Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Θα ΧΙΟΝΙΣΕΙ και στο κέντρο της Αθήνας - Έρχεται ΝΕΟΣ χιονιάς!
Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας από την ερχόμενη Δευτέρα (5/1/2015).
Με δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα χιονίσει και μέσα στο κέντρο της Αθήνας.
Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα κάνουν και πάλι... κάθοδο προς την Ελλάδα και θα δημιουργήσουν ένα νέο σκηνικό χιονοκακοκαιρίας, ενώ σύμφωνα και με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ανήμερα της γιορτής των Θεοφανείων και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου θα είναι κατά τόπους έντονες.
Το σκηνικό του καιρού, μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του Σαββάτου (3/1), αλλάζει ξανά από την Κυριακή (4/1) με νέα επιδείνωση από το βράδυ. Έτσι, τη Δευτέρα 5 Γενάρη, στην ανατολική και νότια χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πάρει και πάλι την... κατιούσα και θα πέσει από βορρά προς νότο.
Την Τρίτη των Θεοφανείων (06/01/2015) και την Τετάρτη (07/01/2015) στην ανατολική και νότια χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες, συμπεριλαμβανομένων και των πεδινών. Η ΕΜΥ σημειώνει ότι τα φαινόμενα κατά τόπους αναμένονται ισχυρά, ενώ δεν αποκλείεται χιονοπτώσεις να σημειωθούν -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα- ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, τις βραδινές ώρες της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα αισθητή πτώση και αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας θα αγγίξει το μηδέν, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει ολικός παγετός.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από τις ανατολικές περιοχές της Ελλάδας από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου, οπότε και θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός και η θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσει να ανεβαίνει. Τη νύχτα, όμως και νωρίς το πρωί σε όλη την Ελλάδα θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες, ο Γενάρης θα δείξει... απειλητικά τα δόντια του, συνεχίζοντας με την ίδια δυναμική τις «λευκές» επισκέψεις με τις οποίες μας αποχαιρέτησε ο Δεκέμβριος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: