Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

"Έκλεισε" η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων; - Τί λένε οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ πληροφορίες - Καμμένος: Δεν μετέχω σε κυβέρνηση μαζί με το Ποτάμι

"Έκλεισε" η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων; - Τί λένε οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ πληροφορίες  Τσίπρας-Καμμένος θα συναντηθούν στις 10:00 το πρωί
Ο κύβος ερρίφθη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αύριο το πρωι ο Αλέξης Τσίπρας με 149 βουλευτές και ο Πάνος Καμμένος με 13 θα δώσουν τα χέρια για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Το ραντεβού κλείστηκε για τις 10.30 το πρωί και ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε κυβερνητικό εταίρο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Μετά το ραντεβού του με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει ως πρώτο κόμμα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν θα βάλει αναχώματα στο Ποτάμι, αλλά ούτε και θα κλείσει την πόρτα στο ΚΚΕ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά σε ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα διστάσει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από την συνεργασία, Τσίπρα - Καμμένου.
Συμπερασματικά, αν ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από την στήριξη του Πάνου Καμμένου εξασφαλίσει και την στήριξη του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι μια από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις σε κοινοβουλευτική δύναμη των τελευταίων ετών.
Θα έχει 162 βουλευτές από την σύμπραξη με τον Καμμένο και με την ψήφο ανοχής που τυχόν θα του δώσει το Ποτάμι θα φτάνει σε δύναμη τους 178 βουλευτές.

thebest.gr

Καμμένος: Δεν μετέχω σε κυβέρνηση μαζί με το Ποτάμι
 
«Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το «Ποτάμι»», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στα γραφεία του κόμματος του , ο κ. Καμμένος , ερωτηθείς για το εάν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μετείχε και το «Ποτάμι» ήταν κατηγορηματικά αρνητικός.
Πάντως ο κ. Καμμένος αναμένεται να έχει την Δευτέρα εκ νέου συνομιλία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Το βράδυ των εκλογών της Κυριακής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: