Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Έξαλλος» ο καθηγητής Τιβέριος με τις φήμες περί Ολυμπιάδας.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα…».



«Έξαλλος» δηλώνει με όσους διακινούν ότι η γυναίκα του τάφου στο λόφο Καστά είναι η Ολυμπιάδα, ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής της Κλασσικής Αρχαιολογίας Μιχάλης Τιβέριος, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Έθνος.

Ο κ. Τιβέριος λέει για τις φήμες που πλασαρίστηκαν ως πληροφορίες από «κύκλους του υπουργείου Πολιτισμού»: «Μέχρι τώρα μας έλεγαν για έναν σκελετό, που βρέθηκε εντός και εκτός του κυβωτιόσχημου τάφου και ψάχναμε να δούμε σε ποιον ανήκει. Μαθαίνουμε ξαφνικά ότι βρέθηκαν 550 οστά και ανήκουν σε πέντε νεκρούς. Αμφισβητώ πλέον τα ανασκαφικά δεδομένα.

Πού βρέθηκαν αυτά τα οστά; Γιατί δεν μπορεί να έχουμε έναν κυβωτιόσχημο τάφο με πέντε νεκρούς μέσα. Πιστεύω ότι αρχίζουμε και το χάνουμε το θέμα», Σημειώνει δε ότι «είναι αστεία τα σενάρια που διακινούνται ότι η νεκρή γυναίκα είναι η Ολυμπιάδα. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ και θέλω να το γράψετε με κεφαλαία γράμματα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ολυμπιάδα δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού από τον Κάσσανδρο στην Πύδνα και ο τάφος της είναι εκεί. Ακόμη και αν οι επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήθελαν να μεταφέρουν τα οστά της θα τα πήγαιναν στις Αιγές ή στην Πέλλα, σε καμία περίπτωση όμως στην Αμφίπολη.

Ακούσαμε στην αρχή για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τώρα για τον τάφο της Ολυμπιάδας, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Επιπλέον ο καθηγητής και ακαδημαϊκός σημειώνει με νόημα, ότι «είναι τραγικό να μιλάνε το τελευταίο διάστημα όλοι για τα αρχαιολογικά ευρήματα ωσάν να είναι ειδικοί. Αν εγώ μπω στο χειρουργείο ως γιατρός, ο ασθενής θα πεθάνει κι εσείς θα με πείτε κομπογιαννίτη. Εγώ τι πρέπει να πω για όλους αυτούς;».


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: