Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Αλλαγές σε διόδια και αυτοκινητόδρομους δια χειρός Σταθάκη


Αλλαγές σε διόδια και αυτοκινητόδρομους δια χειρός Σταθάκη


Την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους συζήτησαν οι βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου Βορίδη - Ρέππα που ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία.

Στη συνάντηση έγινε επίσης λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας όπως είχε περιγραφεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).

Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια.


Πηγή:www.reporter.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα γινει ελεγχος στις εταιρειες ΚΛΕΦΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κι αν χρειαστει και σε πολιτικους που υπεγραψαν αυτες τις συμφωνιες εις βαρος του λαου για τον οποιο τοσο κοπτεται η Κυβερνηση ??? Δηλαδη θα ακυρωσει την διπλη χρεωση για την ιδια αποσταση ??? Δεν μπορει κυριοι να πληρωνουμε στο 25ο χιλ. για να διανυσουμε την αποσταση μεχρι το 90ο να εγκαταλειπουμε την Ν.Ο. στο 75ο και να πληρωνουμε ξανα κατα την εξοδο ! Αν δεν λεγεται αυτο ΑΠΑΤΗ-ΚΛΟΠΗ τοτε καλα μας κανουν .

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΒΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 8 ΣΤΟ ΠΑΝΩ 8 ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΟΛΟ 16 ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΑ ΜΠΑΞΙΣΙ ΦΡΕΝΤΛΥ ΣΤΟΠ