Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ιτέα : Κίνδυνος οδικού ατυχήματος απ τα σπασμένα κλαδιά των ευκαλύπτων στην είσοδο της πόλεως.







Με τον χθεσινό αέρα η είσοδος της πόλεως γέμισε απ τα κλαδιά των ευκαλύπτων που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην μανία του Αιόλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολιτών μας , έπεσαν και κλαδιά μεγάλων διαστάσεων (διαμέτρου 30cm) και κινδύνευσαν με τραυματισμό αυτόπτες μάρτυρες που προσπάθησαν να τα απομακρύνουν απ την μέση του δρόμου για αποτροπή οδικού ατυχήματος.

Δυστυχώς ο ευκάλυπτος είναι ευπαθές δένδρο και καταρρέει πιο εύκολα από άλλα δένδρα σε ανεμοθύελλες. 

Έτσι , χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα στην έγκαιρη απομάκρυνση των ξερών και ετοιμόρροπων κλαδιών των ευκαλύπτων της εισόδου της πόλεώς μας που αποτελεί το στολίδι , της κατά τα άλλα απαράδεκτης εισόδου πόλεως .

Η κύρια είσοδος που αναγκάζει τον οδηγό ,  να στρίψει αριστερά –με μεγάλο κίνδυνο-στον Εθνικό Δρόμο Θερμοπυλών-Ιτέας-Ναυπάκτου και να περάσει κάτω από στέγαστρο παρακείμενου πρατηρίου καυσίμων «γλύφοντας» στην κυριολεξία τις επικίνδυνες (λόγω  θέσης) αντλίες καυσίμων. 

Ευχόμαστε σύντομα , να υλοποιηθεί η ήδη χαραγμένη παράκαμψη της πόλεως της Ιτέας , που αποτελεί σημαντικό έργο στην πολεοδομική ολοκλήρωση της πόλεως , που θα επιτρέψει την περαιτέρω εξάπλωσή της και πάνω απ τον υφιστάμενο άξονα Ιτέας – Γαλαξιδίου , με την  διάνοιξη και των λοιπών εισόδων-εξόδων.


Για την «Καρτερία»
Ένας αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: