Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο Ντάισελμπλουμ κινεί επείγουσες διαδικασίες για να μας επιστραφούν 1,2 δισεκ. ευρώ . Επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος προς το EFSF και τον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ .


Με επιστολή του με τη μορφή του κατεπείγοντος προς το EFSF και τον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.
Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματός της Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορέιου, βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπολοίπων αιτημάτων της χώρας και αν επιστραφούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως repos από το δημόσιο. Επομένως θα πρέπει να επιστραφούν απευθείας στο Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για να βρεθεί χρηματοδότηση για την Ελλάδα που να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Απριλίου. Η κίνηση αυτή, έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, όπου η κ. Μέρκελ είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Γερμανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα από τα 19 μέλη του ευρώ και παρέπεμψε στους θεσμούς για την αξιολόγηση.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: