Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι "κλειδώνουν" την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ - Ταυτόχρονα τελειώνουν την κινδυνολογία Σαμαρά για Grexit.

Εκλογές 2015: «Κλειδώνουν» την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι

του Ανδρέα Πετρόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πλέον δεδομένη, καθώς επιβεβαιώνεται και από μια σειρά κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται τις τελευταίες ημέρες για λογαριασμό ξένων πρεσβειών στη χώρα μας.
Το κλίμα αυτό επιχειρούν να συγκρατήσουν τα εγχώρια ΜΜΕ, κυρίως τα τηλεοπτικά που φοβούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση η διαφορά θα εκτοξευτεί την τελευταία εβδομάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως στα χθεσινά δελτία ειδήσεων, ειδικά στο MEGA, για πρώτη φορά "ανιχνεύτηκε" το σενάριο της αυτοδυναμίας, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζεται ότι βρίσκεται "ασυμπίεστο" στο 35%.
Η ήττα των εγχώριων τηλεοπτικών μέσων είναι ωστόσο συντριπτική σε ό,τι αφορά την κινδυνολογία του Grexit, το μοναδικό όπλο του Σαμαρά στην προεκλογική περίοδο.
 
Το τέλος του Grexit
Σύμφωνα με τον Bloomberg (Mark Gilbert, μέλος της διεύθυνσης σύνταξης) το Grexit υποχωρεί ως φιλολογία, καταλήγοντας με την προοπτική ενός αμοιβαία επωφελούς συμβιβασμού ΣΥΡΙΖΑ και εταίρων, όχι μόνο προς όφελος της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. «Η ΕΕ από την πλευρά της πρέπει να αναγνωρίσει ότι χρειάζονται παραπάνω προσπάθειες για να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση –και όχι μόνο στην Ελλάδα. Παραδόξως, οι ελληνικές εκλογές μπορεί να κάνουν εντέλει «χάρη» στο ευρώ, ξεκουνώντας την Γερμανία από την δημοσιονομική αδιαλλαξία της κι έτσι προκαλώντας πιο φιλικές προς την ανάπτυξη στρατηγικές, ώστε να βοηθηθεί και η όλο πιο χαλαρή νομισματική στάση της ΕΚΤ».
 
Όπως επισημάναμε ο ξένος τύπος προεξοφλεί μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί όμως για "σκληρές διαπραγματεύσεις" την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: