Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Έξοδο της Γαλλίας από τη Συνθήκη Σένγκεν ζητά η Λεπέν .

“Aπόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας”.




Τη λήψη διάφορων μέτρων σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης στο Charlie Hebdo, ζήτησε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν. "Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας", ανέφερε.

Ζήτησε επίσης "την στέρηση της υπηκοότητας" από όσους διαθέτουν διπλή υπηκοότητα και "έχουν φύγει για να εκπαιδευτούν ή να πολεμήσουν σε ξένη χώρα και επιστρέφουν στο έδαφός μας για να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση των δύο δολοφόνων" -αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo.

"Πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός", τόνισε η Λεπέν, προσθέτοντας πως "το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε.

Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας".


 Πηγή: www.lifo.gr

2 Τη λήψη διάφορων μέτρων σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης στο Charlie Hebdo, ζήτησε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους. Μεταξύ άλλων, ζήτησε την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν. "Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας", ανέφερε. Ζήτησε επίσης "την στέρηση της υπηκοότητας" από όσους διαθέτουν διπλή υπηκοότητα και "έχουν φύγει για να εκπαιδευτούν ή να πολεμήσουν σε ξένη χώρα και επιστρέφουν στο έδαφός μας για να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση των δύο δολοφόνων" -αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo. "Πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός", τόνισε η Λεπέν, προσθέτοντας πως "το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε. Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας". Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ .