Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΙΤΕΑ... Μας αξίζει μια καλύτερη πόλη.






Πρωτοχρονιά του 2015.

Το ρολόι έδειχνε 00:00 και η πόλη έδειχνε ακριβώς το ίδιο !
Ο νέος χρόνος βρήκε την πόλη μας σκοτεινή και καταθλιπτική. Χωρίς φώτα και χωρίς ανθρώπους , μια πόλη φάντασμα , λες και αντίκρυζες το εγκαταλελειμμένο πλατώ μετά το γύρισμα ταινίας western .
Νάναι άραγε η διάθεση των ανθρώπων ο σκηνοθέτης αυτής της μίζερης εικόνας ; νάναι η ολιγωρία από πλευράς Δήμου , που φρόντισε να σβήσει τις όποιες γιρλάντες της παραλιακής λεωφόρου έδιναν ένα γιορτινό χρώμα στην πόλη ; Νάναι οι καταστηματάρχες της πόλης που απογοητευμένοι απ τους χαμηλούς τζίρους , δεν έχουν όρεξη για να στολίσουν τα καταστήματά τους;
Ίσως να έχουν συμβάλλει όλα αυτά στο , να νοιώθει κανείς απέραντη μοναξιά στην απέραντη παραλία της πόλης μας , μιας πόλης που πραγματικά αδικείται απ τους ίδιους τους κατοίκους της.
Ας ευχηθούμε του χρόνου νάναι μια φωτισμένη πόλη, με τους συμπολίτες μας  γεμάτους αισιοδοξία για το μέλλον , προσδοκία για καλύτερη ζωή .
Ζωή  με περισσότερη πνευματικότητα και λιγότερη υλιστική θεώρηση.



Για την «Καρτερία»
Ένας αναγνώστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε το δέντρο που γέρνει στο μώλο και το φορτωτή που στολίζει την παιδική χαρά που είναι για δεύτερες Γιορτές κλειστή στο "γεφύρι της Άρτας" του παραλιακού πεζόδρομου.
Συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων οι νέοι Καλλικρατικοί άρχοντες. Όσοι προειδοποιούσαν για όσα θα έφερνε ο Καλλικράτης και αγωνίστηκαν για να μην εφαρμοστεί, ήταν γραφικοί για κάποιους. Τώρα ας καμαρώνουν τα αποτελέσματα