Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Δουλειές με φούντες στη Silicon Valley.

Η εταιρεία που χρηματοδότησε το Facebook επενδύει εκατομμύρια δολάρια στο "cannabusiness"


Φαίνεται ότι μετά τις κατά συρροή νομιμοποιήσεις της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αρκετοί κεφαλαιούχοι βλέπουν στην μαριχουάνα το επόμενο 'Ελ Ντοράντο' και φυσικά η Μέκκα της Τεχνολογίας, Silicon Valley, δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω απ' το χορό εκατομμυρίων που φέρει το όνομα 'Cannabusiness".

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του WIRED, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδυτών της Silicon Valley, η Founders Fund που έχει χρηματοδοτήσει το Facebook, την SpaceX, την Airbnb, το Spotify και άλλα φερέλπιδα τεχνολογικά firms ετοιμάζεται να ρίξει πολλά εκατομμύρια στον 'παρθένο' ακόμα τομέα της νόμιμης καλλιέργειας και εκμετάλλευσης.
Αυτό δείχνει η σημερινή συμφωνία χρηματοδότησης ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Privateer Holdings. Μια εταιρεία της οποίας ηγείται o Brendan Kennedy, έμπειρο στέλεχος τεχνολογικών εταιρειών που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φιλοδοξεί να μετατρέψει την Privateer Holdings σε πολυεθνικό όμιλο της κάνναβης.

Τα χρήματα που εξασφάλισε από το σημερινό deal με την Founders Fund, η εταιρεία του Kennedy, θα τα επενδύσει σε τρεις εταιρείες. Μια εταιρεία online πώλησης κάνναβης για ιατρική χρήση, με έδρα στον Καναδά, μια εταιρεία - "Χρυσό Οδηγό" των νόμιμων εμπόρων μαριχουάνας με κριτικές καθώς και την μάρκα Marley Natural. Μια Νεοϋορκέζικη start-up που ιδρύθηκε σε συνεργασία την οικογένεια του εκλιπόντος σούπερ σταρ της reggae, Bob Marley, η οποία θα πουλάει νομίμως προϊόντα κάνναβης αλλά και μια ποικιλία μαριχουάνας τζαμαϊκανής προέλευσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά τη συμφωνία με τους επενδυτές της Silicon Valley, η αξία κεφαλαιοποίησής της Privateer Holdings εκτινάχθηκε στα 425 εκατομμύρια δολάρια. Ο ιδρυτής της Privateer Holdings, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω deal θα οφελήσει την βιομηχανία νόμιμης διάθεσης και εκμετάλλευσης κάνναβης, που βρίσκεται εν τη γενέσει της, και αποτελεί έναν τεράστιο, ανεκμετάλλευτο ακόμα επιχειρηματικό κλάδο ο οποίος γίνεται mainstream. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εταιρεία Gallup, το 51% των Αμερικανών τάσσεται πλέον υπέρ της νομιμοποίησης χρήσης της κάνναβης.

Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο τις καλυτερες ποιοτητες παγκοσμιως παράγει και πάλι η Ελλαδίτσα μας. Μία ακόμα αναπτυξιακή δυνατότητα που μαλλον ειναι ωρα να δούμε τώρα που το Αμερικα αποφάνθηκε ότι δεν χρειάζονται μόνο οι ανήσυχοι νέοι την καταστολή τους αλλά όλος ο Αμερικάνικος λαός. Και μην πεί κανένας ότι στην απελευθέρωση βλέπει μόνο ζήτημα θετικής εξέλιξης. Τα κοράκια της εξουσίας σίγουρα δεν το έκαναν γιατί δεν θέλουν πιά τα υπερκέρδη της παρανομίας και την εύκολη γκετοποίηση των ανήσυχων νέων. Απλά έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη την μαζική ψυχοκαταστολή γιατί ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί και να χάσουνε και την κουτάλα και το καζάνι. Οι θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις απο την απελευθέρωση θα είναι οι ίδιες τώρα όπως θα ήταν και πρίν τριάντα χρίνια. Μόνη διαφορά ότι τώρα είναι πολύτιμη η καταστολή των μαζών.