Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ποιος γιορτάζει σήμερα που κάνει ο ΓΑΠ το κόμμα;


Εορτάζοντες την 3ην του μηνός Ιανουαρίου ... Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ…
Ο Απ. Παύλος, στην προς Εβραίους επιστολή του, τονίζει ότι «οι άγγελοι είναι υπηρετικά πνεύματα, που δεν ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία,…
Το όνομα «Μαλαχίας» ερμηνεύεται ως «αγγελιαφόρος Μου» (δηλαδή «αγγελιαφόρος του Γιαχβέ»), που πιθανόν έτσι να αποτελεί και ψευδώνυμο του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου.
 Ως Προφήτης συγκαταλέγεται στους λεγόμενους «ελάσσονες Προφήτες» ή «μικρούς Προφήτες» και φέρεται ως ο τελευταίος αυτών.
Σύμφωνα με τις εξιστορήσεις του βιβλίου του, που χρονολογείται στην περίοδο 460 μέχρι 430 π.Χ., εικάζεται ότι άκμασε αυτήν την περίοδο, ή λίγο αργότερα.
 Ιστορικά, (κατά σύμφωνη γνώμη μελετητών), φέρεται περίπου 80 χρόνια αφότου οι Προφήτες Αγγαίος και Ζαχαρίας παρακίνησαν τον Ιουδαϊκό λαό στην ανέγερση του Νέου Ναού, κατά τη λεγόμενη περσική περίοδο, χωρίς όμως ν΄ αναφέρεται η ανοικοδόμηση του Ναού.
Την εποχή εκείνη γενικά οι Ιουδαίοι περνούσαν δύσκολους καιρούς έναντι της υποσχόμενης από τον Γιαχβέ «ευημερίας», με συνέπεια να φέρονται ενάντια προς τους Προφήτες θεωρώντας ότι τους είχαν εξαπατήσει, αλλά και κατά του θεού τους που τους είχε απογοητεύσει.
Συνέπεια αυτών ήταν να στραφούν προς την ειδωλολατρία με μία αυξανόμενη τάση αδιαφορίας στα πάτρια και τα πρότυπα εκείνα που τους είχε ορίσει ο Γιαχβέ. Γενικά το μήνυμα του Μαλαχία βασίζεται στις απαιτήσεις του Θεού από τον «περιούσιο λαό» του που εξακολουθούν να υφίστανται.
Polydrosos Parnassou

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ !!!!! ΕΠΙΣΗΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΕΡΓΕΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ Δ.Ν.Τ. {κοινως κονομα κατω απο το τραπεζι} ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ !!!!!!