Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το Ποτάμι: Ο Π.Καρκατσούλης επικεφαλής στο Επικρατείας

Βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός.


Το Ποτάμι: Ο Π.Καρκατσούλης επικεφαλής στο Επικρατείας
Ο Σταύρος Θεοδωράκης   (Φωτογραφία:  Intime )


Τον βραβευμένο ως τον καλύτερο δημόσιο λειτουργό στον κόσμο, Παναγιώτη Καρκατσούλη, θέτει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο κ. Καρκατσούλης είναι ο εμπνευστής των ΚΕΠ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έγινε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας.

Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως.

Όλη η λίστα:

  1. Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο
  2. Θανάσης Σκόκος,  Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Στέλεχος στο Ποτάμι από την πρώτη στιγμή
  3. Αχιλλέας Γραβάνης,Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης- Ερευνητής ΙΤΕ
  4. Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου,  Γιατρός -Ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού
  5. Ιόλη Καλαβρεζου ,Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks
  6. Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός -Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
  7. Δημήτρης Κυριακού, Eπικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας "Ευφυούς Εξειδίκευσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  8. Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός
  9. Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια
  10. Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων
  11. Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
  12. Στρατής Μούγερ, Eπιχειρηματίας
Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε πως σε μία εποχή που τα παλιά κόμματα επιλέγουν είτε στενά κομματικά πρόσωπα είτε πρόσωπα που θα τα βοηθήσουν προεκλογικά, στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του Ποταμιού συμμετέχουν 12 άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τη χώρα και δεν έχουν εμπλοκή με το παλιό εκλογικό σύστημα.
Για ακόμη μία φορά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το Ποτάμι θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη. Παρατήρησε, πάντως, ότι σημασία δεν έχει μόνον να είναι τρίτη δύναμη, αλλά το «πόσο μεγάλη δύναμη θα είναι αυτή», σχολιάζοντας ότι αλλιώς θα είναι να έχει 8% και αλλιώς 15%, έτσι ώστε να εκπροσωπεί μία δύναμη που θα μπορεί να επουλώσει τις πληγές των Ελλήνων.

Υπογράμμισε δε, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση των θέσεων απασχόλησης θα πρέπει να αποτελεί «εθνική θέση». Θα το θεωρήσω αποτυχία ή ήττα, είπε, να μην είμαστε τρίτο κόμμα και φοβάμαι ότι θα είναι ήττα και της χώρας να μην είμαστε τρίτο κόμμα. Ωστόσο, διέβλεψε ότι οι ψηφοφόροι επιφυλάσσουν μία πολύ μεγάλη έκπληξη για την 25η Ιανουαρίου, καθώς τα ποσοστά θα δώσουν ένα «ορμητικό και μεγάλο Ποτάμι που μπορεί να τα αλλάξει όλα χωρίς να τα γκρεμίσει».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι την επαύριο των εκλογών το Ποτάμι θα συνεργαστεί με όποιον επιβάλει το εθνικό συμφέρον και δήλωσε ότι στις 26 του μηνός θα έχει έτοιμη μία κυβερνητική πρόταση, η οποία βεβαίως θα λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόσθεσε δε ότι για την όποια συνεργασία, τίθενται μία σειρά από προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού και το Ποτάμι, χωρίς να έχει ανάγκη να έχει δικούς του υπουργούς και αντιπροέδρους, θα έχει λυμένα τα χέρια για να παρουσιάσει μία πατριωτική πρόταση για την χώρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι στην Ελλάδα οι λύσεις στα προβλήματα μπλοκάρονται από δυο παραμέτρους, τα «συμφέροντα» και τις «συντεχνίες». Εμείς, ανέφερε, έχουμε πει ότι αυτές οι δυο βαριές μπάλες στα πόδια της κοινωνίας με το Ποτάμι δεν θα περάσουν καλά.
Καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν θα ψηφίσουν οι 18αρηδες και υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για δικαίωμα ψήφου στους νέους από τα 16.

Επίσης, άσκησε οξεία κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Στον ΣΥΡΙΖΑ προσεύχονται κάθε βράδυ να μην έχουν αυτοδυναμία, γιατί κι αν ακόμη πάνε έξω να διαπραγματευτούν, μετά πώς θα πείσουν τους βουλευτές από τις 20 συνιστώσες να ψηφίσουν;» αναρωτήθηκε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Πέτρος Δ. είπε...

Βρείτε πού δουλεύει ο βραβευμένος επικεφαλής στο Επικρατείας του ποταμιού...

http://olympia.gr/2015/01/12/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af/