Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΕΚ στέρησε την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ;

Η ΑΕΚ στέρησε την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι δυνατόν η αντίθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλάθλων της ΑΕΚ να στέρησε από τον νικητή των εκλογών την αυτοδυναμία;

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, είναι κατηγορηματικός. «Με 15.000 ψήφους παραπάνω θα είχαμε 151 βουλευτές και θα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο της επόμενης μέρας» δήλωσε τη Δευτέρα στο Mega.

Αντίθετα ο γνωστός ΑΕΚτζής και υπέρμαχος της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, υποστηρίζει ότι «είναι πιθανόν μερίδα οπαδών της ΑΕΚ που δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κινητοποίηση που έκαναν για το γήπεδο, να προκάλεσε κάποια ζημιά, ωστόσο σε ό,τι αφορά την αυτοδυναμία, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε με ακρίβεια».

Δυσαρεστημένοι σφόδρα από την στάση που τηρεί ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί οπαδοί του ιστορικού σωματείου της προσφυγιάς προειδοποιούσαν ότι στις κάλπες θα πάρουν εκδίκηση.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τυπώσουν ακόμα και ειδικές μπλούζες με το σύνθημα «Το γήπεδο στηρίζω, τον ΣΥΡΙΖΑ μαυρίζω»!

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί , αφού από το 2003 όταν γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας» από τον Γιάννη Γρανίτσα, περιπλανώνται πότε στα Λιόσια και πότε στη Ριζούπολη για να καταλήξουν σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Την έριδα πυροδότησε η εμπρηστική δήλωση του διευθυντή της Αυγής και νυν βουλευτή του κόμματος Ν. Φίλη ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο είχε δηλώσει «δεν πρόκειται να δοθεί φράγκο για το γήπεδο», προτού οδηγηθεί σε ανασκευή- μπροστά στο μέγεθος των αντιδράσεων- και διαβεβαιώσει «τα χρήματα της περιφέρειας για το γήπεδο είναι έτοιμα και περιμένουν την ΑΕΚ».

Το έγκυρο αθλητικό site sdna.gr έκανε μια ενδιαφέρουσα έρευνα τόσο στην περιοχή- κλειδί της Ν. Φιλαδέλφειας, όσο και στις περιφέρειες με ισχυρά οπαδικά σωματεία από την οποία προκύπτει μια αποκαλυπτική εικόνα.

Στην πραγματικότητα, σημειώνει, τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην κομβική περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν ανοδικά σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, αλλά όχι πολύ. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 συγκέντρωσε 5.445 ψήφους με ποσοστό 36,6% ενώ την περασμένη Κυριακή, μάζεψε 6.108 ψήφους και ποσοστό 40,63%, σημειώνοντας μια άνοδο 663 ψήφων.

Όμως και στις άλλες περιοχές όπου η κινητοποίηση των οπαδών της ΑΕΚ ήταν έντονη, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεβασμένα. Στη Χίο, τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύθηκαν 8.460 ψηφοφόροι δίνοντάς του το 27,11%, ενώ το 2012, είχε αποσπάσει 5.815 ψήφους και 18,23%.

Στη Λάρισα, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ 61.436% (36,14%) σε αντίθεση με το 2012 όπου είχαν ψηφίσει 41.493 (25,12). Ακόμα, στη Λέσβο, ψήφισαν 19.527 (32,94%) ενώ το 2012 14.150 (23,11) και στην Αχαΐα, 80.116 (43,06%), σε αντίθεση με το 2012 που ψήφισαν 58.316 (32,17).

Συμπέρασμα: ζημία, μικρή μεν έγινε, αλλά, δεν ήταν αυτή υπαίτια για τη μη επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Και το γήπεδο της ΑΕΚ; Ο κ. Πάντζας, είναι καθησυχαστικός: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο είναι ξεκάθαρη και από τη συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία της ΑΕΚ. Το γήπεδο θα γίνει και θα εγκαινιαστεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει χαρούμενος.

                                                                                                                                                                 Πηγή:www.reporter.gr




Ποιό Grexit και ποιό οικονομικό αδιέξοδο ;
Η ψήφος , με γνώμονα την κατασκευή ενός γηπέδου καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την νοσηρή Ελληνική κοινωνία.
Τι κι αν είναι άνεργος ; αρκεί πούναι "οπαδός"
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η καταντια του αεκτζη στην ιτεα που εκανε και τον παρατρεχαμενο των βοθρολυματων δεν περασε απαρατηρητη αεκ και φασιστοναζιδες δεν πανε μαζι ας τρεξουν στη στεγη του μαρινακη

Π.Μ. είπε...

Δουλεύει σε βενζινάδικο για 150 ευρώ, αλλά ψήφισε Ν.Δ. επειδή είναι ΑΕΚ. Είναι αξιοθαύμαστος.