Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Χάρι Πότερ ο Τσίπρας, αλλά θα συμμαχήσουμε αν χρειαστεί.

«Ο κίνδυνος του Grexit δεν υπάρχει» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.





Ως Χάρι Πότερ που υπόσχεται «μαγικά» την επιστροφή της ευημερίας, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Διευκρινίζει ωστόσο ότι θα συμμαχήσει μαζί του αν χρειαστεί. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «δεν υφίσταται ο κίνδυνος του "Grexit"» και πως «κανείς δεν μπορεί να διώξει μια χώρα από το ευρώ».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα δεχόταν μία συμμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, αν κερδίσει τις εκλογές, ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρει πως «το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια θέση από τις εκλογές του 2012, όταν φάνηκε ότι κανένα κόμμα δεν ήταν σε θέση να σχηματίσει από μόνο του κυβέρνηση.
Είπαμε τότε και επαναλαμβάνουμε σήμερα ότι εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης της χώρας έχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις- ει δυνατόν προοδευτικές- οι οποίες πιστεύουν στη δημοκρατική νομιμότητα (εκτός από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής) και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επιθυμία να πάρει μέρος στην επόμενη κυβέρνηση. Δεν είμαστε το στήριγμα του καθενός» αλλά προσθέτει πως «Η μόνη κόκκινη γραμμή για εμάς, είναι ο σεβασμός της βούλησης του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων, οι οποίοι ζητούν να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, αν δεν προκαλεί κινδύνους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης και αν ακολουθήσει τη μόνη εύλογη στρατηγική: ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε συνεργασία με τους εταίρους μας». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να «κερδίσει» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «όταν ξέσπασε η κρίση το 2010, το ΠΑΣΟΚ είχε μόλις πάρει στα χέρια του την κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από πέντε χρόνια κάκιστης διαχείρισης.

Δεν είχαμε καταλάβει τον τεράστιο όγκο των κινδύνων που μας περίμενε. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε ως κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση, περικοπές των συντάξεων και των μισθών, κατάργηση των κεκτημένων, κλπ. Στη συνέχεια, έφτασε το πρώτο σχέδιο διάσωσης, το λεγόμενο Μνημόνιο. Οι ψηφοφόροι δεν μας το συγχώρεσαν».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνει ότι «το μικρό ακραίο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με το 4%, αντιπροσώπευσε το μεγαλύτερο μέρος του θυμού και της αγανάκτησης των ψηφοφόρων.
Ο Τσίπρας υποσχόταν τον επίγειο παράδεισο χωρίς θυσίες, την επιστροφή της ευημερίας του παρελθόντος με μαγικό τρόπο, σαν τον Χάρι Πότερ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα ισχυρό χαρτί: Δεν είχε κυβερνήσει ποτέ και δεν ήταν "υπεύθυνος" για την κρίση. Το κόμμα αυτό όμως, δεν μπορούσε να ταυτιστεί με την κρίση αυτή καθαυτή, αλλά με τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή».

O Ευ. Βενιζέλος προσθέτει, ότι αν τα γκάλοπ αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος και βγει πρώτο το κόμμα του Α. Σαμαρά, ο στόχος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ο ίδιος: Μια συμμαχία όσο γίνεται ευρύτερη των δημοκρατικών δυνάμεων

www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους εισαγγελείς διαφθοράς, (περίπτωση Ραμμου) και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαρίες .(Δ.Ο.Λ.- Ψυχαρηδες, Πρετεντέρηδες,- Αλαφούζοι, Μπόμπολας,κλπ)
Δυο χρονια ρε.
Δυο χρονια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρίς υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πωρώνεται το πόπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νόμους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Δυο χρονια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Βλέπετε τι παθαινετε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε.
Μόνο μέσα σε δυο χρόνια ρε.
- Καλλικράτης
- Διαύγεια
- Οικονομικός Εισαγγελέας
- Ενιαία Αρχή Πληρωμών
- Opengov
- Ανοιχτή Διαβούλευση Νομοσχεδίων με τη συμμετοχή των πολιτών πριν την κατάθεση
- Διπλή ανάγνωση Νομοσχεδίων στα Υπουργικά Συμβούλια
- Ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής
- Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
- Μεταρρυθμιση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
- Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών
- Δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης
- Άρση καμποτάζ
- Νομοθετικό Πλαίσιο για τη Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του προϋπολογισμου
- Αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή σε πλήρη έλεγχο απο τον ΑΣΕΠ
- Νόμος για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή των νόμιμων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

OΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ