Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ουρουγουάη: Εργάτης έκανε οτοστόπ και τον πήρε ο Πρόεδρος της χώρας.

Ο Χοσέ Μουχίκα ήταν με ένα φορτηγάκι.



Εργάτης έκανε οτοστόπ και τον πήρε ο Πρόεδρος της χώρας Ο Χοσέ Μουχίκα ήταν με ένα φορτηγάκι



Εργάτης που έκανε οτοστόπ σε αυτοκινητόδρομο στην Ουρουγουάη είδε να σταματάει μπροστά του ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της χώρας, ο γνωστός και ως «ο φτωχός Πρόεδρος» Χοσέ Μουχίκα. Ο άνδρας έφτασε στη δουλειά του το πρωινό της 5ης Ιανουαρίου, όμως δεν του επιτράπηκε η είσοδος επειδή δεν είχε ανανεώσει την ταυτότητα του. Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του με οτοστόπ. Περίπου 25-30 αυτοκίνητα πέρασαν και δεν σταμάτησαν, όπως είπε, μέχρι που είδε ένα φορτηγάκι με επίσημες πινακίδες το οποίο ακολουθούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, να σταματούν μπροστά του. Η οδηγός τον ρώτησε πού πήγαινε και όταν εκείνος απάντησε ότι πήγαινε στο Χουάν Λακάσε, εκείνη του είπε ότι μπορούσε να τον πάει ως την Αντσορένα. «Μόλις μπήκα, σκέφτηκα ότι κάπου την ξέρω τη γυναίκα που οδηγούσε», είπε στα ΜΜΕ της χώρας του ο Χεράλντ Ακόστα.



Η οδηγός δεν ήταν άλλη από την Πρώτη Κυρία της Ουρουγουάης Λουσία Τοπολάνσκι, που είναι και γερουσιαστής. Δίπλα της καθόταν ο Μουχίκα και μαζί τους είχαν και το σκυλί τους, τη Μανουέλα. «Η διαδρομή ήταν σύντομη αλλά και οι δύο ήταν πολύ φιλικοί», είπε ο Ακόστα που κατέβηκε στην Αντσορένα, εκεί όπου βρίσκεται και η προεδρική κατοικία. Προηγουμένως δεν παρέλειψε να «απαθανατίσει» την εμπειρία και να ανεβάσει τις φωτογραφίες στο Facebook. 



O Xoσέ Μουηίκα είναι γνωστός για την πολύ απλή ζωή του. Μένει σε ένα αγρόκτημα και κυκλοφορεί με έναν παλιό σκαραβαίο, για τον οποίο μάλιστα εμίρης προσέφερε πρόσφατα ένα εκατομμύριο δολάρια για να τον αγοράσει. Ο Μουχίκα αρνήθηκε την προσφορά.



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: