Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μόνο ο Σαμαράς βλέπει ανάκαμψη

φτ
Το Ποντίκι

«Πρωταθλήτρια» βγήκε η Ελλάδα στους μακροχρόνια ανέργους, κα­θώς καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ε.Ε. για την αγορά εργασίας, το 74,4% των Ελλήνων ανέργων κατα­τάσσονται στην κατηγορία των μα­κροχρόνια ανέργων, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Πανευρωπαϊκά, το δεύτερο τρίμηνο του 2014, συνολικά 12,4 εκατομμύρια άτομα (το 5,1% του εργατικού δυναμικού) ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα έτος, ενώ περισσότε­ροι από τους μισούς ήταν άνεργοι για περισσό­τερα από δύο έτη.

Όμως την ίδια ώρα, η Ελλάδα κατέχει ακό­μη μία αρνητική πρωτιά, της μεγαλύτερης μεί­ωσης της απασχόλησης από το 2008 έως το 2014, καθώς ο δείκτης εργασίας υποχώρησε κατά 13,7 μονάδες. Ακολουθούν η Κύπρος και η Ισπανία με 9,2 μονάδες.

Αναφορικά με το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών, η Κομισιόν διαπιστώνει πως σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία το εισόδημα συνεχί­ζει να μειώνεται, ενώ αντιθέτως, στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., έστω και με αργό ρυθμό, αυξά­νεται.

«Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα, η οποία παρατηρήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, φαίνεται ότι ανακόπηκε τους τελευταί­ους μήνες» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΟΥΜΕ 5 ΚΑΙ 6 ΚΑΙ 8 ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΚΩΝΟΝΤΑΙ ? ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ .

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.......

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.......