Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Tσίπρας: Θα συμφωνήσουμε με την Ευρώπη και δεν θα συγκρουστούμε

Tσίπρας: Θα συμφωνήσουμε με την Ευρώπη και δεν θα συγκρουστούμε
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Bloomberg, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση με τις Βρυξέλλες.


«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε:

«Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.

» Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».
 
Στο μεταξυ, εκτάκτως μεταβαίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο Παρίσι ο Γ.Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν την Κυριακή (ώρα 18:00 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.




Πηγή:www.reporter.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αρχισαν οι κωλοτουμπες . Αυτος δεν ελεγε θα παει στην Ε.Ε. και ειδικα στην Μεργκελ και θα της κουνησει το δαχτυλο και μονομερως θα καταργησει τα μνημονια ? "ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΗΣΕΙ" . Αυτος δεν ελεγε οτι θα τους κανει να χωρευουν πεντοζαλι ? Τωρα θα του μαθει η Μεργκελ χωρους Ε.Ε. και ειναι καλη δασκαλα !!! Εταξαν εταξαν και τι δεν εταξαν και τωρα λενε οτι θα τα κανουν μεσα στην 4ετια . Χειροτεροι απο τον Τζεφρι διοτι αυτοι επαιξαν περισσοτερο με τον πονο του Λαου . Ετσι δεν ειναι κ. Γ.Γραμματεα που ειπες οτι τον Μαρτιο {σου ξεφυγε η αληθεια} θα υπαρξει δυσκολια και μετα βγηκες σε ολα τα καναλια να λες οτι ειμαστε μαλακες και δεν καταλαβαινουμε τι ελεγες . Μαλακες ειμαστε γιατι σας πιστεψαμε {οσοι} και σας δωσαμε τα γκεμια της εξουσιας για να μας γυρισετε τουλαχιστον 50 χρονια πισω . Τρεχει τωρα και ο ακριβοπληρωμενος οικονομολογος σας Βαρουφακης να σωσει οτι μπορει απο την μεγαλη μαγκια που πηγε να παιξει στην Ε.Ε. Αληθεια σε εκεινο το μεγαλο εργατολογο σας δεεν του δωσατε τιποτε ? Τζαμπα ο κπος και τα ψεμματα που γεμιζε τοσο καιτρο τον πονεμενο λαο ? Εμαθα για να του κανεις μια ερωτηση περνει γυρω στα 70 ευρω . Αποδειξεις εδινε ???