Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Smartphones και tablets αυξάνουν τις ρυτίδες

Το πρόβλημα συναντάται κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών που σκύβουν πάνω από την οθόνη τους περίπου 150 φορές την ημέρα | REUTERS / Hannibal Hanschke

Συντάκτης:
 
Ρυτίδες γύρω από τον λαιμό και σακούλιασμα του δέρματος στα μάγουλα φαίνεται ότι προκαλεί το συνεχές σκύψιμο πάνω από τις οθόνες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και υπολογιστών – ταμπλετών (tablets), σύμφωνα με Βρετανούς δερματολόγους. Υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα συναντάται κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών που διαθέτουν κατά μέσο όρο τρεις ψηφιακές συσκευές και σκύβουν πάνω από την οθόνη τους γύρω στις 150 φορές την ημέρα.
Σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph», ο δερματολόγος δρ Κρίστοφερ Ρόουλαντ της Κλινικής του Λονδίνου δήλωσε ότι «το πρόβλημα των ρυτίδων και το σακούλιασμα στα μάγουλα και τον λαιμό κάποτε άρχιζε στο τέλος της μέσης ηλικίας, όμως κατά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πια πρόβλημα μιας γενιάς νέων γυναικών».
Όπως αναφέρει ο Κρίστοφερ Ρόουλαντ, οι γυναίκες εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπό τους και όχι στην περιοχή του λαιμού που δέχεται πρόσθετες πιέσεις, όσο κοιτάζει χαμηλά σε κάποια οθόνη.
Η εταιρία καλλυντικών Ιβ Σεν Λοράν έκανε λόγο για τη δημιουργία της πρώτης κρέμας που είναι κατάλληλη για το νέο πρόβλημα του δέρματος, περιέχοντας ένα νέο μόριο που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Η ονομασία της κρέμας είναι «Yves Saint Laurent Forever Youth Liberator Y.Shape Concentrate».

Δεν υπάρχουν σχόλια: