Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ποια μεσαία τάξη, κ. Σαμαρά;

Αρρώστια που δεν φεύγει με τίποτα η ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 25,7% έφτασε το Σεπτέμβριο
Συντάκτης: Μικρό καλάθι
Eνα πολύ χοντρό ψέμα είπε ο Αντ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στα «Νέα»: «Η πολιτική του
ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη». Κύριε πρωθυπουργέ, δεν υπάρχει πια μεσαία τάξη στη χώρα. Την έχει αφανίσει η πολιτική των κυβερνήσεών σας. Αυτό που έχει συμβεί είναι η βίαιη προλεταριοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Ρίξτε μια ματιά στα ευρήματα των ερευνών που έχουν οι αρμόδιοι φορείς, ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ (δεν ελέγχονται από τους εξτρεμιστές), κάντε και μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας που κάποτε έσφυζαν από ζωή -νύχτα καλύτερα, γιατί μπορεί να πέσετε πάνω σε κανέναν απελπισμένο άνθρωπο που δεν θα κρατήσει την ψυχραιμία του και θα ξεχάσει τους καλούς τρόπους που έχει μάθει από το σπίτι του- και θα διαπιστώσετε πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεστε.

Αφού τελειώσετε την περιοδεία σας στο σεληνιακό τοπίο, ζητήστε από τον αρμόδιο υπουργό να σας ενημερώσει για το πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν την περίοδο που σώζατε την Ελλάδα και για το ύψος της ανεργίας (περίπου στο 26%), τη διάρθρωσή της (το 70% είναι μακροχρόνια άνεργοι) και ρωτήστε τον πόσοι απ’ αυτούς τους φτωχοδιάβολους λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Θα σας πει, αν είναι βεβαίως ειλικρινής, ότι μόνο το 8% παίρνει το γλίσχρο επίδομα.

Στη συνέχεια, με αυτές τις επιτυχίες υπό μάλης, να πάτε στο γραφείο σας, να τηλεφωνήσετε στη φίλη σας κυρία Μέρκελ και να της πείτε ότι εσείς δεν συμφωνείτε με τα φληναφήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, προσθέτοντας επίσης, για να διαλυθούν οι παρεξηγήσεις, ότι θεωρείτε αδιανόητο το αίτημα του Τσίπρα, εσχάτως και των Ιρλανδών, για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος. Μετά τα «μπράβο» που θα εισπράξετε -χαμηλών τόνων φυσικά, γιατί η κ. Μέρκελ είναι Γερμανίδα και όπως γνωρίζετε οι Γερμανοί δεν είναι εκδηλωτικοί σαν τους τεμπελχανάδες του ευρωπαϊκού Νότου- καλέστε στο τηλέφωνο κάποιον Ευρωπαίο φίλο σας -χωρίς προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, όπως ο αγαπημένος σας κ. Ραχόι- και ζητήστε του να επισκεφθεί την Ελλάδα για να σας βοηθήσει στη μάχη που δίνετε.

Να προτιμήσετε είτε τον κ. Ρεν είτε τον κ. Αλμούνια είτε τον κ. Μπαρόζο. Και οι τρεις είναι δηλωμένοι φίλοι της παράταξής σας. Είχαν προσφέρει απλόχερα τη σιωπή τους όταν ο προκάτοχός σας στην αρχηγία του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας από το 2004 μέχρι το 2009 οδηγούσε με την παχυλή αμεριμνησία του και τις ολέθριες πολιτικές του την οικονομία στον εκτροχιασμό.

Εσείς όμως δεν έχετε κανένα λόγο να τα θυμάστε όλα αυτά, αφού ο Κώστας Καραμανλής έλυσε τη σιωπή του και σας στηρίζει με μια δήλωση μεγάλου πολιτικού βάρους - μετρήθηκε στα πέντε γραμμάρια, όσα δηλαδή ήταν και τα χρόνια που με πολύ μόχθο επανίδρυε το ελληνικό κράτος. Φοβάμαι, όμως, πως δεν θα καταφέρετε σπουδαία πράγματα γιατί, όπως θα έλεγε ο απηνής διώκτης της φοροδιαφυγής, ορκισμένος εχθρός των φορολογικών παραδείσων και γνωστός φιλέλληνας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «the game is over».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: