Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η φωτογραφική τέχνη της Κάτιας Σταντζούρη ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα!


Σημαντική διάκριση για τη νεαρή Φωτογράφο από το Γαλαξείδι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στα "Sony World Photography Awards"
Η Κάτια επελέγη να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό της Sony με την επωνυμία "Sony World Photography awards", και ειδικότερα στο διαγωνιστικό τμήμα για τους νέους καλλιτέχνες. Ανάμεσα από 6700 φωτογραφίες από 171 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η φωτογραφική σύνθεση της Κάτιας Σταντζούρη "Παραμόρφωση" θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην έκθεση-τελική φάση του διαγωνισμού, καθώς προκρίθηκε από την επιτροπή των κριτών για αυτόν τον σκοπό, ανάμεσα σε πολλούς άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων πολλοί επαγγελματίες.
 
Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού σχολιάζει την "Παραμόρφωση" της νεαρής γαλαξειδιώτισσας Φωτογράφου ως εξής: "Ένα κορίτσι μέσα στο νερό. Το νερό είναι το στοιχείο όπου μπορείς να αισθανθείς ελεύθερος. Είναι το στοιχείο που σου επιτρέπει να γίνεις ένα με τη μητέρα-φύση".
Η Κ. Σταντζούρη είναι 19 ετών, η οικογένειά της ζει στο Γαλαξείδι, όπως και η ίδια έως πριν από λίγους μήνες, μιας και από τον Οκτώβριο είναι πρωτοετής φοιτήτρια Ψυχολογίας στην Αθήνα. Με τη φωτογραφία ασχολείται τα λίγα τελευταία χρόνια και με αυτό το δεδομένο η εξέλιξή της επιβάλλεται να ειδωθεί από τη σκοπιά του ότι ακόμα βρίσκεται στην εξαιρετικά ελπιδοφόρα αφετηρία της. Αναμφίβολα η χρονιά αυτή ήταν πολύ σημαντική για τη ζωή της και εμείς ευχόμαστε όλα αυτά να είναι μόνο η αρχή...
Δείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Δείτε τη "Deformation" της Κ. Σταντζούρη.
Δείτε φωτογραφίες της στο Flikr.
Επισκεφθείτε τη σελίδα της στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: