι σας . Γι αυτο αλλωστε μαζεψατε και εργαζομενους στο Δημαρχειο για να δειξετε {αν χρειαστει} την δυναμη της εταιρειας σας . Επειδη λοιπον κ. Σανουδο οπως ειπατε κι εσεις αλλωστε ολοι γνωριζομαστε κι αυτο ειναι αληθεια , μηπως μπορειτε να μας πειτε τι διαφορετικο ειπατε στο Δημαρχειο απο αυτα που ειχε πει πριν απο καποια χρονια ο κ. Παποτε ? Εκτος απο τις πρασσινες ψηφιδες και την δενδροφυτευση που μας διξατε με εικονες , οι οποιες οπως πιστευουμε δεν θα γινουν ποτε ? Καλα σας ειπε κατοικος θα φερεται 10μετρα ετοιμα δενδρα ? Και μην βιαστητε να ειρωνευτητε {οπως κανατε εσεις και ο αλλος υπαλληλος } διοτι η εταιρεια επο την μερια της Καμιωτισας στο υψωμα προς την εταιρεια εχει βαλει καποια δενδρα τα οποια εδω και 40 περιπου χρονια ειναι στο ιδιο υψος οπως τα φυτεψαν . Το κακο με την εταιρεια ειναι οτι δεν καταλαβε κατι , ο λαος ξυπνησε και βλεπει χωρις παρωπιδες εκτος απο τους Τοπικους Αρχοντες οι οποιοι σας εξυπηρετουν και δεν κινδυνευεται να χασετε τους παχυλοτατους μισθους σας !!!!!! Οσο για το οτι ελεγχετε την σκονη Ε ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ . Να κανετε μια συγκεντρωση των κατοικων της δυτικης πλευρας της πολης να σας πουν τι μαζευουν , τι αναπνεουν και πως αισθανονται !!!!!