Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Αποχωρεί ο Βενιζέλος από την ηγεσία του κόμματος...

venizelos_12

Ο εγωκεντρισμός και η αμετροέπεια που διακρίνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε συντριβή το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν οι περισσότεροι στο κόμμα.




Φώφη, Σκανδαλίδης, Χρυσοχοϊδης έτοιμοι να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Η αποστροφή του Β. Βενιζέλου, στη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης, ότι «οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται», ενώ για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό θα σήμαινε κάτι το αυτονόητο, για τον αλαζόνα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ήταν μια... επώδυνη διαδικασία!

Δεν το λες και λίγο, να ξεστομίζει κάτι τέτοιο ο πολιτικός ο οποίος έχει φτάσει να... παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Εθνάρχη Βενιζέλο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, αυτή η αποστροφή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Αφενός στον «υπέρ πάντων αγώνα» που δίνει ο Βενιζέλος έχει αντιληφθεί ότι ένας απ' τους σοβαρότερους λόγους που το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά δημοσκοπικά είναι τα χαμηλότατα δικά του ποσοστά αποδοχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν προτελευταίο σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, προηγούμενο μόνο του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής!

Έτσι θέλησε να στείλει μήνυμα προς τους ψηφοφόρους «ψηφίστε μας και... βλέπουμε από αρχηγό».

Αλλά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος, πιο σοβαρός. Συγκεκριμένα την περίοδο που ο ΓΑΠ ετοιμάζονταν να εξαγγείλει κόμμα και υπήρχαν απελπισμένες κινήσεις προκειμένου να αλλάξει γνώμη, τότε έπαιξε το σενάριο παραίτησης του Βενιζέλου. Τότε ο ίδιος ο Βενιζέλος αρνήθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης. Δεσμεύτηκε όμως προφορικά σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα είναι ικανοποιητικό.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Κ. Σκανδαλίδης είναι μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που έγιναν κοινωνοί αυτής της δέσμευσης του Βενιζέλου, ενώ ενημερώθηκε και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης (ο οποίος δεν μιλά με τον αρχηγό!), με αποτέλεσμα να μην προσχωρήσει τελικά στο νεότευκτο κόμμα του ΓΑΠ, επειδή θέλει να συμμετάσχει σε πιθανή κούρσα διαδοχής.

Τα στελέχη αυτά και όχι μόνο (προσθέστε και τους Ν. Ανδρουλάκη, Α. Λοβέρδο κ.α.) εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ θα θέσουν άμεσα θέμα διαδοχής. Γι' αυτό ο Βενιζέλος την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος έκανε την προαναφερθείσα αποστροφή.

Τι σημαίνει αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ:

Το να μην κερδίσει την τρίτη θέση, να έχει ποσοστά κάτω από 5-6% και επίσης να... μην πετύχει να αφήσει εκτός Βουλής το κόμμα του ΓΑΠ. Αυτά τουλάχιστον λένε τα στελέχη του Κινήματος. Εκτός κι αν ο Βενιζέλος έχει άλλη άποψη, οπότε θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους μετεκλογικά...

 Tromaktiko

1 σχόλιο:

Π.Μ. είπε...

Ο Βαγγέλης δεν είναι αλαζών! Είναι αγωνιστής της δημοκρατίας και του πολιτισμού! Δόξα και τιμή στον Βαγγέλη!