Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Απόλυτο το Βερολίνο: «Όχι» στις πολεμικές αποζημιώσεις Αρνείται κάθε συζήτηση, υποστηρίζοντας πως το θέμα έχει επιλυθεί «νομικά και πολιτικά»


Η Γερμανία απέρριψε σήμερα, για μία ακόμα φορά, τις ελληνικές απαιτήσεις για την καταβολή αποζημιώσεων για τη ναζιστική κατοχή, μετά τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι χρησιμοποίησε «νομικά τεχνάσματα» προκειμένου να μην πληρώσει.

«Είναι ακράδαντη πεποίθηση μας ότι τα ζητήματα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων έχουν επιλυθεί νομικά και πολιτικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το Reuters. «Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα τρέχοντα ζητήματα, και ευελπιστούμε ότι αυτό θα είναι ένα καλό μέλλον» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις επανορθώσεις. Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, επεσήμανε ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου, εκτίμησε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση».



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: