Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

"Βόμβα" για Τσοχατζόπουλο - Εμπλέκεται σε τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών και «νονών» της νύχτας.

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με πρωτοφανή δράση στην Ελλάδα.






Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με πρωτοφανή δράση στην Ελλάδα προχώρησαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Η πολύκροτη υπόθεση εμπλέκει σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόσωπα υπεράνω υποψίας στο κύκλωμα ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ο έγκλειστος τέως Υπουργός Α.Τσοχατζοπουλος ο οποίος φέρεται στο διαβιβαστικό να κατηγορείται για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση εκρηκτικών υλών" στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση εκβιασμού του Γιάννη Σμπώκου πρώην στενού συνεργάτη του στο υπουργείο τον οποίο ο υπουργός κατηγορούσε πως του είχε καταχραστεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το όνομα του Τσοχατζόπουλου βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πίσω από την βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία που διέμενε η οικογένεια Σμπώκου.
Ως κύκλωμα ποινικών, τρομοκρατών και πολιτικών που κρατούνται ή κρατήθηκαν στην ΣΤ' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περιγράφει η δικογραφία τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών και «νονών» της νύχτας.

Η ογκώδης δικογραφία περιέχει συνολικά τα ονόματα 37 προσώπων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών και μπράβων στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περιλαμβάνει επίσης το όνομα του ΕΚΑΜίτη Χρήστου Πατουχέα που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, 6 σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και συνεργών του Νίκου Μαζιώτη. Την Παρασκευή συνελήφθησαν 16 άτομα και σήμερα το μεσημέρι μετήχθησαν από τη ΓΑΔΑ στον ανακριτή. 




Δηλώσεις Κικίλια για την υπόθεση 
"Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία." ανέφερε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας.

"Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα.

Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο" συμπλήρωσε κατά τις σημερινές ανακοινώσεις που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που θα συζητηθούν.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, καθώς, εκτός των 16 κατηγορουμένων, στη δικογραφία περιλαμβάνονται 37 ακόμη ονόματα μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην υπουργός και δύο γνωστοί δικηγόροι.

 
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Πηγή: www.lifo.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: