Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κινδυνολογία άνευ προηγουμένου


Καθημερινές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αντώνη Σαμαρά

Συντάκτης: efsyn.gr

Με ακραία κινδυνολογία «έκλεισε» το 2014 η κυβέρνηση, τακτική την οποία προτίθεται να ακολουθήσει και το 2015, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, όταν και θα στηθούν οι κάλπες για τις πρόωρες εκλογές.

Πρωταγωνιστής της τακτικής της Ν.Δ. ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έσπευσε παραμονή Πρωτοχρονιάς να σχολιάσει -σε ένα κακοσκηνοθετημένο ενσταντανέ της ΝΕΡΙΤ- δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση που θα κάνει η ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση με τους δανειστές και τις πιθανές κινήσεις που θα κάνει η ελληνική πλευρά αν δεν υπάρξει συναινετική κατάληξη σε αυτές.

Η Συγγρού αναμένεται να εντείνει αυτή την τακτική τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα επαναφέρουν τα περί κινδύνου καταστροφής της οικονομίας και -γιατί όχι;- εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένει η Ν.Δ. και από την πλευρά των εταίρων της Ε.Ε. Βλέποντας ότι το κλίμα τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνεται από τη διάθεση πολιτικής ουδετερότητας, στη Ν.Δ. επιδιώκουν να καταστήσουν τις επικείμενες εθνικές εκλογές ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται συνεντεύξεις του κ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκά μέσα, ώστε να ανοίξει το πεδίο της εσωτερικής προεκλογικής αντιπαράθεσης και στην Ευρώπη. Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου η ατζέντα της Ε.Ε. δεν έχει σημαντικά πολιτικά γεγονότα, πλην του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών. Εντούτοις, στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι δηλώσεις για την Ελλάδα θα ενταθούν όσο θα ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο και θα αυξάνει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών μέσων για την επόμενη μέρα.

Θέμα debate Σαμαρά - Τσίπρα δεν τίθεται για το μέγαρο Μαξίμου και τη Ν.Δ., ούτε και συνολικής δημόσιας συζήτησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, «δεν πρόκειται ο πρωθυπουργός να συνομιλήσει με τους υβριστές του και όσους επένδυσαν πολιτικά στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής για να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες».
Τα πρώτα σποτ της Ν.Δ. με το σλόγκαν «με την Ελλάδα δεν παίζουμε» βγήκαν στον αέρα και όλη η πρώτη φάση της προεκλογικής καμπάνιας θα έχει αρνητικά μηνύματα για την αντιπολίτευση. Τα θετικά μηνύματα θα συνοδεύουν το πρόσωπο του κ. Σαμαρά, όπως το πρωτοχρονιάτικο στο οποίο δήλωσε αισιόδοξος για το 2015 ότι «η πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία, την οποία όλο και περισσότεροι θα τη νιώθουν προσωπικά».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ 2012 Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ 2012; ΤΙ ΕΤΑΖΕ; ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ Η Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ; ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΤΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ; ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ; ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ;
ΛΑΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΑΠΑΝΟΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Η 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ κινδυνολογος ο Σαμαρας εχετε δικιο . Βεβαιως και ειναι κινδυνολογια το να εκθετεις αυτα που λενε οι αντιπαλοι , οι οποιοι αποφευγουν να μας πουν που θα βρουν τα λεφτα για τις προσληψεις , τις συνταξεις , τους μισθους κ.λ.π. κ.λ.π. Μολις βγηκε στον αερα το προγραμμα που εχουν ψηφισει το οποιο λεει για εσωτερικο δανεισμο, αρχισαν να τα μασανε , οτι να δεν εννοουμε αυτο , δεν εννοουμε το αλλο και αλλα πολλα. Ενα ειναι το σιγουρο , ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!!! Αρα οποιος λεει την αληθεια ειναι κινδυνολογος . Οποιος και οποιοι {καθεημερα στα καναλια ακουμε διαφορετικα απο τον ενα και τον αλλο} λενε ψεμματα και κοροιδευουν το λαο πως θα τους ονομασουμε ?????