Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

BlackRock: Μην τρομάζετε από το "θόρυβο" για την Ελλάδα

BlackRock: Μην τρομάζετε από το "θόρυβο" για την Ελλάδα
"Εάν δεν ήταν η Ελλάδα θα ήταν κάτι άλλο που θα απασχολούσε την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα" σχολιάζει, ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας BlackRock, Robert Kapito. 
 
 

Συγκεκριμένα, απευθύνει έκκληση στους επενδυτές να αγνοήσουν το "θόρυβο" για την ελληνική οικονομία και προτρέπει όσους σχεδιάζουν τη συνταξιοδότησή τους να τοποθετούν τις αποταμιεύσεις τους σε επενδύσεις που δεν επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, όσον αφορά στην Ελλάδα, υπάρχει "τόσος θόρυβος από όλους, που κάνει τον κλασικό μικροεπενδυτή να μην θέλει να επενδύσει γιατί φοβάται". "Είναι μόνο θόρυβος, διότι αν δεν είναι η Ελλάδα σήμερα, θα είναι κάποιος άλλος στις εφημερίδες", σχολιάζει.

Σύμφωνα με έρευνα της BlackRock, μεταξύ 27.500 ατόμων από 20 χώρες, οι μειωμένες αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση αποτελούν χρόνιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων από τις ΗΠΑ ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν καθόλου αποταμιεύσεις για την συνταξιοδότησή τους, ενώ στη Λατινική Αμερική σημειώνεται αποταμιευτική κουλτούρα αλλά με πολύ μικρά ποσά εξαιτίας των χαμηλών απολαβών και συντάξεων.

Ο Kapito σημειώνει πως λόγω του αδιεξόδου στην Ευρώπη, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και των ερωτημάτων αναφορικά με τη Fed, οι επενδυτές κρατούν υπερβολικά πολύ χρήμα "στην άκρη", περιμένοντας για το πότε θα πέσει η αγορά. "Η βραχυπρόθεσμη σκέψη βλάπτει τις προοπτικές επενδύσεων και συνταξιοδοτήσεων", λέει ο Kapito.

Από τη μεριά του, Russ Koesterich, Chief Investment Strategitst της BlackRock, επισήμανε πως παρόλο που τα προβλήματα στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστούν, οι ευρωπαϊκές μετοχές αποτελούν μια λογική επένδυση. Ωστόσο, κατά τον ίδιο, παγκοσμίως, οι καλύτερες ευκαιρίες βρίσκονται στην Ασία, επικαλούμενος την ώθηση στην Ιαπωνία από την πτώση της τιμής του πετρελαίου και της νομισματικής πολιτικής της χώρας. 


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: