Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας - Μέρκελ στο Βερολίνο .Το αυριανό πρόγραμμα και οι προετοιμασίες


Στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθούν θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο. 
 


Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης και χωρίς πίεση. Αυτό επεσήμανε μάλιστα, μιλώντας στην Καθημερινή, και ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η συνάντηση «δεν θα "πιέζεται" από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Εν τω μεταξύ νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θέλει κατά την συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο να έχει στα χέρια του προσχέδιο των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων με σκοπό να έχει μια πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση της άλλης πλευράς. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει αύριο κατά τις 11 π.μ. από την Αθήνα. Στις 5 μ.μ. τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και η Α. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

Στις 7μμ τοπική ώρα θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: