Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

"Βγήκαν μαχαίρια" για την οικονομία

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προκαλεί η οικονομία. Λίγες μόνο ώρες μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, οι δυο πλευρές αντάλλαξαν πυρά βαρέων όπλων, δείχνοντας ότι η προεκλογική περίοδος θα γίνει σε κλίμα πόλωσης.

Η διαμάχη ξεκίνησε μετά από δηλώσεις του Γ. Τόλιου, στελέχους της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τόλιος, με δήλωσή του στο κανάλι Action24 δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει τοίχο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του δημοψηφίσματος».

Οι δηλώσεις του κ. Τόλιου αλλά και παρόμοιες δηλώσεις από τον Γ. Μηλιό προκάλεσαν τα πυρά του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η αξιωματιή αντιπόλιτευση θέλει να οδηγήσει τη  χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. «Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει νωρίτερα ο Υπουργός Επικρατείας,  λέγοντας ότι: «Ο κ. Τόλιος και ο κ. Μηλιός, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι, δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων. Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεωκοπία και την έξοδό της από το Ευρώ. Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι».

Άμεσα ήρθε η απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ: «Με μπαγιάτικη κινδυνολογία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική της πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας. Θα κάνει δηλαδή αυτά που οι μνημονιακοί εγκληματίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν».

Ο κ. Σταμάτηςδεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με νέα δήλωσή του  έκανε λόγο για «Εγκληματίες είναι αυτοί που εγκληματούν συνειδητά σε βάρος της χώρας».

Τα πυρά της ΝΔ στράφηκαν και στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα, που δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για μείωση του χρέους θα πρέπει να έχουν στόχο τις οφειλές σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία. «Σε αυτούς θα ζητήσουμε έναν συμβιβασμό στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος», υπογράμμισε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς και στη διακοπή κάθε διπλωματικής ή οικονομικής σχέσης με τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης! Δυστυχώς, ξεκίνησαν να βαράνε το νταούλι, όχι μόνον προς τις αγορές, αλλά και προς τους εταίρους και τους συμμάχους της πατρίδας μας».


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: