Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ομάδα Έργου Δομή Φωκίδα :

Ημερίδα "Οικογένεια και σχολείο: όρια και επικοινωνία", 5.3.2015, Επτάλοφος Φωκίδας









Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κυκλάδων
2012-2013
 
 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδα και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Επταλόφου, το Δημοτικό Σχολείο Επταλόφου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Επταλόφου και τον Σύλλογο Γυναικών Επταλόφου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν  ημερίδα για γονείς, εκπαιδευτικούς, και την κοινότητα με τίτλο: «Οικογένεια και σχολείο: όρια και επικοινωνία».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2015, 18.00 – 21.00, στο Δημοτικό Σχολείο Επταλόφου. Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο, η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των κατοίκων της κοινότητας σε θέματα που αφορούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον.
Συχνά, στην ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών εμφανίζονται δυσκολίες, απορίες, προβλήματα. Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστούν διεξοδικά με ομιλίες, συζήτηση και βιωματικά εργαστήρια δύο σημαντικά εργαλεία ποιότητας που υποστηρίζουν την σχέση με το παιδί και στηρίζουν και ενισχύουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στον ρόλο τους: τα όρια και η επικοινωνία.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2265022924 και στο omadaergou.fok@gmail.com
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια: