Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

΄Αμφισσα , ημερίδα : «Η συμβολή των νέων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο σύγχρονο περιβάλλον: μια απάντηση στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό»











Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κυκλάδων
2012-2013
 
 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περ. Ευθύνης Νομού Φωκίδας «Γιάννης Βολίκας» σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ», πρόκειται να πραγματοποιήσουν ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους με τίτλο «Η συμβολή των νέων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο σύγχρονο περιβάλλον: μια απάντηση στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ώρες 10.00 – 14.30, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας. Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.
Σκοπός της ημερίδας είναι η εξοικείωση των νέων με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω της επικοινωνίας με νέους επιχειρηματίες του τόπου και με συμμαθητές τους που έχουν πρωτότυπες και εφαρμόσιμες ιδέες επιχειρηματικότητας. Στον καιρό της κρίσης τα επιχειρηματικά σχέδια των νέων, η καινοτομία, η εφευρετικότητα και η εξωστρέφεια συντελούν στο να οραματίζονται, να δρουν και να διαμορφώνουν το μέλλον τους.
Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και όποιος επιθυμεί.  
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2265022924 και στο omadaergou.fok@gmail.com
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.ekpse.gr



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ :














Δεν υπάρχουν σχόλια: