Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΝΔ: Η επόμενη μέρα μετά το τέλος Σαμαρά

ΝΔ: Η επόμενη μέρα μετά το τέλος ΣαμαράΣτα άκρα οι σχέσεις με Μπακογιάννη - Αβραμόπουλο και το μήνυμα Καραμανλή...


Εκτός από τα συρτάρια στα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου αδειάζουν κι αυτά της Λεωφόρου Συγγρού από τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, καθώς όλα δείχνουν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είναι και... απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η μη διαχειρίσιμη ήττα, η αδιαφορία των Ευρωπαίων «φίλων» του για το μέλλον του, η πλήρης ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα, που ουσιαστικά αποκλείει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεννόησης, μαζί με τη δεδομένη αμφισβήτησή του από πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να μην βρίσκεται στην προεδρία της ΝΔ την επαύριον των εκλογών.

Το ηχηρό «καρφί» της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι για τη σημερινή κρίση ευθύνονται αυτοί που δεν άφησαν να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη –μια θέση που δεν έκανε τον γύρο των ειδησεογραφικών sites και έπαιξε «χαμηλά» σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς– και, μάλιστα, σε ακροατήριο με σημαντική παρουσία καραμανλικών, ακολούθησε αμήχανη σιωπή από την πλευρά Σαμαρά. Άπαντες, ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν θα περιμένει τον αντίπαλό της στην αρχηγία του κόμματος με λόγια... παρηγοριάς το βράδυ της Κυριακής.
Χρειάστηκε δε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο –σε μάλλον κακό κλίμα–, και αφού είχε βουίξει ο τόπος ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας θα είναι ο προτεινόμενος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου ο Έλληνας Επίτροπος να προχωρήσει σε μια χλιαρή δήλωση στήριξης του πρωθυπουργού. Δήλωση που σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει για τις όποιες μελλοντικές κινήσεις τον κ. Αβραμόπουλο, είτε ως προτεινόμενο για Πρόεδρο είτε ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο ένας από τους δύο κορυφαίους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας για τον οποίο υπάρχει εκπεφρασμένη θετική άποψη στην Κουμουνδούρου. Ο άλλος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο εγκάρδιος χαιρετισμός και η συνομιλία Τσίπρα - Καραμανλή στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για τα δεκαπέντε χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ επιβεβαίωσαν μπροστά στις κάμερες την αμοιβαία εκτίμηση των δύο πολιτικών.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: