Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Süddeutsche Zeitung: Η Μέρκελ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τον Τσίπρα.

«Το Grexit θα ήταν η μεγαλύτερη ήττα της».






Η Άνκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ως λογική συνέπεια της μέχρι τώρα πολιτικής της αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η εφημερίδα γράφει ότι: «Αν και ορισμένοι κυβερνητικοί υπάλληλοι πολύ θα ήθελαν μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου να δείξουν στην Αθήνα τα μέσα βασανισμού που διαθέτουν (σε περίπτωση αθέτησης των υπεσχημένων), πιθανή έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ θα ήταν για την καγκελάριο η μεγαλύτερη πολιτική ήττα της θητείας της, γιατί», όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, «θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας της πολιτικής της, που ίσως να ήταν εξ αρχής λανθασμένη».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτό δεν θα ήταν το χειρότερο. «Το χειρότερο θα ήταν ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε πιθανότητα και χρεοκοπία της χώρας. Σε αυτήν την περίπτωση η Μέρκελ θα έπρεπε να απευθυνθεί στη Βουλή και να παραδεχθεί ενώπιον των βουλευτών ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της περί του αντιθέτου, ένα μεγάλο τμήμα των γερμανικών πιστώσεων προς την Αθήνα θα χάνονταν που θα σήμαινε απώλειες ύψους πολλών δισ. ευρώ για τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Θα ήταν μια μέρα γιορτής για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία» (AfD) και το Pegida (Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης)».

 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: