Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση βιβλίου:

Το πρώτο βιβλίο της Στέβη Λύτρα (interior designer) από την Ιτέα.


 Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της 'Αμφισσας , την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου και ώρα 18:00

Στο πρώτο βιβλίο της η interior designer Στέβη Λύτρα, με φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά, πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, καταφέρνει να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό της κόσμο διαμορφώνοντας εσωτερικούς αστικούς χώρους.
Η νεαρή καλλιτέχνης μετατρέπει την χρήση αντικειμένων και επαναπροσδιορίζει την σχέση τους με τον άνθρωπο. Δημιουργική διαδικασία με σκοπό την οικονομική διακόσμηση που δεν φείδεται αισθητικής.
Η Στέβη χρησιμοποιεί υλικά από την φύση, την τόσο αποξενωμένη επί χρόνια από τον άνθρωπο. Λειτουργικά αντικείμενα που συνδυάζουν την απλότητα και την καλαισθησία εκτίθενται στον εκθεσιακό της χώρο, περιβάλλον ιδανικό για να αντιληφθεί ο επισκέπτης την χρήση τους. Επίσης, απογυμνώνει την προηγούμενη χρήση αντικειμένων τεχνητών, και τα επαναχρησιμοποιεί σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον.
Οι συνθέσεις εκφράζουν, από την μία, την πολυσημία του εσωτερικού της πνευματικού κόσμου, με την πατίνα των ιταλικών σπουδών της, και από την άλλη πλευρά, την επιρροή της φύσης και της εξοχής μέσα στην οποία ζει και εργάζεται.
Μια εξαιρετική προσπάθεια που είναι παράλληλα κατάθεση ζωής και είμαι σίγουρη πως το κοινό θα την αγκαλιάσει.

Μαρία Ματάλα
Διδάκτωρ Γαλλικής Φιλολογίας - Εικαστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: