Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Le Monde: Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται επιπλέον λιτότητα στους Έλληνες

Le Monde: Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται επιπλέον λιτότητα στους Έλληνες
Στο πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρεται η συντάκτρια της εφημερίδας Le Monde, Αντεά Γκιγιό, σε σημερινό δημοσίευμά της με τίτλο «Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται επιπλέον λιτότητα στους Έλληνες».

«Μπορεί να υπήρξε διακριτικός για το θέμα τους χρέους, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τον όρο “επαναδιαπραγμάτευση”, εντούτοις, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι οι υπεσχημένες φορολογικές ελαφρύνσεις δεν θα είναι δυνατές χωρίς μια βοήθεια για το χρέος. Τη βοήθεια αυτή η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να την προσδοκά από τους πιστωτές της, παρά την έξοδό της από τη “μνημονιακή εποχή”» γράφει η συντάκτρια. Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού που παραθέτει το δημοσίευμα «εφόσον θεσπισθεί μια νέα μετα-μνημονιακή συμφωνία, θα είναι δυνατή η διεκδίκηση μείωσης των επιτοκίων και η επιμήκυνση πολλών ετών της περιόδου αποπληρωμής του χρέους».

Στη συνέχεια, η Αντεά Γκιγιό επισημαίνει ότι, εδώ και μήνες, ο πρωθυπουργός υπόσχεται στους Έλληνες την ελάφρυνση των φόρων, παρά τις επιφυλάξεις των πιστωτών που δεν πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία είναι αρκετά σταθερή, ώστε να επιτραπούν περικοπές στις φορολογικές εισπράξεις.

hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: