Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ... Η καλύτερη εκδήλωση για κοπή πίτας των τελευταίων χρόνων και μίνι απολογισμός από τον Δήμαρχο



Μια θαυμάσια συναυλία έδωσε η Φιλαρμονική και η Χορωδία Άμφισσας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του δήμου. Όλη η εκδήλωση ήταν καταπληκτική και οφείλουμε να συγχαρούμε το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Άμφισσας κυρίους Παναγιωτόπουλο και Καραγιάννη αντίστοιχα, μα πάνω από όλα οφείλουμε να συγχαρούμε τον μαέστρο κ. Παναγιώτη Βασιλείου και τους μουσικούς που στελεχώνουν τη Φιλαρμονική και τη Χορωδία αντίστοιχα, οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς προσδίδοντας κύρος, γοητεία και ενδιαφέρον στην Άμφισσα, την οποία με τη δουλειά τους αναβαθμίζουν αισθητά. Αν στα Φωκικά βλέπαμε τέτοιες συναυλίες δεν είχαν παρακμάσει ως πολιτιστικός θεσμός.
 
«Μίνι» απολογισμό έκανε ο Δήμαρχος
 
Την ευκαιρία να κάνει «μίνι απολογισμό» βρήκε ο δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δελφών, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που προωθεί η Δημοτική Αρχή.
Να σημειωθεί ότι ακολούθησε μια θαυμάσια συναυλία της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Άμφισσας, άξιας πολλών συγχαρητηρίων στους διοργανωτές.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι το 2015 θα είναι κατά τα φαινόμενα ένα έτος σταθμός για την χώρα με πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και για την περιοχή μας. Υποστήριξε δε ότι για το δήμο Δελφών το 2015 σχεδιάζουν να είναι ο χρόνος των μεγάλων πρωτοβουλιών.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του δήμου μίλησε για την αξιολόγηση των δομών του δήμου, η οποία προχωρά εντατικά και ολοκληρώνεται, όπως και για το νέο οργανόγραμμα που χαρακτήρισε ως λειτουργικό και ρεαλιστικό. Μίλησε επίσης για την οργάνωση αποθήκης με σύστημα αποθήκης, την οργάνωση του στόλου οχημάτων και γραφείου κίνησης, την καθιέρωση συστήματος εσωτερικού έλεγχου καθώς και για επιχειρησιακός σχεδιασμός 5ετιας, καλώντας μάλιστα και τους συνδημότες να συμμετέχουν.

Όσον αφορά τα οικονομικά τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 ήδη εγκρίθηκε, μάλιστα πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. Προς έγκριση είναι ο ισολογισμός του 2011 και ακολουθούν αυτοί του 2012 και 2013. Συνέχισε λέγοντας ότι εξετάζεται ο επανασχεδιασμός του συστήματος προμηθειών και ανάθεσης υπηρεσιών με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια και την εξοικονόμηση πόρων και ότι το προσεχές έτος θα γίνει αναθεώρηση του συστήματος των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, φωτισμού & ύδρευσης και αποχέτευσης.
Έκανε λόγο για την κοινωνική μέριμνα και πιο συγκεκριμένα για τον επανασχεδιασμό της κοινωνικής υπηρεσίας με κορμό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και για την ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του αντιστοίχου επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας για τα έτη 2014 έως 2020. Τόνισε, επίσης, ότι ο δήμος μας δεν χάνει την ευκαιρία να συμμετέχει σε κάθε πρόσκληση από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα εργασίας και στέγασης άστεγων που ξεκινά τις επόμενες ημέρες καθώς και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Ακόμη μίλησε για τη σύνταξη τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τους ρομά στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για τους ρομά.

Η καθημερινότητα του δήμου είναι ένα από τα ζητήματα που καυτηρίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού τόνισε ότι με το ελάχιστο προσωπικό αυτών των ημερών, με οργανωμένη δουλεία για την αποκατάσταση του στόλου οχημάτων, με προσπάθεια για απόκτηση προσωπικού και με αντίστοιχο περιορισμό των εργολαβιών στους τομείς της καθαριότητας και του πράσινου τα καταφέρνουν!!! Αναφέρθηκε στον εγκαινιασμό της γραμμή του δημότη και την βελτίωση του συστήματος υδρομέτρησης. Γίνονται έργα για την αναβάθμιση των βιολογικών καθαρισμών όπως επίσης υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα αξιόπιστης λειτουργιάς των βαριών υποδομών του δήμου (διυλιστηρίου – ΒΙΟΚΑ) με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής όπως είναι το νοσοκομείο και οι υποδομές υγείας, το ΤΕΙ της Άμφισσας, το μουσικό σχολείο, το λιμάνι Ιτέας και η ΕΥΔΑΠ.

Αναφορά έκανε και στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο δήμος όπως η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η Παραπαρνάσσια συνεργασία (χιονοδρομικό, αναπτυξιακός σχεδιασμός, τουρισμός), το στρατηγικό σχέδιο για τον ελαιώνα της Άμφισσας σε συνεργασία με το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών και την φαρμακευτική σχολή του πανεπιστήμιου Αθηνών. Τόνισε το πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΙ Αθηνών που υπογράφεται προσεχώς, τη συνεργασία με το ινστιτούτο περιφερειακής ανάπτυξης της Παντείου καθώς και τη συνεργασία με το διάζωμα, το μέγαρο μουσικής, το υπουργείο πολιτισμού και την περιφέρεια. Ένα, ακόμη, βασικό μέλημα του δήμου είναι η αναβίωση των δελφικών εορτών και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας βάσει του επόμενου ΕΣΠΑ που έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Μίλησε για τις δικτυώσεις του δήμου, τις πολιτιστικές διαδρομές της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την πρωτοβουλία urbact. Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο του ΧΥΤΥ που αναμένεται να ξεκινήσει και στο περιφερειακό όργανο με την μορφή Α.Ε. για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντε και λιγος πολιτισμος στον ομφαλο!