Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Να πας να ψηφίσεις, αλλιώς είσαι «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»




Όσοι παρακολουθούν τα «κοινωνικά δίκτυα» παρατηρούν την αγωνιώδη προσπάθεια … μερικών να πείσουν πως, με τις εκλογές λύση δεν υπάρχει, πως δεν πρέπει να μας εκφράζει το ποιος θα εκλεγεί, ακόμη και το ότι «όποιος και να εκλεγεί δεν θα κοιτάξει το καλό μας».

Αυτοί λοιπόν οι προωθητές αυτών των απόψεων πατούν σε μισή αλήθεια μόνο και μόνο για να στηρίξουν το υφιστάμενο οικτρό και γερμανόδουλο κατεστημένο που … κυβερνά. Μπορεί βεβαίως να το κάνουν και να λειτουργούν κάτω από το καθεστώς του «πιστεύω» όσα λέω. Μα ποια είναι η βάση αυτής της … πίστης ;

Αν σκεφτούμε βάσει του θεμελιώδους «ποιος ωφελείται» (cui bono ?) δηλαδή ποιος έχει κίνητρο, να μη πας να ψηφίσεις, ευκόλως θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ωφελούνται μόνο οι υπεύθυνοι των χιλιάδων αυτοκτονιών, του ξεπουλήματος της Πατρίδας, του κλεισίματος Δημοσίων δομών, της ανυπαρξίας Κοινωνικού Κράτους, οι αρμόδιοι για τις περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ, οι καταστροφείς των Ταμείων Ασφάλισης και Σύνταξης κ.λπ.

Και αυτό καθώς είναι σίγουρο πως οι του κομματικού στρατού θα πάνε να ψηφίσουν. Τα κομματόσκυλα θα κάνουν ότι μπορούν και δεν μπορούν για να πάνε «οι δικοί τους» να ψηφίσουν, την ίδια ώρα που … εσύ θα έχει πεισθεί (από τους καλοθελητάδες) πως δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσεις αφού δεν αλλάζει το παραμικρό …

Ναι είναι γεγονός πως υπάρχει θέμα, αν μη τι άλλω με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας που καταγράφει τις ψήφους, αλλά αυτό όμως δεν πρέπει επ’ ουδενί να μας ωθήσει να σκεφτούμε «είναι όλα δεδομένα, άρα ας κάτσω στο σπίτι μου μιας και δεν μπορώ -κοινοβουλευτικά- να αντιδράσω.

Οι καιροί είναι πονηροί και συνάμα (για κάποιους) οι τελευταίοι. Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα, επιστρατεύουν ΚΑΘΕ τους … ικμάδα αποθεμάτων για να πείσουν πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα της Πολιτικής και πως πρέπει από την απολιτίκ σκοπιά να μείνουμε απαθείς σε όσα θα έλθουν αφού (ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟΥΣ) όλα θα γεννούν ….

Πονηρέψου λίγο Πατριώτη και κυρίως, κάνε στην άκρη άτομα που έχεις παρατηρήσει πως στρέφονται κατά της φερόμενης ως κυβέρνησης μέσα από τα μέσα μαζικής δικτύωσης, … ενώ ένα πρωί χάθηκαν όλες τους οι αναρτήσεις και 2 μέρες μετά ανέλαβαν πρόεδροι σε Δημόσιους οργανισμούς …

Κάνε στην άκρη και όσους άλλα λένε σήμερα και άλλα μετά ….
Ας γίνει η ψήφος μας η σφαίρα στο «σύστημα» αφού σε κατοχικές χούντες έχουμε 2 τρόπους αντίστασης. Τον κοινοβουλευτικό και τα βουνά … Προσωπικά επιλέγω τον πρώτο.

Ας αφήσουμε τις εξυπνάδες του στυλ «αν οι εκλογές έλυναν προβλήματα, θα τις είχαν απαγορεύσει» και ας σκεφτούμε (στην παρούσα φάση) σύμφωνα με την ρήση του Α. Λίνκολν : Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου»
Μόνο κάνοντας σωστές επιλογές, μαυρίζοντας τους υπεύθυνους των σημερινών ή ακόμη και μαυρίζοντας και τους αμφιλεγόμενους μέσα σε «φίλα» ψηφοδέλτια, θα έχουμε το δικαίωμα -μετά- να κάνουμε ότι πρέπει και όπως πρέπει …

Άλλως θα είμαστε … σφάξε με αγά μου να αγιάσω …

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: