Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Νέο «όχι» Σόιμπλε σε κούρεμα χρέους.

Kαλεί τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από ό,τι μπορούν να τηρήσουν.





Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σημερινή του συνέντευξή στο περιοδικό «Der Spiegel».

Ο Σόιμπλε κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από ό,τι μπορούν να τηρήσουν και επανέλαβε ότι οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές. «Ο Σόιμπλε απορρίπτει κούρεμα χρέους», είναι ο τίτλος αποσπάσματος της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται:
«Ο Έλληνας αριστερός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΕΕ ευρείες παραχωρήσεις.

Ο Σόιμπλε απαντά. Οι συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ είναι δεσμευτικές». «Η Ελλάδα δεν έχει με το χρέος της αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
«Όλα αυτά τελικά είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν το κάνουν για μας, αλλά για τους εαυτούς τους», καταλήγει σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε δηλώσεις τους στο Reuters εκτίμησαν ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, θα κληθεί να αποπληρώσει το σύνολο του ελληνικού χρέους, αλλά η ευρωζώνη θα μπορούσε να συμφωνήσει να επιμηκύνει τη διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών της.

«Δεν εξετάζουμε τη διαγραφή χρέους» δήλωσε στο Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις.


www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: