Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αυστηρό μήνυμα Μοσκοβισί: Aπαγορεύω να μελετηθεί το ενδεχόμενο Grexit.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και δεν υπάρχει σχέδιο Β.






Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος , Πιέρ Μοσκοβισί, στο κρατικό κανάλι France 2.

Η δήλωση έγινε μετά από ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τον αν μελετάται πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, πληροφορία που σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

O Επίτροπος ήταν απόλυτος και ανέφερε: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Βήτα, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο ΄Αλφα. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: