Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Telegraph: Αυτό είναι το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσκεψη στην “εργατική” Κυψέλη.

Το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα, στην Κυψέλη έψαξε, βρήκε και φωτογράφισε η βρετανική Telegraph, γράφοντας ότι “ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα μένει σε μια κλασική μεσοαστική πολυκατοικία μιας άκρως πυκνοκατοικημένης περιοχής, στην οδό Αρμονίας 74”.
Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα, Νικ Σκουάιρς αναφέρει ότι φωτογράφισε την πολυκατοικία από την πίσω πλευρά, καθώς μπροστά υπάρχουν φρουροί.
Σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας ζεί με τη σύντροφο του και τα δύο του παιδιά σε μια πολυκατοικία επτά ορόφων που βλλέπει σε ένα κομμάτι γης στρωμένο με σκουπίδια και δυο εγκατελειμένα σπίτια.
Γράφει επίσης ότι στο τέλος του δρόμου, υπάρχουν γκράφιτι, παλιές σκαλωσιές και μια χαλασμένη τηλεόραση στο πεζοδρομιο. “Στην απέναντι στέγη δυο άνδρες καθαρίζουν έναν περιστερώνα με εκπαιδευμένα περιστέρια, που πετάνε τριγύρω.

Υπάρχει μακρινή θέα του Παρθενώνα αλλά και της θάλλασας στον Πειραιά”, σημειώνει ακόμη και τονίζει ότι η κατοικία του κ. Τσίπρα υπογραμμίζει και την ταπεινή του καταγωγή.
Περιγράφει δε την Κυψέλη ως μια περιοχή όπου μένει η εργατική τάξη με πολλές πολυκατοικίες, άλλες άθλιες, άλλες καλοσχεδιασμένες.
Ο δημοσιογράφος μίλησε και με γείτονες του Αλέξη Τσίπρα, ένας εκ των οποίων-22χρονος φοιτητής- λέει: “Δεν μου αρέσουν οι πολιτικοί αλλά η ιδεολογία του είναι κοντά στη δική μου”. Xαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου: “Αυτό είναι το διαμέρισμα από το οποίο ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα σχεδιάζει την πτώση της Ευρώπης”


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: