Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΛΑΞΙΔΙ... Ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση .


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ
Γαλαξίδι 14  Ιανουαρίου 2015      
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 
Αγαπητοί συμπατριώτες ,  σας υπενθυμίζω ότι τα περισσότερα από τα θέματα που έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα  προερχόντουσαν από δικά σας ερεθίσματα .  Επειδή λοιπόν είναι αδύνατον  οι ενέργειές μου που ήταν πάρα πολλές   να δημοσιεύονται στην εφημερίδα το Γαλαξίδι σας παραθέτω τα αποτελέσματα των ενεργειών μου για τα κυριότερα θέματα .            
Α)  Έσοδα από τις  Α.Π.Ε.                                   
Υλοποιήθηκαν οι εντολές της νέας διοίκησης του Δήμου και τα τοπικά συμβούλια της Δ.Ε. Γαλαξιδίου πήραν αποφάσεις  τις οποίες θα εισηγηθούν στο Δ. Συμβούλιο  ώστε να έργα να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2015 . 
α) φωτισμός  παραλιακής Κεντρί- ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Μία εργασία που ούτε καν απαιτούσε μελέτη . Σύντομα  θα τοποθετηθούν 30 λάμπες  !!!            
β) ανάπλαση οδού ΜΑΜΑ. Ένα έργο για το Γαλαξίδι είχε προγραμματιστεί και αυτό δεν έγινε παρά τη διαρκή και επίμονη προσπάθεια όλων των μελών του προηγούμενου τοπικού συμβουλίου. Ήδη δρομολογήθηκε η τμηματική κατασκευή του. Εύχομαι ότι θα υπάρξει από τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Νάκο και από τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους το πρόσθετο ενδιαφέρον ώστε από το ποσοστό του 20% που λαμβάνει  ο Δήμος και είναι η … κληρονομιά που πήρε από τον πρώην Δήμο Γαλαξιδίου, το 80% αφορά τα έργα για τις κοινότητες , μεγάλο μέρος του να διατεθεί στην Δ.Ε. Γαλαξιδίου .                       
Β) Πίστωση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας  Οι  κάτοικοι που ενημερώνονται συνέχεια γνωρίζουν τον επί δύο και πλέον χρόνια αγώνα μου για το θέμα αυτό , που μαζί με άλλα ανά την Ελλάδα άτομα , ομάδες  και σωματεία συμβάλλαμε ώστε να ψηφιστεί  ο ν.4203/2013 ( ΦΕΚ Α235 1.11.2013 ) και πρόσφατα να υπογραφεί  από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υ.Π.Ε.Κ.Α. η σχετική απόφαση   Γ) Β.Ι.Ο.Κ.Α. Γαλαξιδίου
α) οι έρευνες κατέδειξαν ότι ο Δήμος Δελφών δεν έχει συντάξει προς έγκριση τους περιβαλ-λοντικούς όρους που έχουν λήξει από το 2004 . Για το λόγο αυτό του έχει επιβληθεί πρόστι-μο 1.000 € κι επειδή ακόμη δεν έγινε η μελέτη η υπόθεση παραπέμφθηκε πρόσφατα στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος , Δόμησης , Ενέργειας και Μεταλλείων Ν. Ελλάδος .  
β) υπάρχει απόφαση πραγματικής λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ  Ένα θέμα που ανακύπτει είναι αν θα ανατεθεί σε εταιρεία ή θα γίνει σε συνδυασμό με το Δήμο. Άραγε στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρξει και μέριμνα επαναπρόσληψης των πεπειραμένων και μερικών εκπαιδευθέντων για το λόγο αυτό ατόμων από το Γαλαξίδι ;                                                         
γ) ποσό άνω των 70.000,00 € θα διατεθεί άμεσα για επισκευές ή αλλαγές των μηχανημάτων
δ)  Με επιστολή μου προς τους συλλόγους και την Κοινότητα Γαλαξιδίου  ,  γνωρίζω το που θα απευθυνθούν , εάν  θεωρούν σκόπιμη την αλλαγή του  σημείου από το οποίο λαμβάνε-ται δείγμα θαλασσινού νερού στις πλαζ για έλεγχο της ποιότητάς του ( είχα διαμαρτυρίες ) . 
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω κάτι που όλοι γνωρίζετε . Εάν οι συνεχείς  παρεμβάσεις , οχλήσεις και το αμέριστο ενδιαφέρον γινότανε από πολλούς τότε και τα αποτελέσματα θα ήτανε  καλύτερα και οι αποφάσεις των διοικούντων θα λαμβάνονταν γρηγορότερα γιατί θα αντιλαμβανόντουσαν ότι κάτι δεν πάει καλά .  Όταν ενδιαφέρονται και συνεργάζονται πολλοί για το καλό του τόπου είναι τελείως διαφορετικά . Είναι εύκολο μεμονωμένα άτομα  να αντιμετωπίσουν  όχι μόνο νοοτροπίες δεκαετιών αλλά και την ελλιπή πληροφόρηση και  την παραπληροφόρηση του κόσμου ;                    
Ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση . Αυτή άλλωστε  … φοβούνται οι  εκάστοτε διοικούντες .      

Δεν υπάρχουν σχόλια: